ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ατλέτικο-ΠΣΒ 0-0 (8-7 πεν.): Η Ατλέτικο το θέλει θρίλερ

Η ομάδα του Σιμεόνε πέρασε μέσω της διαδικασίας των πέναλτι στα προημιτελικά

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Δεν τις θέλει τις άνετες προκρίσεις  η Ατλέτικο που χρειάστηκε 16 πέναλτι για να καταφέρει να λυγίσει την ΠΣΒ και να προκριθεί για τρίτη σερί σεζόν στους οκτώ του champions league. Ο αγώνας έληξε 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση, έτσι έπρεπε κάποιος να είναι μοιραίος στα πέναλτι. Ήταν ο Ναρσίνγκ που βρήκε δοκάρι και έσβησε έτσι το όνειρο για τους πρωταθλητές Ολλανδίας.

Παιχνίδι τακτικής και… μάχη στο πρώτο μέρος με την ΠΣΒ να δείχνει από το ξεκίνημα πως θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της. Η Ατλέτικο ήταν η ομάδα που είχε τη μπάλα στα πόδια της, όμως ο Κοκού γέμισε το κέντρο του και έβρισκε παίκτες να κόψουν τις επιθετικές ενέργειες των γηπεδούχων. Όμως, κάθε φορά που η πρώτη ζώνη άμυνα έσπαγε, υπήρχε πρόβλημα στους αμυντικούς του να απομακρύνουν και μοιραία έζησε πεντάλεπτα έντονης πίεσης. Πιο καλή στιγμή το τετ α τετ του Γκριεζμάν στο 15’ που έσωσε ο Ζόετ, καθώς και τα συνεχόμενα σουτ στο 42΄που δεν έφεραν το γκολ. Η ΠΣΒ έβγαλε κάποιες αντεπιθέσεις, όμως τελική προσπάθεια σημαντική δεν έκανε.

Δεν είδαμε σημαντική αλλαγή στη ροή του αγώνα στο δεύτερο μέρος, αλλά ήταν η ΠΣΒ που είχε τη μεγάλη ευκαιρία δική της για να ανοίξει το σκορ. Το σουτ του Βίλεμς στο 58’ σταμάτησε πρώτα στον Όμπλακ και μετά στο δοκάρι, με τους Ολλανδούς να μη μπορούν να σκοράρουν ούτε στην επαναφορά. Άλλη τέτοια φάση δεν βρήκαν οι παίκτες του Κοκού, που στο τελευταίο μισάωρο απλά προσπάθησαν να αντέξουν και το κατάφεραν μιας και είχαν και τη βοήθεια του δοκαριού στο σουτ του Τόρρες στο 86’.

Η παράταση είχε ως πρωταγωνίστρια την κούραση που δεν επέτρεπε στους παίκτες να έχουν καθαρό μυαλό στις ενέργειές τους. Η Ατλέτικο είχε την υπεροχή, αλλά μεγάλες ευκαιρίες δεν μπόρεσε να φτιάξει.

Έτσι φτάσαμε στα πέναλτι που ήταν ανάλογα θρίλερ με όλα όσα είδαμε πριν. Χρειάστηκαν 15 πέναλτι για να δούμε χαμένο από τον Ναρσίνγκ που σημάδεψε δοκάρι και στη συνέχεια ο Χουανφράν έβαλε το νικητήριο για την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ν. Σιμεόνε): Όμπλακ, Γκοδίν(89’ Ερνάντες), Φιλίπε Λουίς, Κόκε, Γκριεζμάν, Φερνάντεθ(56’ Τόρρες), Γκάμπι, Σαούλ Νίγκεθ, Χουανφράν, Καράσκο(75’ Γκρανενβίτερ), Χιμένεθ

Αϊντχόφεν (Φ. Κοκού): Ζοέτ, Μιρίν, Μορένο, Αριάς, Μπρούμα, Πρέπερ, Ντε Γιονγκ(118’ Ναρσίνγκ), Γουίλεμς(75’ Μπρένετ), Γκουαρδάδο, Λοκάντια(87’ Λεστιέν), Βαν Χίνγκελ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Τσάμπιονς Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση