ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μπάγερν - Γιουβέντους 4-2: Οι Γερμανοί δεν πεθαίνουν ποτέ

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Σαν γνήσια Γερμανική ομάδα, η Μπάγερν έκανε την απίθανη ανατροπή απέναντι στη Γιουβέντους, κέρδισε με 4-2 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τσάμπιονς λιγκ. Με 2-0 προηγήθηκαν οι Ιταλοί, Πογκμπά, Κουαδράδο, αλλά δεν «σκότωσαν» τη Μπάγερν κι αυτή το γύρισε με Λεβαντόφσκι και Μιούλερ για να το κερδίσει στην παράταση με Τιάγκο και Κομάν.

Ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της Γιουβέντους δε θα περίμενε το πρώτο μέρος που είδαμε στο Μόναχο, με τους «Μπιανκονέρι» να αιφνιδιάζουν τη Μπάγερν και να έχουν ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ από το 2-0 που προηγήθηκαν.

Στο 5’ ήρθε το πρώτο λάθος στην άμυνα των «Βαυαρών» με τους Αλάμπα-Νόιερ να κάνουν δώρο το γκολ στον Πογκμπά που πλάσαρε σε κενή εστία. Εξέλιξη που χάλασε όλα τα σχέδια που είχε ο Κουαρδιόλα και οδήγησε σε σωρεία λαθών την ομάδα του. Η Γιούβε άνετη πια έβγαινε στις αντεπιθέσεις όποτε ήθελε και στο 28’ βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Κουαδράδο να πλασάρει εύστοχα.

Η Μπάγερν δεν μπορούσε με τίποτα να οργανωθεί και να αντιδράσει, με εξαίρεση τη μια φάση που βρήκε με τον Μιούλερ στο 43’ και απέκρουσε ο Μπουφόν. Αμέσως μετά, έκανε και ο Νόιερ μια μεγάλη επέμβαση σε προσπάθεια του Κουαδράδο.

Ο Κουαρδιόλα άρχισε τις αλλαγές, μα προκοπή δεν είδε παρά μόνο τον Μοράτα να χάνει καλές ευκαιρίες για να τελειώσει την πρόκριση. Δεν το έκανε όμως και μια στιγμή αρκούσε στη μετριότατη Μπάγερν για να επανέλθει.

Τη βρήκε τελικά στο 73’ με τη σέντρα του Κόστα και τη κεφαλιά του Λεβαντόφσκι που δε μπόρεσε κανείς να διώξει για τη μείωση του σκορ. Η Μπάγερν ανέβηκε ψυχολογικά, η Γιουβέντους έπεσε και είδαμε ένα εικοσάλεπτο έντονης πίεσης των γηπεδούχων. Οι Ιταλοί έδειχναν να αντέχουν όμως ένα λάθος του Εβρά τους το χάλασε αφού ο Κομάν έκανε τη σέντρα χωρίς πίεση και ο Μιούλερ στο 90+1’ κατάφερε να ισοφαρίσει με κεφαλιά.

Η παράταση ξεκίνησε με τη Μπάγερν να πιέζει και τη Γιουβέντους να είναι καλά κλεισμένη στην περιοχή της. Τη μεγάλη φάση στο πρώτο μέρος δεν την είδαμε, ενώ στα πρώτα λεπτά της επανάληψης οι Ιταλοί ανέβηκαν πιο ψηλά να πιέσουν. Κάτι που το πλήρωσαν ακριβά αφού ο λίγος χώρος που βρήκε ο Τιάγκο έκανε ζημιά στο 108’. Ένας ωραίος συνδυασμός έβγαλε τον Ισπανό σε καλή θέση στην περιοχή και αυτός δε λάθεψε στο πλασέ του. Πλέον η Γιούβε έπρεπε να κάνει παιχνίδι μα αυτό που είδαμε ήταν τον Κομάν να φεύγει σφαίρα στην αντεπίθεση και να γράφει το 4-2 στο 110’ που τελείωσε την ιστορία. Θα μπορούσε κάτι να αλλάξει στο 116’ στην προβολή του Μάντζουκιτς αλλά ο Νόιερ ήταν εκεί και έδιωξε το άγχος που θα μπορούσε να υπάρξει.

Μπάγερν (Κουαρδιόλα): Νόιερ, Αλάμπα, Μπενατιά(46’ Μπερνάτ), Κίμικ, Λαμ, Βιδάλ, Αλόνσο(60’ Κομάν), Ριμπερί(101’ Τιάγκο), Μιούλερ, Κόστα, Λεβαντόφσκι

Γιουβέντους(Αλέγκρι): Μπουφόν, Σάντρο, Μπαρζάκλι, Μπονούτσι, Λιχστάινερ, Εβρά, Κεντίρα(68’ Κεντίρα), Πογκμπά, Ερνάνες, Μοράτα(72’ Μάντζουκιτς), Κουαδράδο(89’ Περέιρα)

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Τσάμπιονς Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση