ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ολυμπιακός-Βέροια 3-0: Με τριάρα το 43ο

Ο Ολυμπιακός διασκέδασε τις εντυπώσεις του ευρωπαϊκού αποκλεισμού κόντρα στη Βέροια σφραγίζοντας με τριάρα (3-0) το 43ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Αποθέωση για Φουστέρ, δεν έδωσε πέναλτι στο 1-0 για τη Βέροια.

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τη Βέροια το μεσημέρι της Κυριακής σε ένα... μισοάδειο Καραϊσκάκη για την 24η αγωνιστική της Super League, με τους «ερυθρόλευκους» να ψάχνουν τη νίκη που θα τους έστεφε και μαθηματικά πρωταθλητές -πριν καν μπει ο Μάρτιος- νωρίτερα από ποτέ στην ιστορία τους και σε ολόκληρη την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Με τους τρεις βαθμούς επί της «Βασίλισσας του Βορρά», η διαφορά των Πειραιωτών από τη δεύτερη ΑΕΚ -ακόμη και αν αυτή νικούσε τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι- θα έμενε μίνιμουμ στο +18 με έξι αγωνιστικές να απομένουν και την ισοβαθμία υπέρ τους. Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός είχε μια ιδανική ευκαιρία για να φτάσει στον έκτο συνεχόμενο τίτλο του, τον 18ο τα τελευταία 20 χρόνια και συνολικά τον 43ο στα 91 χρόνια «ζωής» του...

Λίγες μόλις μέρες μετά τον άδοξο αποκλεισμό από την Άντερλεχτ στο Europa -γεγονός που πιθανότατα έπαιξε και το ρόλο του για τα πολλά κενά καθίσματα- η ομάδα του Μάρκο Σίλβα είχε πάρα αρκετές αλλαγές στην αρχική σύνθεσή της. Άλλωστε, ακολουθεί και ο πρώτος ημιτελικός Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ενώ υπήρχαν πάντα και οι πέντε αναγκαστικές απουσίες βασικών λόγω προβλημάτων (Ομάρ, Μαζουακού, Πάρντο, Ντουρμάζ, Σιόβας).

Όσοι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν πάντως, έδειξαν από νωρίς επιθετικές διαθέσεις προκειμένου να μην υπάρξουν... απρόοπτα και σε αυτό το ματς. Πρώτη προσπάθεια για τους γηπεδούχους ήταν στο 2ο λεπτό, με τον Καντιμοίρη να μπλοκάρει εύκολα την κεφαλιά του Κασάμι. Ο Ελβετός ήταν αυτός που στο 6' έδωσε στον Φουστέρμ με τον Ισπανό να σουτάρει λίγο άουτ στην πρώτη καλή στιγμή στο ματς. Το πρώτο δεκάλεπτο συμπληρώθηκε με ένα σουτ του Τσόρι από πλάγια θέση και τον Καντιμοίρη να μπλοκάρει και πάλι σταθερά. Στο 17', ο Μαλόν παραλίγο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του μετά από σέντρα του Σαλίνο και στην αμέσως επόμενη φάση ο Τσόρι δεν σημάδεψε σωστά.

Η υπεροχή του Ολυμπιακού τελικά καρποφόρησε πριν συμπληρωθούν 20λεπτά στο Φάληρο. Ο Τσόρι Ντομίνγκες εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση, η μπάλα κόντραρε στο τείχος και ο Φουστέρ που πρόλαβε την άμυνα πετάχτηκε και νίκησε τον Καντιμοίρη με κοντινή προβολή για το 1-0. Μετά το γκολ που πέτυχαν οι «ερυθρόλευκοι» έριξαν τον ρυθμό τους, ενώ ειδικότερα στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου η Βέροια πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, έχοντας παράλληλα και 1-2 καλές στιγμές.

Στο 27' ο Γιουσούφ έπιασε το σουτ πάνω στην κίνηση έξω από την περιοχή και ο Ρομπέρτο έδιωξε σε κόρνερ. Τρία λεπτά μετά ο Ανάκογλου σούταρε άουτ στην αντεπίθεση μετά από πάσα του Ναζλίδη, ο οποίος σούταρε άουτ στο 36'. Τελευταία και μάλλον καλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο πρώτο ημίχρονο ήταν αυτή του 45' όταν ο Μαγιέφσκι σούταρε πάνω στην κίνηση, με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Ρομπέρτο. Στο διάστημα αυτό, ο Καντιμοίρης είχε φροντίσει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε δύο περιπτώσεις, στα σουτ των Κασάμι (31') και Πουλίδο (36') δίνοντας στην ομάδα του την ευκαιρία να παραμείνει μέσα στο παιχνίδι.

Η πρώτη σπουδαία φάση του δεύτερου 45λεπτου ήταν και πάλι για τη Βέροια, όταν στο 52' ο Ναζλίδης έδωσε στον Μαγιέφσκι ο οποίος πλάσαρε στην κίνηση από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, με τον Ρομπέρτο να τον νικά κρατώντας το 1-0 για τον Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα, το ματς ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των γηπεδούχων, οι οποίοι πίεσαν για να καθαρίσουν το ματς με περισσότερα γκολ.

Στο 57' ο Καντιμοίρης μπλόκαρε το σουτ του Κασάμι, δύο λεπτά μετά η κεφαλιά του Ελβετού μετά το κόρνερ του Τσόρι κόντραρε και πέρασε εκτός εστίας, ενώ ο γκολκίπερ της Βέροιας απέκρουσε και την καλή κεφαλιά του Ντα Κόστα στο 62'. Ένα λεπτό μετά το σουτ του Μπουχαλάκη από το ύψος της περιοχής πέρασε άουτ, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει τελικά το 2-0 στο 65ο λεπτό. Ο Σαλίνο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κολοβός στόπαρε με το στήθος και ο πρωταγωνιστής του αγώνα που αποθεωνόταν σε... κάθε ευκαιρία, Νταβίντ Φουστέρ, του... έκλεψε την μπουκιά από το στόμα, πιάνοντας ένα «γεμάτο» σουτ με το αριστερό που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Καντιμοίρη για το 2-0.

Κάπου εκεί όλα τελείωσαν, με το ματς να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα στη συνέχεια και τη Βέροια να εγκαταλείπει πλέον κάθε προσπάθεια. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ψάχνει πάντως και άλλα γκολ, με τον Καντιμοίρη να «βγάζει» το ανάποδο ψαλίδι του Φορτούνη στο 72' αλλά και την πολύ δύσκολη κεφαλιά του Ντα Κόστα στο 82'. Τελικώς, ο δείκτης του σκορ ανέβηκε κι άλλο στη φάση του 83', όταν ο Φουστέρ σούταρε πάνω στα σώματα των αμυντικών και ο Πουλίδο με κοντινή διαμόρφωσε το τελικό 3-0 με το γκολ που σφράγισε τον 43ο τίτλο στην «ερυθρόλευκη» ιστορία.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ντα Κόστα, Βούρος, Σαλίνο, Τσιμίκας, Κασάμι, Ζντιέλαρ (46' Μπουχαλάκης), Ντομίνγκες (66' Φορτούνης), Φουστέρ, Κολοβός (66' Ερνάνι), Πουλίδο.
Βέροια (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Καντιμοίρης, Νέτο, Πούγγουρας, Μαλόν, Μπράβο, Ανάκογλου (84' Μεληκιώτης), Γιουσούφ, Ναζλίδης (71' Καϊκούτ), Μαγιέφσκι (59' Γεωργιάδης), Άρτσε, Σιόντης.

Πηγή: sdna.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση