ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λίβερπουλ - Ντόρτμουντ 4-3: Τι ματσάρα Θεέ μου

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Στο Άνφιλντ έγινε ένα συναρπαστικό παιχνίδι ανάμεσα σε δυο πολύ μεγάλες ομάδες. Ήταν μια πραγματική διαφήμιση του ποδοσφαίρου. Δυστυχώς το παιχνίδι έπρεπε να τελειώσει κάποτε, προς απογοήτευση όλων των ποδοσφαιρόφιλων του πλανήτη.

Η Λίβερπουλ πραγματοποίησε μια τεράστια ανατροπή και κατάφερε να «κλέψει» το εισιτήριο για τα ημιτελικά, επικρατώντας με 4-3 της Ντόρτμουντ. Οι «κόκκινοι» πραγματοποίησαν μια αντεπίθεση διαρκείας στο 2ο ημίχρονο και κατάφεραν να πετύχουν ένα ποδοσφαιρικό θαύμα. Ο Λόβρεν σκόραρε στο 91’ και προκάλεσε σεισμικές δονήσεις στο Άνφλινλτ.

Η Ντόρτμουντ πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό και έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Λίβερπουλ. Οι Γερμανοί κατάφεραν να σκοράρουν δις στα πρώτα εννιά λεπτά της αναμέτρησης και να τιμωρήσουν την ολιγωρία των «reds». Η Ντόρτμουντ άνοιξε το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό. Ο Ομπαμεγιάνγκ έκανε το σουτ, ο Μινιολέ απόκρουσε ασταθώς και ο Μικταριάν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κοντινό σουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα η ομάδα της Βεστφαλίας πέτυχε και 2ο γκολ, αυτή τη φορά με τον Ομπαμεγιάνγκ. Ο Ρόις βρήκε τον Ομπαμεγιάνγκ με μια εξαιρετική πάσα και ο τελευταίος έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Μινιολέ με ένα ασύλληπτο σουτ.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές μετά το 15’ και προσπάθησαν να πετύχουν ένα γκολ για να ξαναμπούν στο παιχνίδι της πρόκρισης. Στο 16’ ο Οριτζί σούταρε μέσα από την περιοχή όμως ο Παπασταθόπουλος έβαλε την κόντρα και απόκρουσε τη μπάλα σε κόρνερ. Στο 25’ η Λίβερπουλ απείλησε ξανά με τον Οριτζί όμως το πλασέ του Γάλλου ήταν άστοχο. Στο 38ο λεπτό ο Κουτίνιο σούταρε μέσα από την περιοχή όμως η μπάλα κόντρα σε παίκτη της Ντόρτμουντ και κατέληξε κόρνερ. Δυο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου η Ντόρτμουντ απείλησε με ένα σουτ του Καγκάβα.

Η Λίβερπουλ μπήκε πάρα πολύ δυνατά στην επανάληψη και κατάφερε να μειώσει σε 2-1 στο 48ο λεπτό με τον Οριτζί. Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι «reds» απείλησαν με ένα δυνατό σουτ του Κλάιν όμως η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Μετά το γκολ της Λίβερπουλ το παιχνίδι απόκτησε πολύ γρήγορο ρυθμό με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Η Ντόρτμουντ απόκτησε ξανά προβάδισμα δυο τερμάτων με το Ρόις. Ο Χούμελς βρήκε το Ρόις με μια πανέμορφη κάθετη πάσα και ο τελευταίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με ένα υποδειγματικό πλασέ.

Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω. Ο Κλοπ έκανε δυο μαζεμένες αλλαγές και φρέσκαρε την ομάδα του στην επίθεση. Η Λίβερπουλ μείωσε σε 3-2 στο 66ο λεπτό με ένα πανέμορφο σουτ του Κουτίνιο. Στο 77’ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Σακό και αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους για πρόκριση. Στο 91’ ο Λόβρεν σκόραρε με κεφαλιά, έκανε το 4-3 και ολοκλήρωσε την τεράστια ανατροπή.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Λίβερπουλ (Κλοπ): Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Σακό, Μορένο, Τσαν (80’ Λούκας), Μίλνερ, Λαλάνα (62’ Άλεν), Κουτίνιο, Φιρμίνιο (62’ Στάριτζ), Οριτζί

Ντόρτμουντ(Τούχελ): Βαιτενφέλερ, Πίτζεκ, Παπασταθόπουλος, Χούμελς, Σμέλτσερ, Βέγκλ, Κάστρο (82’ Κουντογκάν), Μικταριάν, Καγκάβα (77’ Κίντερ), Ρόις (82’ Ράμος), Ομπαμεγιάνγκ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Γιουρόπα Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση