ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τσάμπιονς Λιγκ: Η πρώτη για Μιλάνο

Η Μπάγερν υποδέχεται την Ατλέτικο

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

To βράδυ της Τρίτης θα μάθουμε την μία ομάδα του τελικού του Champions League 2015-16, με το πρώτο εισιτήριο για τον μεγάλο ματς στο "Σαν Σίρο" του Μιλάνο να δίνεται στο Μόναχο.

Η Μπάγερν υποδέχεται την Ατλέτικο, με τους Μαδριλένους να έχουν αποκτήσει προβάδισμα, καθώς πριν 6 βράδια στην Ισπανία νίκησαν με 1-0, χάρη στο εξαιρετικό γκολ του Σαούλ Νίγκεθ.

Ένα γκολ λοιπόν για τους Βαυαρούς στην καλύτερη των περιπτώσεων να οδηγήσει το ζευγάρι στην διαδικασία των πέναλτι και όπως και να έχει εκεί ποντάρει ο Ντιέγκο Πάμπλο Σιμεόνε, στο γεγονός δηλαδή πως είναι δύσκολο να δεχτεί γκολ η ομάδα του, πόσο μάλλον δύο γκολ!

Ιστορική ρεβάνς

Η Ατλέτικο περιμένει για αυτό το ματς, για να πάρει ρεβάνς, 42 χρόνια. Πρόκειται για ιστορικό ζευγάρι, καθώς έχουν τεθεί αντιμέτωπες άλλη μία φορά, στον πρώτο τελικό και των δύο το 1974. Είναι ο μοναδικός τελικός στην ιστορία που πήγε σε ρεβάνς!

Χωρίς γκολ το 90άλεπτο και η παράταση στο "Χέιζελ" ολοκληρώθηκε ισόπαλη με 1-1, με τον Αραγονές να ανοίγει το σκορ στο 114' και τον Σβάρτσενμπεκ να απαντά στο 120'.

Συναντήθηκαν στο ίδιο γήπεδο των Βρυξελλών δύο μέρες μετά, οι Βαυαροί επικράτησαν με 4-0 και κατέκτησαν το πρώτο από τα 5 τους ευρωπαϊκά (από δύο γκολ οι Ούλι Χένες και Γκερντ Μίλερ).

Η Μπάγερν αναζητά πρόκριση στον 11ο τελικό της ιστορίας της, έχοντας φυσικά στους 10 προηγούμενους 5 νίκες και 5 ήττες, ενώ η Ατλέτικο, εκτός από την αποτυχία του 1974, έχει και αυτή του 2014 με την Ρεάλ (2 τελικοί, ελπίζει και σε τρίτο φέτος).

Αυτή είναι η 5η φορά στα τελευταία 6 χρονιά που οι Γερμανοί είναι στα ημιτελικά και συνολικά 18η στην ιστορία τους, ενώ οι Μαδριλένοι είναι στους "4" για 5η φορά στην ιστορία τους.

Αγωνιστικά νέα και συνθέσεις

Κλασική απουσία για τον Ντιέγκο Πάμπλο Σιμεόνε είναι ο Τιάγκο Μέντες, για τον οποίο η χρονιά ολοκληρώθηκε νωρίς λόγω τραυματισμού.

Ο Γιανίκ Φερέιρα Καράσκο είναι ξανά στη διάθεσή του, αλλά δύσκολα θα επιστρέψει στην 11άδα. Πολύ δύσκολο να παίξει στο κέντρο (δεξιά) αντί του Σαούλ Νίγκεθ που ήταν τρομερός στο πρώτο ματς, εκτός και αν παίξει στην επίθεση και μείνει ο Φερνάντο Τόρες στον πάγκο, αλλά δύσκολο και αυτό.

Αυτός που θα επιστρέψει είναι ο Ντιέγκο Γκοντίν, ένας από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς του πλανήτη και να αναμένεται να είναι παρτενέρ του Χοσέ Μαρία Χιμένες.

Όσον αφορά στον Πεπ Γκουαρδιόλα, δεν υπολογίζει στους Μπάντστουμπερ και Ρόμπεν, ενώ αναμένεται να επιστρέψει στην 11άδα ο Φρανκ Ριμπερί, ακόμη και αν δεν κριθεί 100% έτοιμος και ο Τζερόμ Μπόατενγκ.
 

Οι πιθανές 11άδες

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Χάβι Μαρτίνεθ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Αλάμπα, Τσάμπι Αλόνσο, Βιδάλ, Τόμας Μίλερ, Ντόουγκλας Κόστα, Ριμπερί, Λεβαντόβσκι.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Χουανφράν, Χοσέ Μαρία Χιμένες, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Αουγκούστο Φερνάντες, Σαούλ, Κόκε, Γκριεζμάν, Φερνάντο Τόρες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Τσάμπιονς Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση