ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ντιναμό-Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Άλλαξε δέκα, πέρασε στους «8»

Μια εντελώς φρεσκαρισμένη Σίτι πήρε νίκη που ισοδυναμεί με πρόκριση

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στους «8», για πρώτη φορά στην ιστορία της, αποκόμισε η Μάντσεστερ Σίτι που κέρδισε 3-1 τη Ντιναμό μέσα στο Κίεβο, στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για τους «16» του Champions League. Με 10 αλλαγές παράταξε την ομάδα του ο Πελεγκρίνι, ενώ η Ντιναμό το πάλεψε αλλά παραδόθηκε στην ανωτερότητα των Αγουέρο, Σίλβα και Τουρέ.

Η Ντινάμο ήταν αυτή που είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο Κίεβο, με την σέντρα-σουτ του Γιαρμόλενκο να αποκρούει ο Χαρτ, και την μπάλα εν συνεχεία να χτυπά στον οριζόντιο δοκάρι του και να περνά κόρνερ, αλλά η Σίτι ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ.

Ο Σέρχιο Αγκουέρο έκανε το 0-1 στο 15' με κοντινό σουτ, αφού κοντρόλαρε με το στήθος, έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του Νταβίντ Σίλβα και την κεφαλιά-πάσα του Γιαγιά Τουρέ.

Από τον Αργεντινό ξεκίνησε το δεύτερο τέρμα των "πολιτών" στο 40', καθώς βρήκε αριστερά τον Ραχίμ Στέρλινγκ πατώντας του εντυπωσιακά την μπάλα και ο Άγγλος παράλληλα με την γραμμή τέρματος έκανε την ασίστ και από κοντά ο Νταβίντ Σίλβα το 0-2, ενώ στο 42' με διαγώνιο σουτ ο Αγκουέρο έχασε καλή ευκαιρία.

Οι Ουκρανοί μπήκαν στο αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένοι για αντίδραση, ο Γιαρμολένκο ήταν άστοχος σε διαγώνιο σουτ στο 52', αλλά ο Μπουγιάλσκι ήταν πιο τυχερός στο 59' και μείωσε σε 1-2, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Τζο Χαρτ, αφού κόντραρε στο σώμα του Νικολάς Οταμέντι.

Πάρα πολύ κοντά στην ισοφάριση έφτασε η Ντινάμο στο 79', με τον Μιγκέλ Βελόζο μέσα από την περιοχή να πλασάρει στην κίνηση, χωρίς δεύτερη σκέψη και τον Τζο Χαρτ να αποκρούει εντυπωσιακά με το αριστερό του χέρι, ενώ στην απέναντι εστία στο 82' ο Γιαγιά Τουρέ αστόχησε σε κεφαλιά από την μικρή περιοχή, έπειτα από την πάσα του Στέρλινγκ.

Στο 90' γράφτηκε ο... επίλογος, όταν ο Τουρέ έστειλε με φάλτσο αριστερό σουτ στην εστία του Σοβκόβσκι.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Σοβκόβσκι, Ντανίλο Σίλβα (64' ), Χατσερίντι, Ντράγκοβιτς, Βίντα, Ριμπάλκα, Γκάρμας (31' Μιγκέλ Βελόζο), Μπουγιάλσκι, Γιαρμόλενκο, Ντέρλις Γκονσάλες, Τεοντόρσικ (46' Ζούνιορ Μοράες).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σανιά, Κομπανί, Οταμέντι, Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Γιαγιά Τουρέ, Νταβίντ Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγκουέρο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Τσάμπιονς Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση

X