ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τσάμπιονς Λιγκ: Τσεκάρονται τα τελευταία εισιτήρια

Tο πρόγραμμα της ημέρας

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Μέρος δεύτερο για τον γύρο των play-off του Τσάμπιονς Λιγκ, με ποδοσφαιρικές κόντρες για όλα τα γούστα και με τα δικά τους ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Με τα σημερινά παιχνίδια θα προκύψουν και οι ομάδες που θα συμπληρώσουν το τοπίο των ομίλων, με φόντο την αυριανή κλήρωση στο Μονακό.

Αποτελεί το παιχνίδι με το μεγαλύτερο από μεριάς Ελλάδας ενδιαφέρον, από τη στιγμή που ελληνικός σύλλογος δεν διαγωνίζεται στα Play-off του Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορεί να ηττήθηκε με 1-0 στη Δανία πριν από μερικές βραδιές, όμως ο ΑΠΟΕΛ ευελπιστεί πως με τη δύναμη της έδρας του, το «ΓΣΠ», θα καταφέρει να κερδίσει την Κοπεγχάγη και να μπει στους ομίλους για 4η φορά στην ιστορία του.
Οι δυο ομάδες είχαν συναντηθεί και τη σεζόν 2009/10, όπου και τότε η κυπριακή ομάδα ανέτρεψε την ήττα (1-0) του πρώτου αγώνα με σκορ 3-1 στον επαναληπτικό. Όπως και τότε, έτσι και τώρα στον πάγκο της Κοπεγχάγης βρίσκεται ο Νορβηγός Στάλε Σολμπάκεν, που θέλει να πάρει την δική του εκδίκηση κόντρα στους Κύπριους.

Διαδικαστικό χαρακτήρα θα έχει η αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με τη ρουμάνικη ομάδα, μετά το 0-5 του πρώτου αγώνα στο Βουκουρέστι. Με αρκετές αλλαγές αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του ο Πεπ Γκουαρντίολα, ώστε να ξεκουράσει παίκτες εν όψει της συνέχειας.

Η συγκεκριμένη είναι η πρώτη συμμετοχή των «πολιτών» σε επίπεδο play-off του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ λογικά θα βρεθούν στους ομίλους για 6η συνεχόμενη φορά, από τη σεζόν 2011/12 και ύστερα. Από τη μεριά τους, οι Ρουμάνοι θα παλέψουν για μια αξιοπρεπή εμφάνιση, σε… εχθρικό έδαφος, αφού σε 19 αγώνες τους στην Αγγλία δεν έχουν γευτεί ποτέ τη χαρά της νίκης.

Με συνταγή… ΠΑΟΚ θα πορευτεί ο Άγιαξ στον επαναληπτικό αγώνα με την Ροστόφ. Όπως με τον Δικέφαλο, όπου το πρώτο ματς στο Άμστερνταμ είχε λήξει ισόπαλο (1-1), έτσι και τώρα οι Ολλανδοί θα ψάξουν νίκη πρόκρισης στο παγωμένο Ροστόφ. Η πρόσφατη ήττα με 1-2 από τη Βίλεμ το Σάββατο πρέπει να λειτούργησε ως «καμπανάκι» για τον «Αίαντα». Αντιθέτως, οι Ρώσοι πάνε για μια μεγάλη «μάχη» χωρίς άγχος και πίεση, καθώς είναι η πρώτη τους συμμετοχή σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ και έχοντας τουλάχιστον εξασφαλισμένη την παρουσία τους στην Ευρώπη για φέτος.

Τυπική διαδικασία θα είναι το παιχνίδι της Γκλάντμπαχ με τους δευτεραθλητές Ελβετίας, ύστερα από το 1-3 της προηγούμενης εβδομάδας. Οι Γερμανοί βρίσκονται με το… ενάμιση πόδι στους ομίλους της διοργάνωσης, έχουν πάντως και την σκέψη τους στη Bundesliga που ξεκινάει το Σαββατοκύριακο. Όσο για τη Γιούνγκ Μπόις, θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από υπέρβαση για να μπορέσει να προκριθεί απόψε…

Εκδίκηση από τη Σάλτσμπουργκ επιθυμεί να πάρει η Ντινάμο, καθώς στις δυο τελευταίες συναντήσεις της με τους Αυστριακούς (σε προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ και στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ δυο χρόνια πριν), γνώρισε ισάριθμους αποκλεισμούς. Το 1-1 στο Ζάγκρεμπ προμηνύει ένα ανοιχτό γενικά παιχνίδι σήμερα, με την Σάλτσμπουργκ να έχει ένα μικρό προβάδισμα λόγω έδρας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας (21:45)

ΑΠΟΕΛ - Κοπενχάγη
Μάντσεστερ Σ. - Στεάουα  
Γκλάντμπαχ - Γιάνγκ Μπόυς 
Σάλτσμπουργκ. - Ντινάμο Ζ.
Ροστόφ - Άγιαξ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Τσάμπιονς Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση

X