ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άρης-Εθνικός 2-2: Ο «αυτόχειρας» της Άχνας

Προηγήθηκε δύο φορές, έπαιζε με παίκτη παραπάνω αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Τι κι αν γνώριζε ότι τα περιθώρια απώλειας βαθμών είναι μηδαμινά για τον ίδιο; Τι κι αν μέχρι τις καθυστερήσεις του αγώνα είχε τόσο το προβάδισμα στο σκορ, όσο και το αριθμητικό πλεονέκτημα; Παρά το γεγονός ότι όλα τα δεδομένα ήταν υπέρ του, ο Εθνικός εξήλθε ισόπαλος 2-2 με τον Άρη στο Τσίρειο και παραμένει σε δυσμενή θέση αναφορικά με τη μάχη της παραμονής.

Σότα Γκριγκαλασβίλι και Ατάντα έδωσαν δις προβάδισμα στην ομάδα της Άχνας, με τους Ράνο και Μπόνιφεϊς να «απαντούν» για λογαριασμό της «ελαφράς ταξιαρχίας» που αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το 76’ λόγω αποβολής του Χριστοφόρου, ενώ στο 86’ είχε χάσει πέναλτι με τον Αουρέλιο.

Το παιχνίδι
Τρία γκολ και αρκετές συγκινήσεις επεφύλαξε το πρώτο μέρος του αγώνα, στο οποίο ο Εθνικός έδειξε πιο απαιτητικός και φάνηκε επικίνδυνος σε περισσότερες περιπτώσεις έναντι του αντιπάλου του. Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να πάρουν το προβάδισμα στο 18’ χάρη σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σότα Γκριγκαλασβίλι, κι ενώ πέντε λεπτά νωρίτερα ο αδελφός του Γεωργιανού είδε τον Λοΐζου να αποκρούει σωτήρια την προβολή του. Παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν με την ίδια επιθετική διάθεση, χάνοντας άλλες δύο πολύ καλές ευκαιρίες σε 21’ και 22’ με τους Πράγκερ και Κότο αντίστοιχα, ο Άρης κατάφερε στην πρώτη του, ουσιαστικά, ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα με τον Ράνο στο 27’. Η τελευταία λέξη στο πρώτο 45λεπτο, ωστόσο, ανήκε στην ομάδα του Ντόντσιτς, με τον Ατάντα να της ξαναδίνει προβάδισμα στο 36’ με κεφαλιά κι αφού λίγο νωρίτερα ο Μπογκατίνοφ είχε κρατήσει την ισοπαλία, σταματώντας το τετ-α-τετ του Μπόνιφεϊς.

Λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Ντόντσιτς έδωσε πιο αμυντικό τόνο στην ομάδα του περνώντας στο παιχνίδι τον Μιράντα αντί του Ελγκούγια Γκριγκαλασβίλι. Η προσέγγιση του Εθνικού άλλαξε αυτομάτως, ρίχνοντας μεγαλύτερο βάρος στη διατήρηση των κεκτημένωνκαι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δούμε ένα πολύ πιο κλειστό παιχνίδι και, κατ’ επέκταση, λιγότερες αξιόλογες φάσεις σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Ο Εθνικός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος με ένα σουτ του Γκριγκαλασβίλι στο 57’, προτού απαντήσει ο Άρης στο 62’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αουρέλιο. Η πλάστιγγα έδειξε να γέρνει ακόμη περισσότερο προς το μέρος του Εθνικού στο 76’, όταν ο Χριστοφόρου αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, όμως οι γηπεδούχοι παρά το μειονέκτημά τους βρέθηκαν ενώπιον μιας «χρυσής» ευκαιρίας για να ισοφαρίσουν στο 86’, μετά από πέναλτι που κέρδισε ο Μαραγκουδάκης. Ο Αουρέλιο έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια, όμως η τελευτάια λέξη του Άρη δεν είχε ακόμη ειπωθεί. Ο Μπόνιφεϊς στις καθυστερήσεις νίκησε τον Μπογκατίνοφ και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Στάδιο: Τσίρειο

Συνθέσεις
Άρης (Κ. Καϊάφας): Λοΐζου, Χριστοφόρου, Θεοφίλου, Οζίας (70’ Πούλπο), Ευσταθίου (62’ Κυριάκου), Αουρέλιο, Πρεντέσκου, Ράντι (25’ Παχίπης), Μπόνιφεϊς, Μαραγκουδάκης, Ράνος.
Εθνικός (Ντ. Ντόντσιτς): Μπογκατίνοφ, Κυριάκου, Ατάντα, Ιάκομπ, Εβέρτον, Αράμπαλ, Πράγκερ, Σ. Γκριγκαλασβίλι (87’ Ηλία), Ε. Γκριγκαλασβίλι (58’ Μιράντα), Κότο, Χατζηβασίλης (77’ Πουτζιουρής).

Σκόρερ: Σ. Γκριγκαλασβίλι (18’), Ατάντα (36’) / Ράνος (27’), Μπόνιφεϊς (90+1’)

Κίτρινες: Μαραγκουδάκης, Κυριάκου / Κυριάκου, Εβέρτον, Ε. Γκριγκαλασβίλι
Κόκκινη: Χριστοφόρου (76’)

Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου
Βοηθοί: Μιχάλης Σωτηρίου, Μάριος Καλογήρου
Τέταρτος: Δημήτρης Μασιάς
Παρατηρητής: Φρίξος Πέτρου

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση