ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άρσεναλ-Μπαρτσελόνα 0-2: «Διπλό» με Μέσι

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο Λιονέλ Μέσι δεν είχε σκοράρει απέναντι στον Τσεχ ποτέ στην καριέρα του, το έκανε σήμερα δύο φορές και χάρισε τη νίκη στην Μπαρτσελόνα απέναντι στην Άρσεναλ στο Λονδίνο με το 2-0. Σαφέστατο προβάδισμα των Καταλανών για πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Βλέποντας την Άρσεναλ, η οποία κάνει την προσπάθειά της να κατακτήσει την Premier League φέτος και την Μπαρτσελόνα (χωρίς σχόλια για το τι κάνει φέτος) να κοντράρονται, αν μη τι άλλο περίμενες σίγουρα εντελώς διαφορετικα πράγματα από όσα έδειξαν στο πρώτο 45λεπτο. Η Άρσεναλ με τοποθέτηση στο γήπεδο να δίνει χώρο στην Μπαρτσελόνα και να ψάχνει τις κόντρες και την ομάδα του Λουίς Ενρικε να έχει την μπάλα στα πόδια της σε ποσοστό που άγγιξε και το 72%, αλλά να αδυνατεί να κάνει πολλές μεγάλες φάσεις.

Και όταν το έκανε αυτό, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Σουάρες, από το ύψος της μεγάλης περιοχής δεν κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά, σπαταλώντας την μεγαλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου. Το 0-0 που συντρόφευσε τις ομάδες στα αποδυτήρια ήταν… μάλλον φυσικό επακόλουθο του θεάματος που είδαμε και απέδωσαν στο χορτάρι του Emirates Stadium.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε ρυθμό και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως από ένα σημείο και μετά ο Βενγκέρ κατάλαβε πως πρέπει να ψάξει γκολ, για να μην μείνει στο μηδέν ενεργητικό. Και το έκανε… Ωστόσο, όταν πας να ανοιχτείς απέναντι στους msn τα πράγματα δεν είναι και πολύ εύκολα. Σε μια από τις σπάνιες κόντρες που έβγαλε (σπάνιες γιατί… σπάνια αμύνθηκε) ο Νεϊμαρ βρήκε τον Μέσι και εκείνος έσπασε την κακή παράδοση απέναντι στον Τσεχ για πρώτη φορά στην καριέρα του, ανοίγοντας παράλληλα το σκορ. Και το ξανάκανε λίγο αργότερα ο Αργεντινός. Ο Φλαμινί πέρασε στο παιχνίδι αντί του Κοκλέν, πριν ακουμπήσει την μπάλα έκανε πέναλτι και ο Μέσι διπλασίασε τα τέρματα του αλλά και της ομάδας του.

Τα υπόλοιπα λεπτά που ακολούθησαν, η διαχείριση από τους «μπλαουγκράνα» ήταν άριστη και το 2-0 εκτός έδρας έδωσε ένα σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του Λουίς Ενρίκε που για μια ακόμα φορά είναι από τα μεγαλύτερα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Η Άρσεναλ από την άλλη, βάζει πλώρη για το μεγάλο φινάλε στο πρωτάθλημα της χώρας της, ενώ παράλληλα κέρδισε ένα ζεστό χειροκρότημα από τον κόσμο της, ο οποίος αναγνώρισε την προσπάθειά της.

Άρσεναλ: Τσεχ, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Μπεγερίν, Οζίλ, Ράμσεϊ, Κοκλέν, Ζιρού, Τσάμπερλέιν (50′ Γουόλκοτ), Σάντσες.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ντάνι Άλβες, Μαστσεράνο, Άλμπα, Ράκιτιτς, Μπούσκετς, Ινιέστα, Σουάρες, Μέσι, Νεϊμάρ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Τσάμπιονς Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση