ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΕΚ – Βέροια 6-0: Ξύπνησε για τα καλά

Χαρά στον κόσμο της και τρόμο στους αντιπάλους συνέχισε να σκορπά η ΑΕΚ

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Τη μεταμόρφωση σε μια ομάδα που θα την «ερωτευτεί» ξανά ο κόσμος της συνέχισε η ΑΕΚ!

Παίζοντας ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, η «Ένωση» διέλυσε τη Βέροια και βάζοντας πέντε γκολ σε ένα ημίχρονο (!) έφτασε σε δεύτερη συνεχόμενη εξάρα (6-0).

Γεμάτη αυτοπεποίθηση και ποιότητα, η ομάδα του Χιμένεθ χόρτασε θέαμα τον (αυξημένο) κόσμο που πήγε στο ΟΑΚΑ και έφτασε το 15-0 συνολικά στα πέντε παιχνίδια με τον Ανδαλουσιανό στον πάγκο.

Εξαιρετικός ο Χριστοδουλόπουλος, πέτυχε δυο γκολ (12’, 89’) και μαζί με τους Λαμπρόπουλο (15’), Μάνταλο (25’), Τομάς (36’ αυτ.) και Βράνιες (41’) υπέγραψαν τη νίκη που φέρνει ακόμα πιο κοντά τους «κιτρινόμαυρους» στις πρώτες θέσεις.

Διακριθείς -αν και δεν βρήκε δίχτυα αυτή τη φορά- ο Αραούχο, ενώ ελπιδοφόρο ντεμπούτο έκανε και ο Βινίσιους.

Πώς έπαιξε

Με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα (δεδομένου ότι ακολουθεί και ο προημιτελικός Κυπέλλου με τον Πλατανιά) παρέταξε την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ. Παρόλο που διατήρησε στην ενδεκάδα τον Αραούχο, ο Ανδαλουσιανός επανέφερε σε αυτή και τον Πέκχαρτ. Παράλληλα, έδωσε τη θέση του τιμωρημένου Σιμόες στον Αϊντάρεβιτς και ξεκίνησε τον Χριστοδουλόπουλο αντί του Πατίτο. Έτσι, το 4-2-3-1 της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής:

Το ματς

Αν έλεγαν σε έναν οπαδό της ΑΕΚ να περιγράψει το τέλειο ημίχρονο για την ομάδα του ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να το έκανε καλύτερο από την πραγματικότητα. Βγαλμένη από εποχές που ο αντίπαλος ερχόταν στην έδρα της και ο πρώτος του στόχος ήταν να φάει όσο το δυνατόν λιγότερα γκολ, η «Ένωση» απαγόρευσε στη Βέροια έστω και να… σκεφτεί ότι θα τον πετύχει. Παίζοντας λοιπόν ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο και με την αυτοπεποίθηση των παικτών της να κάνει «μπαμ», η ομάδα του Χιμένεθ εξερράγη από νωρίς. Και έδωσε το σύνθημα για πάρτι στην εξέδρα.

Γιατί πριν καν συμπληρωθεί τέταρτο, είχε ήδη καθαρίσει το ματς: Χάρη στο πρώτο γκολ του Χριστοδουλόπουλου (με υπέροχο βολέ) και ένα πλασέ του Λαμπρόπουλου που θα ζήλευε και ο… Αραούχο. Όπως αποδείχθηκε όμως αυτή ήταν μόνο η αρχή. Γιατί ο Πέκχαρτ έδειξε ότι μπορεί και να σεντράρει πέρα από το να σκοράρει κι ο Μάνταλος έπιασε κεφαλιά-μοιρογνωμόνιο. Οι παίκτες της Βέροιας ήταν τόσο τρομαγμένοι που τα έβαζαν μόνοι τους (λάθος προβολή του Τομάς). Και ο Βράνιες σφράγισε τη 45λεπτη παράσταση με εξίσου σεντερφορίσιο πλασέ.
Το καλύτερο όμως για τον κόσμο της ΑΕΚ -και το τρομακτικό για τη Βέροια- ήταν πως η ομάδα του Χιμένεθ δεν έδειχνε διατεθειμένη να σταματήσει. Αντιθέτως, έψαχνε ακόμα μεγαλύτερο σκορ. Με τον Αραούχο λοιπόν να μη βρίσκει δίχτυα -αλλά να δείχνει την ποιότητά του ΚΑΙ ως δημιουργός φάσεων- και τον Χριστοδουλόπουλο να δημιουργεί συνεχώς ρήγματα, άγγιξε κι άλλες φορές το γκολ. Ο Πέκχαρτ όμως σπατάλησε με άσκοπο γυριστό σουτ τη σέντρα του Λάζαρου κι ο ίδιος ο Έλληνας εξτρέμ τέλειωσε άστοχα το όμορφο σόλο του.

Κάπως έτσι, η ΑΕΚ άρχισε να ρίχνει ρυθμούς. Ο Χιμένεθ εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Βινίσιους και ανάσες στον Ντίντακ. Και λίγο αφότου έβαλε Κολοβέτσιο αντί Λαμπρόπουλου, απέσυρε (μέσα σε αποθέωση) και τον Αραούχο. Αυτό δεν σήμαινε όμως ότι η «Ένωση» παραιτήθηκε απ’ τον στόχο να ξαναβρεί δίχτυα. Μπορεί λοιπόν να μην το έκανε με την κραυγαλέα ευκαιρία του Πατίτο ή το εντυπωσιακό «ψαλιδάκι» του Πέκχαρτ, αλλά το πέτυχε με τον Χριστοδουλόπουλο: Όταν εξαργύρωσε ασίστ του Αργεντινού και διέλυσε και τις τελευταίες αμφιβολίες για το ποιος ήταν ο MVP του ματς.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος (54’ Κολοβέτσιος), Ντίντακ (54’ Βινίσιους), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος, Αραούχο (68’ Πατίτο), Πέκχαρτ

ΒΕΡΟΙΑ (Τόλης Τερζής): Λόπεζ, Βασιλαντωνόπουλος, Καλί (46’ Ασίγκμπα), Μελίσσης, Αντονιάν (71’ λ.τ. Σισοκό), Γκονζάλες, Μπαλάφας, Άρτσε (58’ Στόιτσεφ), Κάλβο, Σαρπόνγκ, Καπετάνος

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X