ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μπενφίκα-Ντόρτμουντ 1-0: Προβάδισμα με Μητρογκόλ

Η Μπενφίκα με γκολ του Κώστα Μήτρογλου πήρε προβάδισμα πρόκρισης.

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Η Μπενφίκα έχοντας ως κορυφαίο τον τερματοφύλακά της, Έντερσον, κατάφερε να αντέξει στην πίεση της Ντόρτμουντ και με γκολ του Μήτρογλου στο 48’ να πάρει και την νίκη μέσα στην Πορτογαλία. Ο Ομπαμεγιάνγκ ήταν ο μοιραίος για τους Γερμανούς αφού πέραν των τριών πολύ καλών ευκαιριών έχασε και πέναλτι.

Πίεσαν οι Γερμανοί, τα άχαστα ο Ομπαμεγιάνγκ

Το πρώτο ημίχρον ήταν εφιαλτικό για την Μπενφίκα που σε κανένα σημείο του πρώτου 45λέπτου δεν κατάφερε να κυκλοφορήσει την μπάλα. Αντιθέτως η Ντόρμουντ πίεζε διαρκώς και βρισκόταν μπροστά ωστόσο η αστοχία των παικτών της στοίχισε στους Βεστφαλούς. Στο 10’ ο Ομπαμεγιάνγκ μόνος με τον τερματοφύλακα κατάφερε να στείλει την μπάλα έξω, και αυτή δεν θα ήταν η πρώτη φορά. Στο 23’ ήταν σειρά του Ντεμπέλε από καλό σημείο να μην καταφέρει να στείλει την μπάλα στα δίκτυα με τον Λίντελοφ να είναι αυτός που έσωσε τους Πορτογάλους. Στο 38’ ο Ομπαμεγιάνγκ ξανά από καλό σημείο ούτε αυτή την φορά βρήκε στόχο. Έτσι παρά την πλήρης κυριαρχία των Γερμανών το γκολ δεν ήρθε ποτέ και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια μα το 0-0.

Μητρογκόλ, εφιάλτης για Ομπαμεγιάνγκ

Το δεύτερο ημίχρονο η μπάλα τιμώρησε την ομάδα του Τούχελ αφού η Μπενφίκα στην μόνη της φάση κατάφερε να σκοράρει. Συγκεκριμένα στο 48’ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Μήτρογλου έγινε κάτοχος της μπάλας και με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Η Ντόρμουντ προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και πίεζε πάρα πολύ ωστόσο ο Ομπαμεγιάνγκ δεν βρισκόταν απλά σε κακή μέρα αλλά κάτι περισσότερο. Στο 52΄ξανά μόνος με τον τερματοφύλακα πάλι έστειλε την μπάλα ψηλά έξω διατηρώντας το 1-0. Στο 57’ η Ντόρτμουντ κερδίζει πέναλτι σε χέρι αμυντικού στην περιοχή. Την εκτέλεση αναλαμβάνει ποιος άλλος, ο Ομπαμεγιάνγκ φυσικά, και με μια από τις χειρότερες εκτελέσεις πέναλτι των τελευταίων χρόνων στέλνει την μπάλα ακριβώς πάνω στον ακίνητο τερματοφύλακα. Η Ντόρμουντ συνέχισε να πιέζει και να φτιάχνει ευκαιρίες με καλύτερη μία στο 81’ αλλά ο Έντερσον πραγματοποίησε μια σπουδαία απόκρουσε σε σουτ του Πούλισιτς. Έτσι η άμυνα της Μπενφίκα άντεξε στην πίεση και οι «αετοί» πήραν σπουδαία νίκη που τους δίνει μικρό προβάδισμα πρόκρισης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Τσάμπιονς Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση