ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παναθηναϊκός-Μπρόντμπι 3-0: Ξανά Ευρωπαίος

Με το ένα πόδι στους ομίλους το «τριφύλλι»

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Παναθηναϊκό που επικράτησε με 3-0 της Μπρόντμπι στο «Απόστολος Νικολαΐδης και έδειξε ότι είναι πανέτοιμος να επιστρέψει στα Ευρωπαϊκά σαλόνια. Με εννέα ποδοσφαιριστές ολοκλήρωσε το παιχνίδι η Μπρόντμπι. Ο επαναληπτικός θα γίνει στην Δανία σε μια εβδομάδα.

Ο αγώνας πήρε από την αρχή ξέφρενο ρυθμό και μόλις στο 5’ λεπτό η Μπρόντμπι είχε δοκάρι μετά από απομάκρυνση του Μολέντο. Οι Δανοί πίεζαν ψηλά με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού να μην μπορούν να κρατήσουν μπάλα και να κάνουν διαρκώς λάθος μεταβιβάσεις. Παρόλα αυτά οι «πράσινοι» έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 20’ όταν μετά από κομπίνα σε κόρνερ ο Μάρκους Μπέργκ βρέθηκε με χώρο για σουτ όμως δεν έκανε καλή προσπάθεια και το σουτ του έφυγε ψηλά άουτ. Μετά το διάλειμμα του διαιτητή για νερό οι ισορροπίες του παιχνιδιού άλλαξαν αφού ο Παναθηναϊκός πίεσε πιο ψηλά και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 30’ όταν ο Μπέργκ δεν βρήκε καλά την μπάλα μετά από σέντρα του Χουλτ. Στην συνέχεια ένα σουτ του Πούκι κόντραρε στο Ιβάνοφ και κατέληξε κόρνερ. Στο 32’ λεπτό έμελλε να είναι η φάση που θα άλλαζε την ροή του αγώνα αφού ο Παναθηναϊκός έφυγε στην αντεπίθεση και ο Κρόνε αναγκάστηκε να σταματήσει αντικανονικά τον Ζέκα πριν μπει στην περιοχή με αποτέλεσμα να δεχθεί την δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβληθεί. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Παναθηναϊκός έλεγξε πλήρως τον αγώνα. Παρόλα αυτά λίγο έλειψε να δεχθεί γκολ από τον Πούκι στο 38’ όμως ο Στιλ έκανε μια εξαιρετική απόκρουση στερώντας το γκολ από τους Δανούς. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου έμελλε να είναι αυτή που θα έκρινε και την έκβασή του. Ο Γουακάσο με εξαιρετική μπαλιά έβγαλε τετ-α-τετ τον Μπέργκ με τον Σουηδό να κρεμάει τον τερματοφύλακα της Μπρόντμπι και να γράφει το 1-0.

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγή για την Μπρόντμπι παρόλα αυτά έμελλε να ήταν καταστροφικό για τους Δανούς. Μόλις στο 50’ ο τερματοφύλακας των Δανών δέχθηκε κόκκινη για μαρκάρισμα στον Ιμπάρμπο μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή να σφυρίζει το πέναλτι. Ο Λεντέσμα ανέλαβε την εκτέλεση γράφοντας το 2-0 και σκοράροντας το πρώτο του γκολ με τον Παναθηναϊκό αλλά και γενικά στην Ευρώπη. Ο Στραματσόνι εκμεταλλεύτηκε την δεύτερη κόκκινη της Μπρόντμπι και πέρασε στο παιχνίδι τον Λέτο για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του ούτως ώστε να καθαρίσει την πρόκριση. Ο Παναθηναϊκός πίεζε ασφυκτικά καταγράφοντας διαρκώς τελικές προσπάθειες δίχως όμως αποτέλεσμα. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού θέλησε να κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του βάζοντας στο παιχνίδι και τον Βιγιαφάνες στην θέση του Γουακάσο στο 72’. Λίγα λεπτά αργότερα το σουτ του Λεντέσμα κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Τούσελ. Η αλλαγή του Στραματσόνι πέτυχε τον σκοπό της και ο Παναθηναϊκός πέτυχε και τρίτο γκολ καθαρίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση. Ο Λεντέσμα πέρασε εξαιρετική μπαλιά στον Μπέργκ, ο Σουηδός δεν λάθεψε στο τετ-α-τετ  και έγραψε το 3-0. Μάλιστα λίγο έλειψε ο Παναθηναϊκός να πετύχει και τέταρτο γκολ όταν ο Βιγιαφάνες χόρεψε την άμυνα της Μπρόντμπι και έστρωσε στον Λέτο το σουτ του οποίου απομακρύνθηκε. Η εξέλιξη του παιχνιδιού έδωσε την ευκαιρία στον Στραματσόνι να αποσύρει τον Μπέργκ ο οποίος αποθεώθηκε και στην θέση του πέρασε ο Λαουτάρο Ρινάλντι πραγματοποιώντας το επίσημό του ντεμπούτο. Ο αγώνας στην συνέχεια κύλησε χωρίς άλλη φάση και έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε πολύ ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Europa League.

Οι εντεκάδες:

Παναθηναϊκός: Στίλ, Μέστο, Χούλτ, Κουτρουμπή, Ιβανόφ, Μολέδο, Λεντέσμα, Ζέκα, Γουακάσο, Ιμπάρμπο, Μπέργκ.

Μπρόντμπι: Ρόννου, Λάρσον, Άλμπρεχτσεν, Ρόκερ, Κρονέ, Νόργκααρντ, Πίρι, Χουλσάγκερ, Μουχτάρ, Πούκι, Βίλτσεκ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση