ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠΑΟΚ: Έσπασε τη γκίνια

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Έδιωξε την κατάρα ο ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» επέστρεψε στις νίκες μετά από έξι ματς στο πρωτάθλημα επικρατώντας 2-0 κόντρα στον Αστέρα στην Τούμπα.

Εξαιρετικό ξεκίνημα για τους Θεσσαλονικείς, που ζόρισαν για τα καλά τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι λύγισαν στο 17’ όταν ο Πέλκας άνοιξε το σκορ. Το παιχνίδι στη συνέχεια χάλασε, καθώς κυριάρχησαν τα νεύρα και τα αλλεπάλληλα δυνατά μαρκαρίσματα, που δεν άφησαν το ματς να διατηρήσει τον ρυθμό του.

Στο δεύτερο παρότι οι Αρκάδες ανέβασαν αισθητά τις γραμμές τους δεν ενόχλησαν καθόλου τον Βελλίδη. Ο ΠΑΟΚ χτύπησε ξανά σε κομβικό σημείο, με τον Μακ να «καθαρίζει» το παιχνίδι στο 77ο λεπτό.


Το ματς:


Το ξεκίνημα που θα ζήλευε κάθε προπονητής έκανε η ομάδα του Τούντορ στο ματς. Με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας και κινήσεις χωρίς αυτήν, οι μεσοεπιθετικοί του ΠΑΟΚ ταλαιπώρησαν πολύ την άμυνα του Αστέρα, που μπήκε πολύ φοβισμένα στο γήπεδο. Μια-δυο-τρεις και η ζημιά έγινε, ο Πέλκας επωφελήθηκε από τις κόντρες στην περιοχή των φιλοξενούμενων και άνοιξε το σκορ σε ιδανικό σημείο (17’)

Με το 1-0 στην… τσέπη και από νωρίς, ο «δικέφαλος του Βορρά» ήταν σαφώς πιο άνετος στην συνέχεια. Η αντίδραση των Αρκάδων ήταν σχετικά καλή, αφού ανέβασαν άμεσα τις γραμμές τους, όμως δεν μπόρεσαν να ενοχλήσουν ιδιαίτερα τον «χαλαρό» Βελλίδη. Ενώ το παιχνίδι πάντως ήταν σχετικά ήρεμο τα… αίματα άναψαν μετά το μισάωρο, όπου κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες και τα νεύρα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ρυθμός και φάσεις μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ήταν εμφανές πως ο ΠΑΟΚ θα έπαιζε πιο συντηρητικά. Έτσι, ο Αστέρας βρήκε την ευκαιρία να γίνει πιο επιθετικός και να κρατήσει σε εγρήγορση την άμυνα των γηπεδούχων, που πάντως δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα. Με την κατοχή της μπάλας στους Αρκάδες, οι παίκτες του Τούντορ έψαξαν τις αντεπιθέσεις, όμως δεν μπόρεσαν να βρουν λύση στο πρόβλημα της τελικής πάσας.

Η λύση δόθηκε με την είσοδο του Κάτσε. Ο Αλβανός μέσος, μαζί με τον Τζιόλη «φρέσκαραν» το κέντρο και ο πρώτος έδωσε την ασίστ στον Μακ, που καθάρισε την δουλειά στο 77ο λεπτό κάνοντας το 2-0. Κάπου εκεί όλα τελείωσαν, αφού και οι δύο ομάδες κατέβασαν ταχύτητα. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να φτάσει και σε τρίτο γκολ αλλά ο Σλοβάκος επιθετικός στάθηκε άτυχος στο 83’, όταν σημάδεψε το δοκάρι.


Οι συνθέσεις:


ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Βελλίδης, Βίτορ, Χατζηισαΐας, Τζαβέλλας, Κίτσιου (62’ Κάτσε), Λέοβατς (82’ Κοροβέσης), Τσίμιροτ, Αντόνις (72’ Τζιόλης), Πέλκας, Μυστακίδης, Μακ

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Μπαντής, Αλόκο, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Ντουντού (46’ Μούκαμ), Δημούτσος, Χαμντανί, Λούι (80’ Φούντας), Μάσα (62’ Ιωαννίδης), Μπερτόλιο

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X