ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πλατανιάς-ΑΕΚ 0-0: ΑΕΚ από… μπετόν

Κράτησε το μηδέν για ένα ακόμα παιχνίδι επί Χιμένεθ η ΑΕΚ

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Εμφάνιση που δεν γοήτευσε, αλλά την έκανε ακόμα μεγαλύτερο φαβορί για πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου πραγματοποίησε η ΑΕΚ στα Περιβόλια.

Δίνοντας προτεραιότητα στα μετόπισθεν, η «Ένωση» διατήρησε ανέπαφη την εστία της από τη μέρα που ανέλαβε ο Μανόλο Χιμένεθ και έφυγε από την Κρήτη με ισοπαλία (0-0) που της δίνει προβάδισμα.

Η εξαιρετική παρουσία του Γιόχανσον ως λίμπερο και η νέα αποτελεσματική παρουσία του Βράνιες κλείδωσαν το μηδέν για τους «κιτρινόμαυρους», που έχασαν ευκαιρίες (η μεγαλύτερη από τον μαχητικό Αραούχο) για να πάρουν και τη νίκη.

Κάτι παραπάνω από φιλότιμοι οι γηπεδούχοι, έδειξαν γιατί έχουν φτάσει τα 11 ματς με μια μόλις ήττα και αν δεν έπεφταν στον Ανέστη (που δήλωσε παρών όποτε χρειάστηκε) θα μπορούσαν να πανηγυρίσουν ένα γκολ.

Το ματς

Με υποσχέσεις που δεν… τήρησε στη συνέχεια ξεκίνησε η ΑΕΚ στα Περιβόλια. Η «Ένωση» φάνηκε να μπαίνει δυνατά στο ματς και να ψάχνει γρήγορα το γκολ που θα την έκανε αφεντικό. Τουλάχιστον αυτό φάνηκε από τη διπλή ευκαιρία στο 6’ (όταν σουτ του Σιμόες κοντραρίστηκε σωτήρια για τον Πλατανιά και δεύτερο του Γκάλο έγλειψε το δοκάρι). Κάπου εκεί όμως σαν να εξαντλήθηκε η επιθετικότητά της. Γιατί ήταν φανερό ότι η ομάδα του Χιμένεθ έδινε προτεραιότητα στα μετόπισθεν. Είχε ως κύριο στόχο να μην κινδυνεύει. Κι έστω κι αν το τίμημα ήταν να μην απειλεί ιδιαίτερα η ίδια, το κατάφερνε.

Έτσι, ο Πλατανιάς περιοριζόταν από την πλευρά του σε ένα σουτ του Μανούσου στο ξεκίνημα που σταμάτησε ο (καλός ΚΑΙ ως λίμπερο) Γιόχανσον. Και το παιχνίδι αναλωνόταν στο μεγαλύτερο διάστημά του σε πολλά λάθη, σκληρές μονομαχίες και μισοτελειωμένες προσπάθειες. Βέβαια, η ΑΕΚ έψαχνε αυτή τη μια φάση όπου θα εκμεταλλευόταν την ποιότητά της μεσοεπιθετικά. Ωστόσο οι Αϊντάρεβιτς και Μάνταλος δεν έπαιρναν πρωτοβουλίες. Οι πολλές μάχες που έδινε (και κέρδιζε) ο ορεξάτος Αραούχο ήταν μακριά από την περιοχή. Και η απόκρουση του Κοκκαλά για την οποία διαμαρτυρήθηκαν οι «κιτρινόμαυροι» λίγο πριν την ανάπαυλα ήταν -έστω και οριακά- εντός των πλαισίων της.

Αφού λοιπόν το ημίχρονο έκλεισε με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται (σωστά) για υπόδειξη οφσάιντ στον Μανούσο, με την έναρξη του β’ μέρους ήρθε αυτή η μια φάση που λέγαμε για την ΑΕΚ: Με τους Ντίντακ και Μάνταλο να κάνουν υπέροχο συνδυασμό από αριστερά. Το σουτ που έκανε όμως ο αρχηγός της ΑΕΚ αποκρούστηκε από τον Κοκκαλά και ο Αραούχο αιφνιδιάστηκε όταν η μπάλα έπεσε «στο πιάτο του» στη μικρή περιοχή.

Όχι μόνο δεν πήρε προβάδισμα λοιπόν, αλλά η ομάδα του Χιμένεθ κινδύνευσε να τιμωρηθεί σκληρά γι’ αυτή την ευκαιρία: Όταν η κόντρα στην περιοχή ευνόησε τον Γιορέντε, αλλά ο Ανέστης (με εκπληκτική απόκρουση σε εξ επαφής σουτ) του απαγόρευσε να πανηγυρίσει. Μια φάση που έδωσε κι άλλο θάρρος στον Πλατανιά, αλλά δεν άλλαξε την επιφυλακτική προσέγγιση των φιλοξενούμενων στο ματς. Βέβαια αυτή η προσέγγιση παραλίγο να δικαιωθεί στο 71’. Ή μάλλον παραλίγο να τη δικαιώσει μόνος του ο Αραούχο. Γιατί ήταν αποτέλεσμα της δικής του κλάσης η μεγαλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ, με το δύσκολο πλασέ του από πλάγια θέση να αποκρούεται με υπερένταση από τον Κοκκαλά.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι «κιτρινόμαυροι» άρχισαν να συμβιβάζονται όλο και περισσότερο με την ισοπαλία. Παρόλο που είχαν αλλάξει τον (άφαντο) Μπακασέτα με τον Πέκχαρτ, εξαντλούσαν την επιθετικότητά τους σε ατομικές ενέργειες του Αραούχο. Και δίνοντας μέτρα στους γηπεδούχους, πήγαν να το πληρώσουν. Ο Ανέστης, ωστόσο, δήλωσε ξανά παρών σε σουτ του (μελλοντικού συμπαίκτη του) Γιακουμάκη και ο Αποστολόπουλος σούταρε… σαν αμυντικός σε καλή ευκαιρία στο τέλος. Με τον εκπληκτικό Γιόχανσον λοιπόν να μαζεύει όλα τα υπόλοιπα και τον Βράνιες «βράχο» δίπλα του, η ΑΕΚ κλείδωσε το 0-0 που αν μη τι άλλο της δίνει προβάδισμα για να βρεθεί εκείνη στα ημιτελικά.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Πριντέτα, Κάργας, Μπανανά, Αποστολόπουλος, Βάντερσον, Μαραγκός, Γιορέντε (80’ Μενδρινός), Μουνάφο, Μανούσος (67’ Γιακουμάκης), Σίγκνεβιτς

Στον πάγκο έμειναν οι: Σωτηρίου, Στανισάβλιεβιτς, Γουνδουλάκης, Παπανικολάου, Σκουλουδάκης

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Μάνταλος, Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας (64’ Πέκχαρτ), Αραούχο

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπάρκας, Βινίσιους, Βάργκας, Γαλανόπουλος, Τσέλιος, Μεληκιώτης

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X