ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ελλάδα: Κρίσιμη μέρα για το ποδόσφαιρο

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Το αγωνιστικό τριήμερο πλησιάζει, αλλά είναι ακόμη ασαφές αν θα υπάρξει αγωνιστική δράση στη Super League.

Η κυβέρνηση αποφάσισε τη ματαίωση του Κυπέλλου, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα σταματήσει εκεί, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο αναστολής της δράσης ΚΑΙ στο πρωτάθλημα.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο Σταύρος Κοντονής είχε αρχικά αποφασίσει να εισηγηθεί τη διακοπή του πρωταθλήματος, ωστόσο μετά από συζητήσεις με τους νομικούς του διαπίστωσε πως δεν θα μπορούσε να στηρίξει μια τέτοια απόφαση σε επεισόδια που έγιναν σε διαφορετική διοργάνωση, αυτή του Κυπέλλου.

Πάντως το θέμα δεν έχει «κλείσει» οριστικά και ίσως υπάρξουν εξελίξεις μέσα στη μέρα. Άλλωστε ήδη έχει τεθεί επί τάπητος το ενδεχόμενο αναβολής του αγώνα Ηρακλής-Ολυμπιακός την Κυριακή, για λόγους ασφαλείας, τη στιγμή που την επόμενη Κυριακή είναι προγραμματισμένο το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έχουν σχηματίσει «μέτωπο» που απαιτεί την αποχώρηση του Γιώργου Γκιρτζίκη από την προεδρία της ΕΠΟ, ως προϋπόθεση για να συζητήσουν με την κυβέρνηση για το πώς μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση στο πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το πρόβλημα είναι πως η διοίκηση της ΕΠΟ είναι δημοκρατικά εκλεγμένη και δεν μπορεί να καθαιρεθεί από την κυβέρνηση, ενώ δεν διαφαίνεται καμία πρόθεση παραίτησης του κ. Γκιρτζίκη.

Μάλιστα, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ φέρονται να σκέφτηκαν σοβαρά το ενδεχόμενο ακόμη και αποχώρησης από το πρωτάθλημα, αλλά η ΑΕΚ δεν είχε την ίδια πρόθεση και η σκέψη αυτή μπήκε (τουλάχιστον για την ώρα) στο συρτάρι.

Όσον αφορά στην… προσφυγή της ΕΠΟ στην UEFA για βοήθεια και τις καταγγελίες περί παρέμβασης της κυβέρνησης στα του ποδοσφαίρου, δεν αναμένεται να έχουν κυρώσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη παρέμβαση, με την απόφαση αναστολής της δράσης για λόγους ασφαλείας, είναι στην αρμοδιότητα μιας κυβέρνησης βάσει νόμου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση