ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δεν συμφώνησαν ΦΙΦΑ-Ελληνική πλευρά

Δεν κατέληξαν σε συμφωνία οι επαφές στις οποίες ενεπλάκη και ο Κουτσοκούμνης

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Δεν κατέληξαν σε συμφωνία οι επαφές της FIFA, υπό τον πρόεδρο της ΚΟΠ Κώστα Κουτσοκούμνη, με το υπουργείο αθλητισμού της Ελλάδας και το ενδεχόμενο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις είναι ξανά πιθανό.

«Συζητήσαμε για την απόφαση του υπουργού να διακόψει το Κύπελλο, αλλά και θέματα για τη νομοθεσία. Ο υπουργός είναι διατεθειμένος να δει κάποια θέματα που ενδεχόμενα θίγουν το αυτοδιοίκητο και είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνει, με τη FIFA να υποδεικνύει τους όρους που παραβιάζουν το αυτοδιοίκητο», τόνισε ο Κουτσοκούμνης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη ματαίωση του Κυπέλλου που οδηγεί στο ποδοσφαιρικό Grexit.

«Για το Κύπελλο ο κ. υπουργός θέτει κάποια ζητήματα εξυγίανσης στην ΕΠΟ, ως όρο για να συνεχιστεί το Κύπελλο. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από μας. Είμαστε διατεθειμένοι να δουλέψουμε εσωτερικά, αλλά μπορούμε να ασχοληθούμε με κάποιες επιτροπές, όπως η Επιτροπή Δεοντολογίας. Δεν είναι τελεσίγραφο. Έχουμε δώσει διορία ως την 1η Απριλίου», ανέφερε.

«Εμείς σαν επιτροπή θα αναφέρουμε στην εκτελεστική επιτροπή της FIFA τι κάναμε και εκείνη θα πάρει τις αποφάσεις. Από την εμπειρία που έχουμε από τέτοιες αποστολές τα νέα δεν είναι καλά. Ίσως όχι από 1η Απριλίου, αλλά αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, είναι πολύ δύσκολα. Το λέμε από την εμπειρία που έχουμε. Δεν είναι κάτι ευχάριστο, αλλά η επίσκεψή μας ήταν διαφωτιστική και εποικοδομητική από πολλές απόψεις», πρόσθεσε.

Μάλιστα τόνισε πως η FIFA θα μπορούσε να δει πιο θετικά ένα συνολικό «λουκέτο» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, περιλαμβάνοντας ΚΑΙ το πρωτάθλημα! «Θα μπορούσαμε να δούμε μια απόφαση του υπουργού να διακόψει όλες τις διοργανώσεις, εφόσον υπάρχει κίνδυνος βίας. Στοχευμένα για το Κύπελλο, δεν το βλέπουμε έτσι», δήλωσε.

«Θα πρέπει το Κύπελλο να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί. Υπάρχουν μέτρα που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν. Θα μπορούσε να γίνει κεκλεισμένων των θυρών ή και σε ουδέτερο γήπεδο, θα μπορούσε να γίνει ο τελικός ακόμη και με ξένο διαιτητή. Ο κ. Κοντονής τα συζητά όλα αυτά, αλλά απαιτεί πρώτα να γίνουν κάποιες ενέργειες από πλευράς ΕΠΟ», συμπλήρωσε και κατέληξε: «Εύχομαι να γίνουν και νέες συζητήσεις και να δοθεί μια εβδομάδα τουλάχιστον διορία, προκειμένου να αλλάξει απόφαση ο υπουργός. Πολύ φοβάμαι όμως πως αυτό δεν θα γίνει».

Όσο για τις συνέπειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο; «Θα υπάρχουν συνέπειες για την Εθνική, για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και για τους Έλληνες αξιωματούχους, ενώ θα χαθεί μία θέση από το Europa League».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X