ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η εντολή Τσίπρα και η τελευταία ελπίδα για αποφυγή Grexit

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Η άμμος στην κλεψύδρα αδειάζει για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Την προσεχή Παρασκευή εκπνέει η προθεσμία που έχει δώσει η FIFA για την άρση της ματαίωσης του Κυπέλλου και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις επιταγές της, θα αποφασίσει τον διεθνή ποδοσφαιρικό αποκλεισμό της χώρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι σαφής στην εντολή που έχει δώσει στον Σταύρο Κοντονή: η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω για την κάθαρση και είναι αποφασισμένη να δρομολογηθούν οι εξελίξεις που θα οδηγήσουν σε αυτή, ακόμη κι αν για να συμβεί αυτό υπάρξει Grexit. Ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος ακόμη και να επωμιστεί το πολιτικό κόστος αυτής της καταστροφικής συνέπειας, προκειμένου να γίνουν όσα ο ίδιος κρίνει πως χρειάζονται για να «καθαρίσει» το ποδόσφαιρο. Μάλιστα το μήνυμα αυτό φρόντισε να το περάσει σε Βαγγέλη Μαρινάκη και Δημήτρη Μελισσανίδη, στις συναντήσεις που έγιναν την Παρασκευή στου Μαξίμου (δεν διαψεύστηκαν, οπότε είναι σαν να επιβεβαιώθηκαν), αλλά και στους υπόλοιπους διοικητικούς ηγέτες των «μεγάλων».

Ημέρα κρίσης θα είναι η Τρίτη, καθώς εκείνη τη μέρα έχει προγραμματιστεί η έκτακτη συνεδρίαση της ΕΠΟ, που θα γίνει παρουσία του εκπροσώπου της FIFA, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, ο οποίος νωρίτερα θα τα έχει πει με τον υφυπουργό, Σταύρο Κοντονή. Εφόσον η ομοσπονδία αποφασίσει την τροποποίηση του καταστατικού της και επιτρέψει στην επιτροπή δεοντολογίας, που αποτελείται από τακτικούς δικαστές, να επιληφθεί υποθέσεων που αφορούν στο διάστημα και πριν τον Ιούνιο του 2015, εκτιμάται πως θα ανοίξει ο δρόμος για να αποφευχθεί το Grexit. Κι αυτό γιατί θα είναι η αρχή της κάθαρσης της ΕΠΟ από τα στελέχη και τα μέλη του Δ.Σ. που κατηγορούνται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ή άλλων ποδοσφαιρικών υποθέσεων. Και όπως συνέβη στις υποθέσεις Μπλάτερ και Πλατινί, θα τεθούν σε… διαθεσιμότητα από τα αξιώματά τους μέχρι να κρίνει η δικαιοσύνη αν υπάρχει ενοχή ή όχι των προσώπων αυτών.

Η κυβέρνηση είναι πολύ πιθανό να θεωρηθεί «καλυμμένη» από μια τέτοια εξέλιξη και να διατάξει την επανέναρξη του Κυπέλλου, πιθανότατα όμως σε άδεια γήπεδα ή παρουσία μαθητών στα εναπομείναντα παιχνίδια.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X