ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0: Του έσπασε το αήττητο

Το γκολ του Βάργκας έδωσε τη νίκη στην Ένωση και έσπασε το αήττητο σερί των Πειραιωτών

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ήθελε να του σπάσει το αήττητο και το έκανε η ΑΕΚ, που κέρδισε με 1-0 τον Ολυμπιακό χάρις σε γκολ του Βάργκας. Τρεις αποβολές, πέναλτι και μπόλικη ένταση στον αγώνα.

Μικρά διαστήματα υπεροχής αλλά χωρίς να φτιάξουν ιδιαίτερες καλές φάσεις είχαν ΑΕΚ και Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο. Καμιά εκ των δυο δε ρίσκαρε να βγάλει πολύ κόσμο μπροστά και έτσι είδαμε παιχνίδι κέντρου.

Αρχικά ήταν ο Ολυμπιακός καλύτερος και είχε 2-3 πλαγιοκοπήσεις επικίνδυνες μέχρι το 25’. Ο Πογιέτ πήρε τον Μάνταλο στον άξονα και κατάφερε να ισορροπήσει με καλύτερη στιγμή αυτή του 29’ με το σουτ του Μάνταλου εντός περιοχής που πέρασε παράλληλα από την εστία. Κορυφαία στιγμή του πρώτου μέρους ήρθε στο 43’ με την κεφαλιά του Ντουρμάζ και την απόκρουση του Μπαρόχα. Ο Βενεζουελάνος μπλόκαρε και το ανάποδο του Κασάμι στις καθυστερήσεις. Σημειώνεται και η αποχώρηση με τραυματισμό του Πάρντο στο 33’.

Ξεκίνησε με δράση το δεύτερο μέρος, με τον Μποτία στο 47’ να αποβάλλεται για φάουλ στον Αραβίδη που έφευγε μόνος. Άμεσα ο Σίλβα έβαλε τον Ντα Κόστα στο κέντρο της άμυνας κι έβγαλε τον Φορτούνη, ενώ ο Πογιέτ έβαλε τον Πέκχαρτ αντί του Ζουκουλίνι.

Η ΑΕΚ πήρε μέτρα στο γήπεδο και έγινε επικίνδυνη σε κάποιες περιπτώσεις, χωρίς όμως να βρει τη μεγάλη φάση. Αντίθετα, χρειάστηκε να επέμβει στο 64’ ο Μπαρόχα για να κρατήσει το μηδέν στο σουτ του Κασάμι. Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε με κεφαλιά του Μάνταλου στο 68’ από σέντρα του Γιόχανσον, που αμέσως μετά βγήκε για να μπει ο Βάργκας.

Η υπεροχή της ΑΕΚ συνεχίστηκε και τελικά καρποφόρησε στο 74’ όταν το χέρι του Μιλιβόγεβιτς έφερε πέναλτι και την αποβολή του Σέρβου. Ο Μπουονανότε μόλις μπήκε εκτέλεσε στο δοκάρι, αλλά ήρθε ο Βάργκας να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα. Στη συνέχεια ο Σίλβα έβαλε στον αγώνα τον Ντομίνγκες, ήρθε και η αποβολή του Γκάλο στο 86’ αλλά η ΑΕΚ κράτησε το προβάδισμά της.

ΑΕΚ (Πογιέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Ντιντάκ, Άρθρο, Κολοβέτσιος, Σιμόες, Γιόχανσον(68’ Βάργκας), Ζουκουλίνι(52’ Πέκχαρτ), Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης(75’ Μπουονανότε)

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ομάρ, Μαζουακού, Μποτία, Σιόβας, Μιλιβόγιεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης(49’ Ντα Κόστα), Πάρντο(33’ Σεμπά), Ντουρμάζ(85’ Ντομίνγκες), Ιντέγε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση