ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1: Χωρίς γκολτζή, ΠΑΣ… άκλαυτος

Πολλές ευκαιρίες, χαμένο παιχνίδι για την ομάδα του Ίβιτς

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ο ΠΑΟΚ «φωνάζει» πως θέλει γκολτζή! Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες κόντρα στον ΠΑΣ και οι Γιαννιώτες με γκολ του Τζημόπουλου (για δεύτερο σερί ματς) πήραν σπουδαίο τρίποντο στην Τούμπα με 1-0. Καταπληκτικός ο Πασχαλάκης που κατέβασε τα… ρολά, μην επιτρέποντας στους γηπεδούχους να σκοράρουν σε περισσότερες από δέκα φάσεις!


Το ματς


Ο ΠΑΟΚ μπήκε με τα… μπούνια στο ματς και πριν καν συμπληρωθεί το 2ο λεπτό είχε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία. Ο Κουλούρης μετά από τις κόντρες σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά ο Πασχαλάκης του είπε «όχι», ενώ ο πορτιέρε του ΠΑΣ έπραξε το ίδιο και στο 9’ στο σουτ του Τσίμιροτ. Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν αρκετά κλειστά και έψαχναν στην κόντρα επίθεση να δημιουργήσουν κινδύνους στην εστία του Γλύκου. Απείλησαν δε με αυτόν τον τρόπο στο 16’ με τον Ακόστα να μην μπορεί να νικήσει τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, ωστόσο ένα λεπτό αργότερα, ο Τζημόπουλος το κατάφερε!

Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Κουλούρης δεν μπόρεσε να διώξει και ο 29χρονος μεσοαμυντικός με σουτ μέσα από την περιοχή, έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΣ. Αυτό το γκολ φαίνεται πως ξύπνησε τους γηπεδούχους, που πίεσαν ασφυκτικά τους φιλοξενούμενους μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και έχασαν ένα… τσουβάλι ευκαιρίες. Είδαν δε, τον Πασχαλάκη να τους σταματάει κάθε φορά που έβρισκαν «στόχο».

Η αρχή έγινε στο 19’ όταν ο Κάμπος με σουτ από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον Πασχαλάκη, ενώ στο 26’ και το 31’ ο πορτιέρε του ΠΑΣ έκανε μεγάλες επεμβάσεις στις προσπάθειες του Πέλκα! Στο 37ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ έχασε μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες του στο ματς. Ο Πέλκας έκανε, παράλληλο, γύρισμα, με τον Πασχαλάκη να είναι εξουδετερωμένος. Ωστόσο, ούτε ο Τζάλμα Κάμπος που ήταν πεσμένος πάνω στη γραμμή αλλά ούτε ο Κουλούρης κατάφεραν να σπρώξουν τη μπάλα στα δίχτυα, στην τελευταία μεγάλη ευκαιρία του πρώτου μέρους!

Όπως τελείωσε το πρώτο μέρος, έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο, δηλαδή με ευκαιρίες! Στο 48’ ο Κάνιας έκανε το μακρινό σουτ, με τον Πασχαλάκη να διώχνει και μέσα στο επόμενο δίλεπτο (49’, 50’) οι γηπεδούχοι είχαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες να ισοφαρίσουν. Αρχικά, μετά τη σέντρα του Κουλούρη, ο Πέλκας κατάφερε με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής να στείλει τη μπάλα άουτ και στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Πέλκας δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πασχαλάκη από θέση τετ-α-τετ.

Τα λεπτά περνούσαν, ο ΠΑΟΚ δεν σκόραρε και ο Ίβιτς προσπαθούσε να βοηθήσει από τον πάγκο με τις αλλαγές του. Ο Σέρβος έριξε στο ματς τους Αθανασιάδη και Μυστακίδη, με τον πρώτο να έχει μια τεράστια ευκαιρία λίγο πριν το φινάλε! Ήταν το 87ο λεπτό, όταν ο Κλάους βρέθηκε αμαρκάριστος στο σημείο του πέναλτι αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στον Μιχαήλ και στη συνέχεια βρήκε και στο αριστερό δοκάρι. Τρία λεπτά δε, νωρίτερα, ο Πασχαλάκης είχε πει ξανά «όχι» σε πλασέ του Μπίσεσβαρ από το ύψος της περιοχής.

Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, ο ΠΑΟΚ έχασε ακόμη μια ευκαιρία στο φινάλε, ολκοκληρώνοντας την τραγική βραδιά στην οποία βρέθηκε! Ο Φακούντο Περέιρα έκανε τη σέντρα, ο Μάτος την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια! Το τελικό σφύριγμα του Παπαπέτρου, βρήκε τους οπαδούς των γηπεδούχων να αποδοκιμάζουν χλιαρά τους παίκτες τους για το αποτέλεσμα και τους παίκτες του ΠΑΣ να πανηγυρίζουν ένα σπουδαίο τρίποντο, το οποίο τους ανέβασε τόσο πάνω από τους αντιπάλους τους όσο και πάνω από την ΑΕΚ!

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς, Κρέσπο, Βαρέλα, Τσίμιροτ (67’ Μυστακίδης), Μπίσεσβαρ, Κάνιας, Πέλκας (86’ Περέιρα), Κουλούρης (61’ Αθανσιάδης), Τζάλμα Κάμπος

Στον πάγκο: Βελλίδης, Μαλεζάς, Σάκχοφ, Κίτσιου.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Καρανίκας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Ναδάλες, Λίλα [28’ Γαρουφαλιάς (76’ Μαμπουλού)], Κοζορώνης, Κούτρης, Ακόστα, Γιάκος (89’ Μπουκουβάλας).

Στον πάγκο: Περιστερίδης, Μαυροπάνος, Νικολιάς, Βιδάλ.

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθήνας)

Γήπεδο: Τούμπα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση