ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ηρακλής-ΑΕΚ 2-2: Έβαλε STOP στο φάντασμα της ΑΕΚ

Είχε την ευκαιρία για μια μεγάλη νίκη η ομάδα της Θεσσαλονίκης

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Γκέλα για την κάκιστη ΑΕΚ στο Καυτανζόγλειο. Ο Ηρακλής εκμεταλλεύτηκε την τραγική εμφάνιση της Ένωσης, που μπορεί να νιώθει ακόμη και ικανοποίηση απ’ το ότι έσωσε τον βαθμό, 2-2.

Τα έκανε... μαντάρα πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό η ΑΕΚ! Η Ένωση ήταν κάκιστη στο Καυτανζόγλειο και ο Ηρακλής, που μάλιστα βρέθηκε και πίσω στο σκορ, τσίμπησε ανέλπιστο βαθμό 2-2.

Κακό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Η Ένωση άνοιξε το σκορ ύστερα από εξαιρετική αντεπίθεση που έβγαλε ο Μάνταλος και ολοκλήρωσε υποδειγματικά ο Βάργκας, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι παίκτες του Χιμένεθ έχασαν μέτρα στο γήπεδο και ο Ηρακλής το… πάλεψε και δικαιώθηκε βρίσκοντας απάντηση με τον Περόνε στο 39’.

Η κακή εικόνα συνεχίστηκε και στο β’ μέρος. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε ούτε καν να αγχώσει τους αμυντικούς του Χουάντερσον και την ίδια ώρα έκανε... νερά στα μετόπισθεν. Στο 64’ ο Μπάρκας έκανε «παιδικό» λάθος και ο Μοντέιρο «τούμπαρε» το παιχνίδι. Οι κιτρινόμαυροι προσπάθησαν να πιέσουν και στον πρώτο τους αυτοματισμό στο ματς (!) βρήκαν απάντηση με τον Χριστοδουλόπουλο στο 76ο λεπτό.

Με δέκα παίκτες έμεινε στο φινάλε η Ένωση, λόγω αποβολής του Μπακάκη με δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο (82’). Αγωνία για τον Γκάλο, που τραυματίστηκε στο πρώτο ημίχρονο (32’).


To ματς:

 

Κακό παιχνίδι στο Καυτανζόγλειο στο ξεκίνημά του. Η ιδέα του Σάββα Παντελίδη να πιέσει την ΑΕΚ στο ύψος του κέντρου, δημιούργησε πολλά προβλήματα στο κομμάτι της ανάπτυξης των κιτρινόμαυρων που δεν μπορούσαν να απειλήσουν με οργανωμένη προσπάθεια. Η Ένωση βρήκε διέξοδο στις αντεπιθέσεις κι αφού προειδοποίησε τον Ηρακλή, στη συνέχεια τον τιμώρησε ανοίγοντας το σκορ στο 19ο λεπτό έπειτα από κόντρα που έβγαλε ο Μάνταλος κι άψογη ενέργεια και τελείωμα του Βάργκας.

Χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό συνέχιζαν να περνούν τα λεπτά στο παιχνίδι. Η ομάδα του Χιμένεθ, με εξαίρεση μια κεφαλιά του Κούρου στο 22’ δεν απειλήθηκε, όμως δεν μπόρεσε να ενοχλήσει σχεδόν καθόλου τον Χουάντερσον. Ο Γηραιός προσπάθησε να φέρει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή κυρίως με στημένες φάσεις και τελικά δικαιώθηκε. Στο 39ο λεπτό ο Περόνε ξέφυγε από τον Βράνιες κι εκμεταλλεύτηκε την καλοζυγισμένη εκτέλεση του Λεοζίνιο στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Το 1-1 «ταρακούνησε» την ΑΕΚ που ανέβασε τις γραμμές της, όμως δεν πρόλαβε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Η κακή εικόνα στο παιχνίδι συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Η Ένωση παρέμεινε τελείως ακίνδυνη προς την αντίπαλη εστία, ενώ εμφάνισε και σοβαρά προβλήματα στην ανασταλτική της γραμμή. Αφού λοιπόν γλίτωσε το αυτογκόλ όταν οι Βράνιες και Μπάρκας δεν συνεννοήθηκαν, η ΑΕΚ την πλήρωσε λίγα λεπτά αργότερα (64’) όταν ο τερματοφύλακάς της έκανε αστείο λάθος επιτρέποντας στον Μοντέιρο να «γυρίσει» το ματς (2-1) για τον ψυχωμένο Ηρακλή.

Το πέρασμα των λεπτών βρήκε τον Γηραιό σε θέση άμυνας και την «θολωμένη» να προσπαθεί να αντιδράσει. Οι κιτρινόμαυροι έβαλαν φωτιά στο παιχνίδι στο 76’ όταν στον πρώτο τους αξιόλογο συνδυασμό στο δεύτερο ημίχρονο βρήκαν δίχτυα με τον Χριστοδουλόπουλο. Ο Ηρακλής τρόμαξε, η ΑΕΚ έμεινε στην επίθεση όμως η φόρα της κόπηκε απότομα έπειτα από την αποβολή του Μπακάκη με δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο στο 82’. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα να φτάσουν στη νίκη, όμως η ομάδα του Παντελίδη ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά σε τρίτο γκολ με τον Λεοζίνιο στις καθυστερήσεις (90+2’).


Οι συνθέσεις:

 

Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Δώνης (79’ Πασάς), Στάμου, Κούρος (86’ Γροντής), Αργυρόπουλος, Τζανετόπουλος, Ιντζόγλου, Σαραμαντάς, Μοντέιρο (85’ Αγγελόπουλος), Λεοζίνιο, Περόνε

Στον πάγκο: Γιαννίκογλου, Καραγκούνης, Ρούσσος, Μπαστακός

ΑEK (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο (32’ Μπακάκης), Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (70’ Αϊντάρεβιτς), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Βάργκας (60’ Αραούχο), Πέκχαρτ

Στον πάγκο: Ανέστης, Βινίσιους, Κολοβέτσιος, Μπακασέτας

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση