ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οπαδοί του... Ατρόμητου στα επεισόδια της Λεωφόρου

Kathimerini.gr

Μέλη του συνδέσμου οπαδών του Ατρόμητου, πήραν μέρος στα επεισόδια που συνέβησαν στη Λεωφόρο όπως προκύπτει από την έρευνα της Κρατικής Ασφάλειας. Ο βίος και η πολιτεία 24 «μπαχαλάκηδων».

Αυτά έλεγαν στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες οι συνολικά 24 νεαροί, ηλικίας 24 έως 31 ετών, που κατηγορούνται για συμμετοχή σε επιθέσεις κατά αστυνομικών, επεισόδια σε γήπεδα, ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί και διανομέων φαγητού, κ.ά. Πέντε από αυτούς, τρεις Ελληνες και δύο Αλβανοί, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ήδη στον εισαγγελέα, ενώ για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται άλλα 19 άτομα. Αρκετοί από αυτούς είναι κάτοικοι Περιστερίου και μέλη συνδέσμου οπαδών του Ατρόμητου με την επωνυμία «Fentagin».

Η έρευνα της Κρατικής Ασφάλειας για τη δράση τους ξεκίνησε μετά την επίθεση με μολότοφ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στις 15 Ιουνίου 2015, με αποτέλεσμα τον εμπρησμό ενός βαν της ΕΡΤ. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή, αστυνομικοί έκαναν σάρωση και κατέγραψαν τα κινητά τηλέφωνα που λειτουργούσαν κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ τη στιγμή της επίθεσης. Ακολούθησε περαιτέρω επεξεργασία των ευρημάτων και με τη μέθοδο της εις άτοπον απαγωγής οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας βρήκαν τα κινητά τηλέφωνα ορισμένων από τους συμμετέχοντες στην επίθεση και προχώρησαν σε άρση απορρήτου. Τους μήνες που ακολούθησαν μέχρι τη σύλληψή τους, χθες και προχθές, οι αστυνομικοί χαρτογράφησαν ένα δίκτυο συνολικά 24 νεαρών χούλιγκαν και επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους σε επιθέσεις κατά αστυνομικών, επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, μικροληστείες κ.ά., συνολικά 11 περιστατικά.

Α: Είναι φουλ μπάτσους τα Εξάρχεια, φίλε.
Β: Στα Εξάρχεια είμαι, ξέρω τι γίνεται.
Α: Με ποιον είσαι κάτω;
Β: Με τον Ιππο είμαι εδώ, είναι και ο Πάντσο.
Α: Θα κατέβει αύριο, πες του; Για πορεία σου λέω.
Β: Θα δούμε, ρε φίλε, γιατί άμα είναι, μπορεί να είμαστε όλοι κέντρο, γιατί λέει ότι θα βάλουνε τέσσερις διμοιρίες, ρε φίλε, πάνω στην πλατεία.

Η παραπάνω συζήτηση κατεγράφη την παραμονή επεισοδίων που οι νεαροί κατηγορούνται ότι προκάλεσαν μετά το τέλος πορείας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας, την 3η Δεκεμβρίου. Από τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους προκύπτει ανάμειξή τους στα εξής περιστατικά:

• Εμπρησμός βαν της ΕΡΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ τη 15η Ιουνίου 2015.

• Επίθεση με καδρόνια και σιδερένιους λοστούς σε μέλη αριστερών οργανώσεων έξω από το Πολυτεχνείο τη 15 Νοεμβρίου, με συνέπεια τον τραυματισμό επτά ατόμων. Οι δράστες είχαν επιτεθεί σε μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και ομάδες αναρχικών, μπερδεύοντάς τους με μέλη της ΚΝΕ. Είχαν μάλιστα εκδώσει ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας την ενέργειά τους «άστοχη» και «λανθασμένη».

• Επεισόδια πριν από τον αγώνα Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

• Επιθέσεις με μολότοφ σε αστυνομικούς των ΜΑΤ την 5η και 6η Δεκεμβρίου στα Εξάρχεια.

• Συμπλοκές μεταξύ νεαρών στο Περιστέρι στις 4 και 19 Δεκεμβρίου, καθώς και σε τρία περιστατικά ληστειών σε πρακτορείο ΟΠΑΠ, σε διανομέα φαγητού και σε έναν οδηγό ταξί. Ενδεικτικά, στη διάρκεια επεισοδίων μετά τη λήξη αγώνα ποδοσφαίρου του Ατρόμητου, ακούγονται να λένε μεταξύ τους:

Α: Καλέσανε μπάτσους...
Β: Και πού είσαι τώρα;
Α: Κλειδωμένοι στον σύνδεσμο μέσα.

Στις έρευνες στα σπίτια τους κατασχέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών, πτυσσόμενη ράβδος και κουκούλες full face. Oι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για συμμετοχή σε επεισόδια.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X