ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λίβερπουλ-Σεβίλλη 1-3: Οι Ισπανοί το κάνουν καλύτερα

Η ομάδα του Έμερι κέρδισε με ανατροπή τους «κόκκινους» και κατέκτησε το τρόπαιο

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Η συνήθεια που έγινε λατρεία είναι για τη Σεβίλλη η κατάκτηση του Europa League, καθώς με ανατροπή κέρδισε 3-1 τη Λίβερπουλ και σήκωσε για τρίτη σερί φορά και πέμπτη συνολικά το τρόπαιο. Γκαμειρό και δυο γκολ του Κόκε έκαναν τη δουλειά για τη Σεβίλλη, ο Στάριτζ το γκολ της Λίβερπουλ.

Με τη Λίβερπουλ να μην κρατά πολύ τη μπάλα αλλά να είναι σαφώς πιο ουσιαστική κύλησε το πρώτο μέρος, με τους «Κόκκινους» να είναι και μπροστά στο σκορ. Στο 8’ ο Τσαν απείλησε, ενώ στο 11’ χρειάστηκε η επέμβαση του Καρίσο στη γραμμή για να μην σκοράρει ο Στάριτζ. Οι «Κόκκινοι» έπαιζαν πολύ από τη δεξιά πλευρά, ενώ η Σεβίλλη δεν βρήκε σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους χώρους να κάνει το παιχνίδι της. Παρόλα αυτά είχε μια καλή στιγμή σε ανάποδο του Γκαμειρό στο 32’. Αμέσως μετά όμως, ο Στάριτζ έκανε ένα τελείωμα υψηλής κλάσης με εξωτερικό φάλτσο και έβαλε μπροστά στο σκορ τη Λίβερπουλ. Αντίδραση από τη Σεβίλλη δεν υπήρξε, ενώ πρέπει να σημειώσουμε και τα τρία πέναλτι που ζήτησε η Λίβερπουλ. Όλα για χέρια που όντως έγιναν. Υπήρχε και ένα γκολ του Τσαν που σωστά ακυρώθηκε.

Σαν να μπήκαν άλλες ομάδες μέσα στην επανάληψη, με τη Σεβίλλη να κάνει στην κυριολεξία ό,τι θέλει. Στο 46’ μόλις με πλασέ από κοντά του Γκαμεϊρό ισοφάρισε και ακολούθως κυριάρχησε στο γήπεδο. Ο ίδιος παίκτης είχε δυο τετ α τετ για να γυρίσει το ματς αλλά πρώτα ο Τουρέ και μετά ο Μινιολέ του είπαν όχι, όμως έκανε τελικά τη δουλειά ο Κόκε. Με υπέροχο τελείωμα στο 64’ έβαλε μπροστά στο σκορ τους Ανδαλουσιάνους και από κοντά στο 70’ έκανε το 3-1.

Ο Κλοπ άρχισε τις αλλαγές, αλλά η ομάδα του δε μπορούσε να αντιδράσει παρά τις όποιες προσπάθειες γίνονταν. Στο τελευταίο δεκάλεπτο έριξε και Οριτζί και Μπεντέ μέσα μπας και γίνει ένα ακόμα «θαύμα». Τίποτα τέτοιο δεν έγινε όμως με τη Σεβίλλη να παίρνει τη νίκη και το τρόπαιο.

Λίβερπουλ (Κλοπ): Μινιολέ, Κλάιν, Τουρέ(82’ Μπεντέκε), Λόβρεν, Μίλνερ, Κουτίνιο, Φιρμίνο(68’ Οριτζί), Στάριτζ, Μορένο, Λαλάνα(73’ Άλλεν), Τσαν
 
Σεβίλλη (Έμερι): Σορια, Ραμί(78’ Κολοτζέτζακ), Κριχόβιακ, Καρίτσο, Γκαμέιρο(89’ Ιμπόρα), Ν' Ζονζί, Εσκουδέρο, Μπανέγα(90+2’ Κριστόφορο), Βιτόλο, Κόκε, Φερέιρα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Γιουρόπα Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση