ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:07
 

ECA: Συζήτηση για διαβάθμιση στο Champions league!

Κρίσιμη σύσκεψη στις 6-7 Ιουνίου

Newsroom 24sports

Μια σκέψη που αν υλοποιηθεί θα αλλάξει ριζικά το σκηνικό στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο κάνουν στην ένωση των συλλόγων (ECA) και θα τη συζητήσουν σε σύσκεψη στις 6-7 Ιουνίου.

Το μόνο σίγουρο είναι πως αναζητείται μια φόρμουλα ώστε να ενωθούν απευθείας μεταξύ τους οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις και η παρουσία σε αυτές να αποσυνδεθεί από τα εθνικά πρωταθλήματα.

Αυτή προνοεί τη δημιουργία μας ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής πυραμίδας στην οποία θα υπάρχει άνοδος στο και διαβάθμιση από το Champions league!

Ο πρόεδρος της ECA Αντρέα Ανιέλι κάλεσε τα 232 μέλη σε σύσκεψη για να συζητήσουν αυτή την πρόταση αλλά και γενικότερα τη δομή του ποδοσφαίρου από το 2024 και μετά.

«Ένα πανευρωπαϊκό σύστημα πρωταθλημάτων με συνέχεια και με ευκαιρία να εξελιχθεί από μέσα αλλά και την βελτιστοποίηση της κινητικότητας και του δυναμισμού στο ίδιο το σύστημα μέσα από μια προσεκτική εφαρμογή ανόδου και διαβάθμισης», ανέφερε ο Ανιέλι.

Ξεκαθάρισε όμως πως οι σκέψεις αυτές είναι σε ένα περιβάλλον συμβίωσης της υπό δημιουργία ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής πυραμίδας με τα εθνικά πρωταθλήματα. Επίσης στο πλάνο είναι και η διεξαγωγή αγώνων των κυπέλλων Ευρώπης τα Σαββατοκύριακα με παράλληλη μεταφορά αγώνων για τα πρωταθλήματα μεσοβδόμαδα.

Παράλληλα έχει διαψευστεί από πλευράς της ECA πως ο τελικός στόχος τους είναι να δημιουργηθεί μια κλειστή λίγκα με ομάδες να έχουν εγγυημένο συμβόλαιο όπως γίνεται στο μπάσκετ με την ευρωλίγκα.

Παρόλα αυτά, οι λίγκες σε Αγγλία, Γαλλία και Ισπανία έχουν ήδη τοποθετηθεί δημόσια εναντίον σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο με το επιχείρημα πως τα εθνικά πρωταθλήματα είναι πιο δημοφιλή ανάμεσα στους φιλάθλους.

Το μόνο σίγουρο είναι πως αναζητείται μια φόρμουλα ώστε να ενωθούν απευθείας μεταξύ τους οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις και η παρουσία σε αυτές να αποσυνδεθεί από τα εθνικά πρωταθλήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ECA  |  UEFA  |  Champions League

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Η αποτυχία στις ΑΠΕ φέρνει αυξήσεις τα καύσιμα

«Ριάλια να φαν τζ’ οι όρνιθες ……………. Αυτό σκέφτηκα διαβάζοντας την είδηση για την επί θύραις αύξηση ...»
YIANNOULIS  |  10:14

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Τσάμπιονς Λιγκ: Τελευταία Ενημέρωση

X