ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 3-0: Καλώς τον Φακούντο, καλώς τα παιδιά

Πλησίασε την πεντάδα ο «δικέφαλος»

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Πόσο… εύκολο είναι, τελικά, να στείλεις τη ριμάδα την μπάλα στα δίχτυα είδε -για πρώτη φορά φέτος- ο ΠΑΟΚ!

Δίχως να βγάλει τις τελικές άλλων ματς και να χάσει τα… άχαστα, ο «δικέφαλος, απλά και ωραία, επικράτησε 3-0 του Λεβαδειακού στην παγωμένη Τούμπα και πλησίασε την πρώτη 5άδα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης (για τη 16η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας), ο Μπίσεσβαρ, με τον Φακούντο Περέιρα, όμως, να τον… κοντράρει στα ίσα για το βραβείο του MVP, αφού ο Αργεντινός μπήκε στο 57’ και σε διάστημα 19 λεπτών πρόσθεσε δύο γκολ, τα πρώτα του φέτος, στο 5ο του εξαιρετικού Λέο Μάτος (19’).

Ο Ολλανδός, πάντως, ήταν… όλα τα λεφτά για την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς, βγάζοντας τις ασίστ για τα πρώτα δύο τέρματα του ΠΑΟΚ. «Εξαφανισμένος», για άλλο ένα παιχνίδι, ο Στέφανος Αθανασιάδης, που ακόμη «ψάχνει» το πρώτο του γκολ. Με δέκα από το 43’ ο Λεβαδειακός, λόγω -σωστής- αποβολής του Μεντί, σχεδόν άριστη η διαιτησία του κ. Πουλιμά.

Πώς έπαιξε

ο ματς

Με το κρύο στην Τούμπα να «ξυρίζει», πήρε λίγο χρόνο στους παίκτες των δύο ομάδων να ζεσταθούν, προκειμένου να δούμε μπάλα. Από τον ΠΑΟΚ, κυρίως, αφού ο Λεβαδειακός «κατέβηκε» στο ματς με φουλ αμυντικούς προσανατολισμούς (διπλή τετράδα στα μετόπισθεν), ώστε η ομάδα που δέχεται τις περισσότερες τελικές στο πρωτάθλημα να μην επιτρέψει σε εκείνη με τις περισσότερες να την… πιάσει από τον λαιμό. Και, εν μέρει, τα κατάφερε. Ο «δικέφαλος» δυσκολευόταν να βγάλει, όχι, απλά, φάσεις, αλλά και τελικές, στο 19’, όμως, έκανε κάτι… ανέλπιστο για τη φετινή ομάδα: Στην πρώτη τους, μεγάλη ευκαιρία, οι «ασπρόμαυροι» άνοιξαν το σκορ, με τον Λέο Μάτος να παίρνει την άψογη μπαλιά του Μπίσεσβαρ, να μετατρέπεται ξανά σε… κρυφό φορ και να «γράφει», με το 5ο του γκολ(!), το 1-0!

Στο 30’, ο Βαρέλα λίγο έλειψε να κάνει το ματς… υπόθεση των αμυντικών, αλλά στην κεφαλιά του, από νέα, καταπληκτική σέντρα του Μπίσεσβαρ, ο Ναμάσκο είπε ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι». Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ δεν είχε άλλη φάση στο πρώτο 45λεπτο (και όμως), αλλά, στο 44’, η -σωστή- αποβολή του Μεντί, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, άλλαξε τις ισορροπίες, με αποτέλεσμα το δεύτερο ημίχρονο να είναι μια άλλη ιστορία…

Το ματς «φώναζε» πως -και με παίκτη παραπάνω- ο «δικέφαλος» θα φτάσει αργά ή γρήγορα και σε δεύτερο γκολ. Μόνο που ο Αθανασιάδης «πάλευε», αλλά δεν μπορούσε να… ανοίξει λογαριασμό στη φετινή Σούπερ Λίγκα. Κάτι που κατάφερε ο Φακούντο Περέιρα! Με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, μέσα σε αποθέωση, μάλιστα, στην Τούμπα, ο Αργεντινός, έπειτα, και πάλι, από «σερβίρισμα» του Μπίσεσβαρ, «κέρασε» τον κόσμο το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ στο 59’, «καθαρίζοντας» τη νίκη για τους γηπεδούχους.

Στο 76’, μάλιστα, πέτυχε και δεύτερο προσωπικό γκολ, αφότου πήρε το «ριμπάουντ» από την εξαιρετική απόκρουση του Ναμάσκο, που δεν επέτρεψε στον Κλάους να χαμογελάσει. Το 3-0 δεν άλλαξε ως το φινάλε και ο ΠΑΟΚ πήρε μία από τις πιο άνετες φετινές του νίκες, στο ματς που έπαιξε λιγότερο εντυπωσιακά από άλλα, όπου δεν πέτυχε… τρίποντο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο (71' Μαλεζάς), Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (57’ Περέιρα), Κάμπος, Αθανασιάδης (77' Μυστακίδης).

Λεβαδειακός (Γιάννης Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Μιλιάζες (63' Καραχάλιος), Μεντί, Ουόν, Μουλόπουλος, Μαχαίρας, Κουλιμπαλί, Λάτσι (77' Καψάσκης), Γιακουμάκης, Βασιλείου, Καλτσάς.

Διαιτητής: Πουλιμάς (Κέρκυρας)
Γήπεδο: Τούμπα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X