ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 0-1: Δεν καταλαβαίνει τίποτα

Με δέκα για μια περίπου ώρα ο «δικέφαλος» λόγω αποβολής του Αθανασιάδη

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Πουλάει τρέλα αυτός ο ΠΑΟΚ! Παρότι έπαιζε με δέκα από το 32’, λόγω της ανόητης αποβολής του Αθανασιάδη, παρότι ο Σάκχοφ έχανε… τσουβάλια γκολ, παρότι είδε τους Κάμπος και Πέλκα να αποχωρούν τραυματίες, ο «δικέφαλος» δεν χαμπαριάζει!

Με γκολ του Μυστακίδη στο 62’, το… τρένο του Βλάνταν Ίβιτς πέρασε και από Αγρίνιο, επικρατώντας -ξανά- του Παναιτωλικού με σκορ 1-0 και με την 4η σερί νίκη του στο πρωτάθλημα, ξέφυγε από την ΑΕΚ και πλησίασε στον… πόντο τον Παναθηναϊκό.

Φουριόζος από το «καρέ» της Πέμπτης στο Κύπελλο (4-1), αλλά και από τις τέσσερις σερί νίκες -με 1 γκολ παθητικό- σε όλες τις διοργανώσεις και τρεις διαδοχικές μακριά από την Τούμπα, ο ΠΑΟΚ μπήκε στο ματς με σκοπό να «πνίξει» ξανά τον Παναιτωλικό. Με το που ο τελευταίος, λοιπόν, έκανε το… λάθος να απειλήσει τον Γλύκο (4’), ο «δικέφαλος» τον… πήρε αμπάριζα, παίζοντας όπως μας έχει συνηθίσει τον τελευταίο μήνα, σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή! Αφότου ο Σάκχοφ «ισοφάρισε» τους κινδύνους, με τη λόμπα του Ουκρανού να περνάει μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη στο 6’, η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς είχε ανεπανάληπτες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, σε διάστημα τριών λεπτών, από το 14’ ως το 16’. Η πρώτη, δε, διπλή… με δοκάρι!

Ο Κάμπος, λοιπόν, έκανε την κούρσα από δεξιά, γύρισε στον Μπίσεσβαρ, αλλά ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού έκανε μια τεράστια απόκρουση στο πλασέ του Ολλανδού, για να στρωθεί, όμως, η μπάλα στον Σάκχοφ, που, με τον Κυριακίδη εξουδετερωμένο, την έστειλε, σε, σχεδόν, κενή εστία, στο δεξί δοκάρι! Δύο λεπτά αργότερα, ο Μπίσεσβαρ, και πάλι, ελίχθηκε πανέμορφα από αριστερά, βγήκε απέναντι από τον 30χρονο τερματοφύλακα, αλλά έκανε ένα τραγικό πλασέ, σπαταλώντας και δεύτερη φάση για τον ίδιο, προκειμένου να χριστεί σκόρερ.

Ακολούθησε μια περίοδος… ηρεμίας, την οποία χάλασε ο Αθανασιάδης στο 32’! Ενώ η ομάδα του είχε την καθολική υπεροχή και πίεζε για να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ, ο Κλάους έκανε μια ανόητη ενέργεια, ρίχνοντας αγκωνιά στον Χαντάκια, μετά από φάουλ του τελευταίου. Σωστά, λοιπόν, ο επιθετικός του «δικεφάλου» αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Καλογερόπουλου, αφήνοντας τους συμπαίκτες του να «παλεύουν» για το υπόλοιπο του ματς με δέκα. Παρ’ όλα αυτά, συνέχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι και μάλιστα, στο 41’ είχαν και νέα, τεράστια ευκαιρία, αλλά για άλλη μια φορά ο Σάκχοφ δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από γύρισμα του Μυστακίδη, που μόλις είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο, στη θέση του Κάμπος, που αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού.

Το αριθμητικό μειονέκτημα των φιλοξενούμενων δεν φάνηκε, πάντως, ούτε στο δεύτερο 45λεπτο. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε άλλη μία απίστευτη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ ΚΑΙ ΠΑΛΙ με τον Σάκχοφ, που σαν να… ζήλεψε τον μοιραίο Αθανασίαδη και ήθελε να του κλέψει τον «τίτλο»! Μόνος του με τον Κυριακίδη, λοιπόν, ο Ουκρανός έστειλε την μπάλα πάνω στον Κυριακίδη στο 51’, για να «καθαρίσει», τελικά, για την ομάδα της Θεσσαλονίκης η αλλαγή του Ίβιτς, ο Γιάννης Μυστακίδης! Στο 62’, ο 22χρονος έλαβε το… συστημένο του Λέοβατς από αριστερά και με κοντινή κεφαλιά, άνοιξε το σκορ, που δεν άλλαξε ως το τέλος! Ο «δικέφαλος», μάλιστα, θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ, δεν τα κατάφερε, κράτησε, ωστόσο, το 1-0, φεύγοντας με ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο» από το Αγρίνιο. Δικαίως, λοιπόν, ο τεχνικός του δήλωσε μετά το ματς πως ήταν η πιο γλυκιά νίκη από τότε που έκατσε στον «ασπρόμαυρο» πάγκο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X