ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τσάμπιονς Λιγκ: Αυτές είναι οι αλλαγές

ημαντική αύξηση των εσόδων για τις ομάδες και στις δύο διοργανώσεις

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Η UEFA ανακοίνωσε τις αλλαγές στις διοργανώσεις της, που θα τεθούν σε εφαρμογή από το 2018 και θα ισχύσουν για μία τριετία.

Αλλάζει ο τρόπος κατανομής των χρημάτων, όπως και το σύστημα βαθμολόγησης των ομάδων.

Οι αλλαγές:

- Η νικήτρια του Europa League έχει εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους του Champions League. Δεν θα παίζει στα πλέι οφ όπως συνέβαινε ως τώρα.

- Οι πρώτες τέσσερις ομάδες από τις πρώτες τέσσερις χώρες στη κατάταξη της UEFA (στην παρούσα φάση Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία και Ιταλία), έχουν εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους του Champions League. «Η λίστα των συμμετεχουσών ομάδων θα οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους», καταλήγει η σχετική παράγραφος.

- Νέο σύστημα βαθμολόγησης των ομάδων. Κύριο κριτήριο θα είναι η απόδοση τους, ενώ πλέον δεν θα προσμετράται η βαθμολογία της χώρας, εκτός αν η βαθμολογία ομάδας είναι κάτω από το 20% της αντίστοιχης της χώρας απ' όπου προέρχεται.

- Η προϊστορία μίας ομάδας (Ευρωπαϊκοί τίτλοι) στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θα λαμβάνονται επίσης υπόψη στην βαθμολόγηση των ομάδων. Διαφορετικά για τις κατόχους Champions League σε σχέση με αυτές που κατέκτησαν Europa League.

- Σημαντική αύξηση των εσόδων για τις ομάδες και στις δύο διοργανώσεις.

- Τέσσερα πλέον τα κριτήρια για το ποσό που θα εισπράττει η κάθε ομάδα για τη συμμετοχή της σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Μέχρι που θα φθάσει, η απόδοση της (νίκες, ισοπαλίες, ήττες), η βαθμολογία της και το market pool. Το μερίδιο του τελευταίου μειώνεται.

Δεν αλλάζουν:

- Ο τρόπος που λειτουργούν τα προκριματικά, τόσο σε Champions League όσο και στο Europa.

- Οι όμιλοι του Champions League θα συνεχίσουν να είναι με 32 ομάδες, ενώ χωρίς αλλαγές και αυτοί του Europa League, με 48. Δεν αλλάζει ούτε η επόμενη φάση, με 16 και 32 στα νοκ άουτ αντίστοιχα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Τσάμπιονς Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση