ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χριστοφόρου: «Κίνητρο το... Βέλγιο»

Όλα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με το Βέλγιο

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ως επιπρόσθετο κίνητρο λειτουργά το όνομα του αντίπαλου μας, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακού μας προπονητή, Χριστάκη Χριστοφόρου, που μίλησε στα ΜΜΕ ενόψει της αναμέτρησης με το Βέλγιο για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Τους διεθνείς εκπροσώπησε ο Κωνσταντίνος Λαΐφης.

Τι δήλωσαν αρχικά:

Χριστάκης Χριστοφόρου: Το Βέλγιο είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Αυτό μας έδωσε περισσότερο κίνητρο για να κάνουμε μία καλύτερη προετοιμασία. Είμαι σίγουρος ότι και οι ποδοσφαιριστές θα δώσουν τα πάντα, γιατί μέσα από τέτοια παιχνίδια γράφει ο καθένας ιστορία. Μαζί με την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών καλούμε και τον κόσμο, να στηρίξει τους παίκτες. Με τον κόσμο στο πλάι τους οι παίκτες πορώνονται και θα δώσουν όλες τις δυνάμεις.

Κωνσταντίνος Λαΐφης: Τις τελευταίες μέρες κάναμε μία πολύ καλή προετοιμασία. Ξέρουμε τον αντίπαλο, ξέρουμε ότι είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για ένα καλό αποτέλεσμα. Είμαστε ικανοποιημένοι από τον κόσμο, παίρνουμε τα μηνύματα ότι θα έρθουν να μας στηρίξουν και αυτό είναι πολύ σημαντικό, ότι θα μας κάνουν να νιώσουμε στην έδρα μας.

Ακολούθησαν ερωτήσεις:

Για τον στόχο των προκριματικών (Χρ. Χριστοφόρου): Κάθε παιχνίδι θα κυνηγούμε τη νίκη και στο τέλος θα κάνουμε την πρόσθεση

Για το ότι η ομάδα πήρε περισσότερους βαθμούς εκτός παρά εντός στα προηγούμενα προκριματικά (Κ. Λαΐφης) : Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο λόγο που δεν πήγαμε καλά στα εντός έδρας. Στην προπόνηση δουλεύουμε πολύ καλά. Στόχος μας είναι να το αλλάξουμε αυτό και να πάρουμε ακόμη περισσότερους βαθμούς εντός.

Για το ότι παίζουμε το φαβορί του ομίλου πρώτο (Χρ. Χριστοφόρου): Το ότι παίζουμε εντός έδρας είναι θετικό, έτσι ώστε να κρατήσουμε τον κόσμο κοντά. Βλέποντας τα αποτελέσματα, είδαμε πως αδίκησαν τους εαυτούς τους, όταν αποκλείστηκαν στους 8 του Euro.

Για το ξεκίνημα του Λαΐφη στο Βέλγιο: Οι πρώτοι μου δύο μήνες σίγουρα ήταν δύσκολοι. Σίγουρα θέλω τον χρόνο μου, σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα και πιο απαιτητικό. Σταθήκαμε άτυχοι με την Μπριζ, είμαστε αισιόδοξοι για την συνεχεία. Όσο περισσότερα ματς παίζω, σίγουρα θα είμαι καλύτερος και θα φθάσω στο 100%.

Για το πως θα προσεγγίσει το παιχνίδι (Χρ. Χριστοφόρου): Σίγουρα δεν μπορώ να πω τα ονόματα που θα ξεκινήσουν. Είναι δύο βασικά σημεία. Πως θα σταματήσεις τον αντίπαλο να κάνει παιχνίδι και όταν έχεις την μπάλα πως κάνεις παιχνίδι. Σε αυτά δουλεύουμε όλη τη βδομάδα.

Αν συζήτησε με τον συμπαίκτη του, τον Ζιλέ για το Βέλγιο (Κ. Λαΐφης): Δεν είπαμε κάτι ιδιαίτερο, ξέρω ότι ήταν πολλά χρόνια τ

Για το ντεμπούτο του (Χρ. Χριστοφόρου): Σίγουρα τόσο σαν ποδοσφαιριστής, όσο και σαν προπονητής νιώθω μεγάλη περηφάνεια και ανυπομονησία για τη σέντρα του ματς. Όπως και ο όλος ο κόσμος θέλω ένα θετικό ξεκίνημα.

Αν είναι καλύτερη η Εθνική μετά και την μεταγραφή διεθνών στο εξωτερικό (Χρ. Χριστοφόρου): Η Εθνική προσφέρεται για τους διεθνείς να κάνουν το επόμενο βήμα, σαν βιτρίνα. Απ' εκεί και πέρα αναπτύσσονται και μεταφέρουν τον επαγγελματισμό στους υπόλοιπους. Χρειαζόμαστε σίγουρα διεθνείς που να παίζουν στο εξωτερικό. Τώρα αν θα είναι καλύτερη, θα φανεί.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση