ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μπεστ, όπως Γκορμπατσόφ

O Τζορτζ Μπεστ φέρεται να ήταν κυπριακής καταγωγής», έγραψε η Κίπρις

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Του Πέτρου Παπαγιώργη

«O Τζορτζ Μπεστ φέρεται να ήταν κυπριακής καταγωγής», έγραψε η Κίπρις. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μπεστ ήταν Κύπριος, από Τ/κ πατέρα από την Λεύκα και Ε/κ μητέρα από την Λεμεσό και δόθηκε για υιοθεσία σε μια οικογένεια Ιρλανδών.

 Αλλόκοτο μου φάνηκε, όπως βέβαια σε όλους όσους το διάβασαν. Με αφορμή τη συζήτηση με ένα φίλο, που διάβασε τη βιογραφία του  τεράστιου αυτού ποδοσφαιριστή, έψαξα λιγάκι το πράγμα. Δεν χρειάστηκε αυτό που λέμε, ευρεία αναζήτηση για να …κατανοήσω.

Google και εντοπίζω. Ανν Μπεστ, αρχικά. Η εν λόγω κυρία είναι η μητέρα του μεγάλου Τζορτζ Μπεστ. Πατέρας του, ο Ντίκι Μπεστ. Το ζεύγος ζούσε σε σπίτι στο Γκρέγκαφ, προάστιο του Μπελφαστ.

Αναζήτησης συνέχεια. Η Ανν Μπεστ, μητέρα του Τζορτζ Μπεστ πέθανε το 1978 σε ηλικία 55 ετών λόγω καρδιακής πάθησης, σχετιζόμενης  με τον αλκοολισμό. Ο Τζορτζ Μπεστ πέθανε στις 25 Νοεμβρίου του 2005 σε ηλικία 59 χρόνων από μόλυνση του πνεύμονα και πολλαπλό οργανικό δυσλειτουργικό σύνδρομο. Δυο μήνες πριν είχε προσβληθεί από μόλυνση του νεφρού, προερχόμενη από τις παρενέργειες των φαρμάκων που του χορηγούσαν οι γιατροί για να μην αποβάλει το συκώτι που του είχε μεταμοσχευθεί, ως αποτέλεσμα των σοβαρών προβλημάτων  αλκοολισμού που αντιμετώπιζε.

Πριν από μερικά χρόνια, (το 2009), το BBC πρόβαλε φιλμ με θέμα τα προβλήματα αλκοολισμού που αντιμετώπιζαν η Ανν και ο Τζορτζ Μπεστ, ενώ τον ίδιο χρόνο η εφημερίδα Observer είχε δημοσιεύσει σχόλιο για το φιλμ αυτό, με τίτλο «George Best and his mother destroyed by the bottle». (Ο Τζορτζ Μπεστ και η μητέρα του καταστράφηκαν από το ποτό).

Μια δε εκ των αδελφών του μεγάλου άσου, η Μπάρμπαρα, είχε εκδώσει βιβλίο, όπου διατύπωνε τη θέση ότι και άλλοι συγγενείς αντιμετώπιζαν πρόβλημα αλκοολισμού.

Προσέξτε τη φωτογραφία που συνοδεύει  το κείμενο. Η ομοιότητα του Τζορτζ Μπεστ με τη μητέρα του είναι τέτοια, που τη βλέπουν ακόμα και οι… τυφλοί.

Με αφορμή το δημοσίευμα στην «Κίπρις», θυμήθηκα κάτι που είχε γίνει παλιότερα. Στην εποχή της περεστρόικα, Κυπριακά ΜΜΕ είχαν δημοσιεύσει την πληροφορία ότι ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ είναι Κύπριος!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση