ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 4-0: Γάζωνε ο Μπεργκ

Δεύτερη συνεχόμενη τεσσάρα για τους πράσινους

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Από τεσσάρα σε τεσσάρα πετάει ο Παναθηναϊκός! Με τον killer Μπεργκ να σημειώνει χατ-τρικ, ο επιβλητικός Παναθηναϊκός σάρωσε τον Παναιτωλικό στο δεύτερο μέρος, επικρατώντας 4-0 στη Λεωφόρο.

Τέσσερα μεσοβδόμαδα στο Κύπελλο, τέσσερα κι απόψε για το πρωτάθλημα!

Ο Παναθηναϊκός… άλλαξε ρότα στο δεύτερο μέρος (σε σχέση με το «χλωμό» πρόσωπό του στο πρώτο 45λεπτο) και με ηγέτη τον Μπεργκ… παρέσυρε τον Παναιτωλικό με σκορ 4-0.

Ο Σουηδός βρήκε δίχτυα στο 67’, στο 80’ (κι αφού η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Κούσα) και στο 92’, ενώ στο 89’ ο Λουντ είχε βάλει εξίσου το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, συμβάλλοντας στο εμφατικό τελικό σκορ.

Στους 35 βαθμούς σκαρφάλωσε το τριφύλλι, στο -1 από τον τρίτο ΠΑΟΚ και στο -3 από τον δεύτερο Πανιώνιο. Στους 22 έμειναν οι Αγρινιώτες, οι οποίοι παραμένουν ασφαλείς και στο +9 από την επικίνδυνη ζώνη.

Η αναγκαστική αλλαγή του Κλωναρίδη στο ημίχρονο… βοήθησε τον Παναθηναϊκό να λειτουργήσει καλύτερα. Και γιατί ο Ουζουνίδης άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1 (από 4-4-2) και γιατί ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος μπήκε με… πολλά κέφια στον αγωνιστικό χώρο και γιατί η μεταφορά του Βιγιαφάνιες σε ρόλο δεκαριού έδωσε… άλλη πνοή στην επίθεση των γηπεδούχων. Στο 37' είχε προηγηθεί κι άλλη αναγκαστική αλλαγή για το τριφύλλι, με τον Κουρμπέλη να μπαίνει αντί του Ρέις και τον Έλληνα χαφ να λειτουργεί καλά με τον Ζέκα, βοηθώντας στην πίεση που ασκήθηκε στο δεύτερο μέρος. Τα «καναρίνια» δεν απείλησαν ουσιαστικά την εστία του τριφυλλιού, πλην δύο περιπτώσεων, όπου στη μία εξ αυτών ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος παρενέβη καθοριστικά (με το σκορ στο 1-0).

Το ματς

Η ενδεκάδα που παρέταξε ο Ουζουνίδης άφηνε… υποσχέσεις –λόγου του ότι με την ίδια είχε έρθει μεσοβδόμαδα η τεσσάρα με τον Αστέρα- για ωραία πράγματα, ωστόσο στην πράξη δεν έδειξε να επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο. Διότι μπορεί στο πρώτο τέταρτο οι πράσινοι να δημιούργησαν υποψίες ευκαιριών (με συνεχή γεμίσματα, τα οποία δε μπορούσαν να εκμεταλλευτούν σωστά οι Μπεργκ-Βιγιαφάνιες), ωστόσο έκανε «μπαμ» το πρόβλημα στις συνεργασίες και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από τον άξονα. Και δεν ήθελε πολύ να έρθει το σοκ, όταν ο Τσοκάνης έβγαλε με το κεφάλι ασίστ για τον Λόπεζ, ο οποίος «χώθηκε» στην πλάτη της άμυνας του τριφυλλιού, αλλά το ωραίο διαγώνιο σουτ του πέρασε μόλις άουτ. Οι παίκτες του Ουζουνίδη είχαν μπλοκάρει, δεν έβρισκαν αντίδοτο στην τακτική των φιλοξενούμενων και ο προβληματισμός ολοένα και μεγάλωνε…

Τα λεπτά περνούσαν με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να κάνει διαρκώς παρατηρήσεις στους παίκτες του, οι οποίοι αδυνατούσαν να βάλουν την μπάλα κάτω και ουσιαστικά να μην έχουν καταγεγραμμένη μεγάλη ευκαιρία στο «μπλοκάκι» τους. Μετά το ημίωρο, η πίεση έγινε πιο έντονη από τους πράσινους, αλλά χωρίς να προκαλεί… τρόμο στην άμυνα του Παναιτωλικού. Κι αυτό διότι το πρόβλημα στην ανάπτυξη παρέμενε… κανονικά και οι παίκτες του τριφυλλιού αναλώνονταν σε γεμίσματα (και μόνο), τα οποία έμοιαζαν αδύνατο να δημιουργήσουν «θέματα» στον Κυριακίδη. Με αυτό τον τρόπο, ουσιαστικά, γράφτηκε και ο επίλογος του πρώτου μέρους. Σέντρα Εμποκού, ψιλοκρεμαστή κεφαλιά του Μπεργκ και άουτ. Σέντρα του Βιγιαφάνιες, κεφαλιά του Μπεργκ και άουτ. Όλη αυτή η «σούμα» έβγαζε και το 0-0 στο 45’…

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό. Το οποίο παραδόξως του… έκανε καλό! Ο Βλαχοδήμος αντικατέστησε τον τραυματία Κλωναρίδη, ο Ουζουνίδης άλλαξε το σχήμα σε 4-2-3-1 και το τριφύλλι… άρχισε να επιτίθεται κατά μέτωπο! Οι προειδοποιητικές βολές ήρθαν από Βλαχοδήμο και Βιγιαφάνιες, όμως η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε από τον Μπεργκ, όταν βρέθηκε απέναντι από τον Κυριακίδη, αλλά στο 59’ δε μπόρεσε να τον νικήσει με το… κακό αριστερό πόδι του. Οι πράσινοι ήταν το απόλυτο αφεντικό του αγώνα, ξεδιπλώνονταν πολύ ωραία, ο Βιγιαφάνιες σαν δεκάρι έκανε «όργια» και φαινόταν πως είναι θέμα χρόνου να έρθει το πρώτο γκολ. Και τελικώς τέτοιο ήταν! Στο 67’, λοιπόν, ο Χουλτ γέμισε ωραία από τα αριστερά, ο «Βίγια» έπιασε την κεφαλιά, οι Τσοκάνης-Κυριακίδης και το… δοκάρι του είπαν «όχι», αλλά ο επερχόμενος Μπεργκ σε κενή εστία έγραψε το 1-0 κι έδιωξε το άγχος.

Άγχος, πάντως, που παραλίγο να… σκεπάσει εκ νέου την Λεωφόρο! Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, όμως, επιβεβαίωσε πως δικαίως έχει γίνει βασικός στον Παναθηναϊκό. Αφού «διάβασε» τη φάση, βγήκε σωστά στα πόδια του Λόπεζ και δεν του επέτρεψε να τον περάσει και πιθανώς να σκοράρει σε κενή εστία. Κάπως έτσι, ο Έλληνας πορτιέρε κράτησε το 1-0 και στο τελευταίο δεκάλεπτο ήρθε ο απόλυτος… καταιγισμός για τον Παναθηναϊκό. Στο 80’ (μετά από κλέψιμο στο κέντρο) ο Μπεργκ σούταρε από το ημικύκλιο, η μπάλα κόντραρε στον Κούσα και κατέληξε… βασανιστικά στα δίχτυα του Παναιτωλικού. Στο 89’ ο Βιγιαφάνιες έβγαλε ωραία κάθετη (δείγμα και του πόσο βοήθησε σαν «δεκάρι» στο δεύτερο μέρος) για τον Λουντ, ο οποίος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, ανεβάζοντας κι άλλο το δείκτη του σκορ. Το κερασάκι στη… τούρτα δε μπορούσε να το βάλει άλλος πλην του Μπεργκ. Στις καθυστερήσεις, λοιπόν, ο Ζέκα… σέρβιρε για τον συμπαίκτη του κι αυτός με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Κυριακίδη –που γλίστρησε- γράφοντας το τελικό 4-0 κι ολοκληρώνοντας το προσωπικό του χατ-τρικ.

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Μολέδο, Κουτρουμπής, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Ρέις (37’ Κουρμπέλης), Ζέκα, Εμποκού (78’ Λουντ), Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδης (46’ Π. Βλαχοδήμος), Μπεργκ

Στον πράσινο πάγκο: Στιλ, Χουχούμης, Χατζηγιοβάνης, Πίσπας

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Κούσας, Κλέσιο (72’ Μουνιός), Μάκος, Μαρκόφσκι, Πάουλο, Τσοκάνης, Ρότσα (79’ Παπαδόπουλος), Μύγας, Λόπες, Χαντάκιας (65’ Κουτρομάνος)

Στον πάγκο για τους Αγρινιώτες: Καβουσάκης, Ροντρίγκεζ, Μουνιός, Παπαδόπουλος, Παπουτσογιαννόπουλος, Βασιλούδης

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X