ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τσάμπιονς Λιγκ: «Μάχη» για το ευρωπαϊκό θαύμα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Στο Παρίσι είναι στραμμένοι οι προβολείς απόψε το βράδυ, με το παιχνίδι ανάμεσα στην Παρί Σεν Ζερμέν και τη Μάντσεστερ Σίτι να είναι αυτό που ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της φάσης των «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναμφίβολα, από την κλήρωση κιόλας της Νιόν, φάνηκε ότι το συγκεκριμένο ζευγάρι, είναι αυτό που βάση της δυναμικής των δύο ομάδων θα προσφέρει τις περισσότερες συγκινήσεις, αφού δεν φαίνεται να υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ και όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες.

Το σίγουρο είναι πως και οι δύο ομάδες που έχουν ξοδέψει αρκετά χρήματα τα τελευταία χρόνια, ψάχνουν την υπέρβαση στην Ευρώπη.

Η Παρί Σεν Ζερμέν, έχοντας εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο στη Γαλλία, προσπαθεί εδώ και τρία χρόνια να περάσει στα ημιτελικά, αλλά δεν τα έχει καταφέρει και βλέπει το ματς με τους «σίτιζενς» ως την καλύτερη ευκαιρία.

Με τη δύναμη της έδρας της – μετράει μόλις μία ήττα σε 38 ευρωπαϊκά ματς στο Παρίσι – θα προσπαθήσει να πάρει προβάδισμα πρόκρισης από το πρώτο κιόλας ματς, με τον Ντι Μαρία να επιστρέφει, σε αντίθεση με τον Παστόρε και τον Βεράτι που θα είναι εκτός.

Από την άλλη η Σίτι, ζει για πρώτη φορά το ευρωπαϊκό όνειρο με την πρόκριση στους «8» και θα προσπαθήσει να συνεχίσει το ευρωπαϊκό ταξίδι.

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι έχρησε φαβορί τους Παριζιάνους θέλοντας να τους μεταφέρει την πίεση, αλλά σίγουρα ξέρει πως άσχετα με τη φετινή εικόνα της ομάδας του, έχει την ποιότητα να περάσει στην επόμενη φάση.

Κομπανί, Στέρλινγκ και Ντελφ είναι εκτός, όπως και ο Τουρέ με την απουσία του είναι κανονικός «πονοκέφαλος», ενώ ο Χαρτ προπονήθηκε και πιθανότατα θα ξεκινήσει.

Πιθανές ενδεκάδες

Παρί Σεν Ζερμέν (4-3-3): Τραπ - Μαρκίνιος, Λουίζ, Σίλβα, Μάξγουελ - Ματουιντί, Μότα, Ραμπιό- Ντι Μαρία, Καβάνι, Ιμπραχίμοβιτς

Μάντσεστερ Σίτι (4-2-3-1): Χαρτ - Σανιά, Μανγκαλά, Οταμέντι, Κλισί - Φερναντίνιο, Τουρέ (Φερνάντο) - Νάβας, Σίλβα, Αγουέρο - Μπονί

Στο άλλο ματς της βραδιάς, η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει της Βόλσφμπουργκ και θέλει με το... καλημέρα να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί.

Αναμφίβολα οι «μερένχες» είναι οι τυχεροί της φάσης των «8», αφού έπεσαν στην θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα, με τις καλές και κακές κληρώσεις πάντως να φαίνονται στο γήπεδο.

Η ομάδα του Ζιντάν προέρχεται από το σπουδαίο «διπλό» στο Καμπ Νόου απέναντι στη Μπαρτσελόνα και θέλει από το πρώτο κιόλας ματς να πάρει σκορ πρόκρισης.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες, με τη «βασίλισσα» να στερείτε μόνο τις υπηρεσίες του Βαράν.

Για τους «λύκους» δεν υπάρχουν νέα προβλήματα, με τον Νάλντο να επιστρέφει και τον Καλιγκιούρι να μοιάζει έτοιμος, με τη συμμετοχή του πάντως να κρίνεται την τελευταία στιγμή.

Πιθανές ενδεκάδες

Bόλφσμπουργκ (4-2-3-1): Μπενάλιο -Τρες, Κνόχε, Ντάντε, Ροντρίγκεζ - Γκουιλαβογκουί, Γκουστάβο - Σούρλε, Άρνολντ (Βιερίνια), Ντράξλερ - Κρούζε

Ρεάλ (4-3-3): Νάβας - Καρβαχάλ, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο - Κρός, Κασεμίρο, Μόντριτς - Μπέιλ, Μπενζεμά, Ρονάλντο

Αναλυτικά τα παιχνίδια

Βόλσφμπουργκ - Ρεάλ Μαδρίτης (21.45, ΟΤΕ Sport 1)

Παρί Σεν Ζερμέν - Μάντσεστερ Σίτι (21.45, ΕΡΤ1, ΟΤΕ Sport 2)

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Τσάμπιονς Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση

X