ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ερμής-Απόλλωνας 3-2: «Νάρκη» ξανά

Οι «φτεροπόδαροι» ξεπέρασαν τους αντιπάλους τους στη βαθμολογία

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Τον «κανόνα» που τον θέλει να κάνει τουλάχιστον μια ζημιά στον Απόλλωνα κάθε σεζόν τα τελευταία χρόνια επιβεβαίωσε από την πρώτη μεταξύ τους φετινή αναμέτρηση ο Ερμής, που επικράτησε με 3-2 επί των «γαλάζιων» της Λεμεσού στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» για την έβδομη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Αλεξίου, Βινίσιους με αυτογκόλ και Μαρτίνιουκ σημείωσαν τα γκολ των «φτεροπόδαρων», που έφτασαν τους 12 βαθμούς και ξεπέρασαν στον πίνακα τον σημερινό τους αντίπαλο. Παπουλής και Γκιέ σκόραραν ενδιάμεσα επιτρέποντας να γυρίσει προσωρινά το παιχνίδι η ομάδα του Πέδρο Εμανουέλ, που έμεινε στους δέκα πόντους χάνοντας για τρίτη φορά στο πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι
Πλούσιο σε συγκινήσεις και πολύ καλό από πλευράς ρυθμού στο δεύτερο, κυρίως, μισό του ήταν το πρώτο μέρος του αγώνα, στο οποίο ο Απόλλωνας είχε τον έλεγχο και την υπεροχή μέχρι το 20’. Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν πολύ περισσότερο τη μπάλα στην κατοχή τους και έφτιαξαν τρεις καλές φάσεις με τους Σαρδινέρο, Ντα Σίλβα και Γκιέ, όμως η εστία που παραβιάστηκε δεν ήταν αυτή του Τσερνιάουσκας, αλλά αυτή του Βάλε. Ο Ερμής ευτύχησε να μετουσιώσει την πρώτη του τελική προσπάθεια σε γκολ με τον Αλεξίου στο 22’, ενώ τρία λεπτά αργότερα η έγκαιρη και ιδανική αντίδραση του Βάλε απέτρεψε το 2-0 σε τετ-α-τετ του Ντομινίκ.

Παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε να περάσει λίγος χρόνος μέχρι να ξαναβρεί τα πόδια της από το «σοκ» της παραβίασης της εστίας της, η ομάδα του Πέδρο Εμανουέλ κατάφερε να ορθώσει το ανάστημά της και αφού έριξε μια «προειδοποιητική βολή» με τον Παπουλή, κατάφερε να «γυρίσει» το παιχνίδι πριν την ανάπαυλα με πρωταγωνιστή τον Γκιέ. Ο Ιβοριανός με ιδανική σέντρα «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Ελλαδίτη στο 33’, ενώ στο 40’ χρίστηκε ο ίδιος σκόρερ με διπλή προσπάθεια μετά από έξοχη κάθετη πάσα του Σαρδινέρο.

Ο ρυθμός άλλαξε άρδην κι έπεσε κατά πολύ στα πρώτα 20 λεπτά του δεύτερου μέρους σε σχέση με προηγουμένως. Στο εν λόγω χρονικό διάστημα δεν καταγράφηκε το παραμικρό μπροστά σε κάποια από τις δύο εστίες, όμως ένα γκολ που ήρθε κυριολεκτικά από το πουθενά επέτρεψε στον Ερμή να ισοφαρίσει, όταν ο Βινίσιους «κρέμασε» τον Βάλε μετά από άτσαλη προσπάθεια να απομακρύνει τη μπάλα στο 65’. Πέντε λεπτά αργότερα, μάλιστα, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να μετατρέψουν σε τελική προσπάθεια τη σπουδαία, διπλή προϋπόθεση που παρουσιάστηκε σε Άλμπα και Ντε Μέλο. Απ’ εκείνο το σημείο και εντεύθεν ο Απόλλωνας έγειρε την πλάστιγγα της κατοχής της μπάλας προς το μέρος του, όμως αξιόλογη φάση δεν κατάφερε να φτιάξει εν αντιθέσει με τον Ερμή, ο οποίος έβρισκε προϋποθέσεις για να προβληματίσει την αντίπαλη άμυνα μέσω αντεπιθέσεων. Ο τρόπος με τον οποίο έκανε τη ζημιά, ωστόσο, ήρθε μετά από λάθος της άμυνας, με τον Μαρτίνιουκ να το εκμεταλλεύεται και να σκοράρει στο 90’ χαρίζοντας στην ομάδα του το τρίποντο.

Γήπεδο: Αντώνης Παπαδόπουλος

Συνθέσεις
Ερμής (Ν. Παναγιώτου): Τσερνιάουσκας, Χριστόφ, Μπενγκά, Χριστοφή, Ντε Βρίσε, Μαϊσουράτζε (79’ Αρτάμπε), Μπάουμαν, Μαρτίνιουκ, Ντε Μέλο, Ντομινίκ (65’ Άλμπα), Αλεξίου.
Απόλλωνας (Π. Εμανουέλ): Βάλε, Στυλιανού (73’ Λόπες), Βινίσιους, Ρομπέρζ, Γκόμες, Σατσέτι (73’ Μάγκλιτσα), Κυριάκου, Ντα Σίλβα, Σαρδινέρο (86’ Πίεχ), Παπουλής, Γκιέ.

Σκόρερ: Αλεξίου (22’), Βινίσιους (αυτ. 65’), Μαρτίνιουκ (90’) / Παπουλής (33’), Γκιέ (40’)

Κίτρινες: Χριστοφή, Ντομινίκ, Μπάουμαν (4η), Άλμπα / Στυλιανού (4η), Μάγκλιτσα

Διαιτητής: Χρίστος Νικολαΐδης
Βοηθοί: Σωτήρης Βίκτωρος, Χρίστος Ε. Χρίστου
Τέταρτος: Κωνσταντίνος Φωτίου
Επιπρόσθετοι: Χαράλαμπος Σκαπούλλης, Κώστας Ψευδιώτης
Παρατηρητής: Ανδρέας Δημητρίου

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση