ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΕΚ-Ηρακλής 0-0: Χαμένη ευκαιρία

Δεν κατάφερε να κάνει το τρία στα τρία η ομάδα του Κετσπάγια

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Υπομονή για να δουν την ομάδα τους να ανεβαίνει στην κορυφή της βαθμολογίας -όταν κι εφόσον το καταφέρει- θα πρέπει να κάνουν οι φίλοι της ΑΕΚ.

Κατώτερη των περιστάσεων και πνιγμένη στο άγχος του να εκμεταλλευτεί τις απώλειες των άλλων διεκδικητών του τίτλου, η «Ένωση» έμεινε στο 0-0 με τον μαχητικό Ηρακλή.

Χάνοντας ένα ημίχρονο και με τον Κετσπάγια να μη βρίσκει λύσεις απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων, οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν την ευκαιρία να πάνε με «αέρα» στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Δυο φορές ζήτησε πέναλτι η ΑΕΚ -σε χέρι του Μπαρτολίνι και πτώση του Χριστοδουλόπουλου- ωστόσο σωστά ο διαιτητής Μπλάνας (που έπρεπε να δώσει ένα έμμεσο στο πρώτο ημίχρονο στον Ηρακλή) δεν έδωσε τίποτα.


Πώς έπαιξε

Χωρίς εκπλήξεις -βάσει των όσων δοκίμαζε στις προπονήσεις- ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Τιμούρ Κετσπάγια. Όπως αναμενόταν, ο Γεωργιανός προτίμησε τον Μπακάκη αντί του Γκάλο, ενώ ξεκίνησε τον Μπακασέτα σε ρόλο αντί-Μάνταλου και τον Πέκχαρτ στην κορυφή της επίθεσης. Με αυτά τα δεδομένα, το γνώριμο 4-2-3-1 της ΑΕΚ διαμορφώθηκε ως εξής:

Το ματς

Οι φίλοι της ΑΕΚ πήγαν στο γήπεδο φτιαγμένοι με την προοπτική η ομάδα τους ν’ ανέβει μόνη στην κορυφή. Δεν χρειάστηκε όμως να περάσουν πάνω από 45 λεπτά ώστε η γλυκιά προσμονή να μετατραπεί σε άγχος. Αδικαιολόγητα στρεσαρισμένοι κι ασύνδετοι, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν συνεχώς την μπάλα στα πόδια. Με τη σημαντική λεπτομέρεια ότι… δεν ήξεραν τι να την κάνουν απέναντι στη διπλή ζώνη άμυνας του Ηρακλή. Με εξαίρεση λοιπόν μια κεφαλιά του Πατίτο που έδιωξε δύσκολα ο Χουάντερσον, οι άλλες (επιπόλαιες) σέντρες κατέληγαν στην αγκαλιά του. Ή στον κάκιστο Πέκχαρτ, που φρόντιζε να μην τον… ενοχλεί καν.

Έτσι, έμενε μόνος ο ορεξάτος Πατίτο να ψάχνει το ρήγμα. Να περιμένει (μάταια) μια κίνηση του Βάργκας, το «1-2» με τον εξαφανισμένο Μπακασέτα ή μια κούρσα του Μπακάκη από δεξιά. Κι όλα αυτά φυσικά ήταν βούτυρο στο ψωμί των φιλοξενούμενων: Που κινδύνευαν ελάχιστα (εξαιρουμένου ενός σουτ του Βάργκας που κόντραρε σωτήρια ο Ρούσσος). Που έψαχναν την κόντρα με τους επικίνδυνους Λάμπρου και Περόνε. Και που είχαν δίκιο όταν ζήτησαν έμμεσο σε γύρισμα του Πατίτο στον Ανέστη, το οποίο μπλόκαρε (έχοντας κάνει πρώτα «τσαφ») ο γκολκίπερ της ΑΕΚ.

Ήταν τόσο κακή λοιπόν η εικόνα της ομάδας του, που ο Κετσπάγια δεν περίμενε καθόλου να τη διορθώσει στο ημίχρονο. Ή τουλάχιστον να το επιχειρήσει, ρίχνοντας Χριστοδουλόπουλο-Πλατέλλα αντί Βάργκας-Πέκχαρτ και περνώντας τον Μπακασέτα στην κορυφή της επίθεσης. Αυτό ήταν! Αφού πρώτα καρδιοχτύπησε σε ένα καλοχτυπημένο φάουλ του Λεοζίνιο, η «Ένωση» άρχισε να ρολάρει. Εκμεταλλευόμενη και την ώθηση της εξέδρας, άρχιζε να πιέζει. Και με τον αλάνθαστο Τσιγκρίνσκι να δίνει το σύνθημα και τον Γιόχανσον ν’ ανεβαίνει κατακόρυφα, στρίμωχνε όλο και περισσότερο τον Ηρακλή.

Οι ευκαιρίες όμως που άρχισε να παράγει, περνούσαν ανεκμετάλλευτες. Γιατί το φαλτσαριστό πλασέ του Πατίτο έφυγε έξω. Ο Ντίντακ (από εξαιρετική θέση) δεν μπόρεσε να αποφασίσει αν θα κάνει σέντρα ή σουτ κι έκανε κάτι ενδιάμεσο. Και η κεφαλιά του Μπακασέτα ή τα σουτ του Χριστοδουλόπουλου έβρισκαν σε ετοιμότητα τον Χουάντερσον. Έτσι, ο Κετσπάγια έπαιξε το τελευταίο του χαρτί: Αραβίδης αντί Σιμόες και 4-3-3.


Μάταια όμως. Το καθαρό μυαλό που χρειαζόταν για να διασπαστεί το τείχος του Ηρακλή δεν υπήρχε. Όπως δεν υπήρχε και πέναλτι στις δυο περιπτώσεις που η ΑΕΚ το ζήτησε, αφού το χέρι του Μπαρτολίνι ήταν αυτό που τον στήριζε και η πτώση του Χριστοδουλόπουλου στις καθυστερήσεις έγινε χωρίς να τον βρει ο αντίπαλός του.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λέσκοτ, Ντίντακ, Σιμόες (72’ Αραβίδης), Γιόχανσον, Βάργκας (46’ Πλατέλλας), Μπακασέτας, Πατίτο, Πέκχαρτ (46’ Χριστοδουλόπουλος)

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Κολοβέτσιος

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Ρούσσος, Σαραμαντάς, Αγγελόπουλος, Κούρος, Λάμπρου (60’ Ζιαμπάρης), Λεοζίνιο, Μοντέιρο (54’ Πασάς), Περόνε (83’ Λουκίνας)

Στον πάγκο έμειναν οι: Περνίς, Καραγκούνης, Μπλέτσας, Μπαρέτας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπλάνας (Μεσσηνίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Καμπούρης (Εύβοιας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X