ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ-Εθνικός 2-0: Στάθης οδηγός, Πιέρος εκτελεστής

Ξανανέβηκαν στη δεύτερη θέση οι πρωταθλητές

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο ΑΠΟΕΛ νίκησε τον Εθνικό Άχνας με 2-0 για το τελευταίο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής και πλέον ανέβηκε στην 2η θέση δύο βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ με την οποία θα αναμετρηθεί στην επόμενη αγωνιστική σε ένα ντέρμπι κορυφής. Ο Στάθης Αλωνεύτης στο πρώτο του ενενηντάλεπτο ήταν με διαφορά ο καλύτερος παίκτης του ΑΠΟΕΛ.

Δημιουργικός αλλά ευάλωτος
Το πρώτο ημίχρονο μας άφησε ικανοποιημένους όσο αφορά τον ρυθμό και τις φάσεις που δημιουργήθηκαν αφού και οι δύο ομάδες ήταν απειλητικές προς την εστία του αντιπάλου. Η πρώτη φάση ήρθε μόλις στο 3’ και ήταν για τον Εθνικό αφού σε γύρισμα μέσα στην περιοχή ο Αστίθ πρόλαβε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή πριν η μπάλα καταλήξει στον Ζελάγια που ήταν έτοιμος να στείλει την μπάλα στα δίκτυα. Ο ΑΠΟΕΛ απάντησε αμέσως μετά στο 4’ όταν ο Στάθης έκανε το γύρισμα στον Πιέρο του οποίου το συρτό σουτ στην κίνηση απόκρουσε ο Πρόσεκ ενώ στην συνέχεια στο 17’ οι «γαλαζοκίτρινοι» συνδυάστηκαν άψογα και ο Αλωνεύτης μετά από σέντρα του Γιαννιώτα έκανε το ψαλιδάκι που κατέληξε ελάχιστα έξω. Το παιχνίδι κυλούσε με τον ΑΠΟΕΛ να δείχνει απειλητικός από τις εμπνεύσεις του Στάθη από αριστερά. Παρόλα αυτά ο Εθνικός από την πλευρά του βάζοντας πίεση ψηλά ανάγκαζε τους Αστίθ και Μερκή σε λάθη και στο 29’ λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ όταν το σουτ του Φιλιπόφ βγήκεελάχιστα έξω αφού κτύπησε στον Αστιθ. Οι επόμενες μεγάλες φάσεις στο παιχνίδι ήταν και πάλι για τον Εθνικό, αρχικά στο 39’ ο Πιντσέλι από την περιοχή σημάδεψε το δοκάρι ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Κατσαράβα που πέρασε ωραία τον Μερκή στην περιοχή ανάγκασε τον Πάρντο σε μεγάλη απόκρουση. Οι δύο ομάδες εν τέλει οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το άδικο για την εικόνα του αγώνα 0-0.

Απίστευτος Στάθης, εκτελεστής Πιέρος

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Εθνικό να είναι αυτός που ήταν πιο κοντά στο γκολ όμως τελικά αυτό δεν ήρθε. Στο 47’ είχαμε τεράστια διπλή φάση για τον Εθνικό αρχικά με τον Ιλουρίτζε του οποίου το σουτ έκοψε ο Αστίθ πριν καταλήξει στα δίκτυα και έπειτα με σου του Κατσαράβα το οποίο απέκρουσε ο Πάρντο. Ο Εθνικός συνέχισε να πιέζει και δημιούργησε καλή φάση με τον Κατσαράβα που έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΑΠΟΕΛ πέρασε και τον Πάρντο αλλά ο Μιλάνοφ τον πρόλαβε πριν να κάνει σουτ. Ο Εθνικός δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που βρήκε και ο ΑΠΟΕΛ τον τιμώρησε αφού Ο Πιέρος Σωτηρίου ανοίξε το σκορ μετά από σέντρα του Μιλάνοφ και προβολή μέσα από την περιοχή. Από εκεί και έπειτα το παιχνίδι άλλαξε αφού ο Εθνικός ανέβηκε ψηλότερα και πίεσε με αποτέλεσμα ο ΑΠΟΕΛ να βρει περισσότερους χώρους. Έτσι το 2-0 δεν άργησε να έρθει σε μια φάση όπου ο δημιουργός χειροκροτήθηκε και αποθεώθηκε περισσότερο από τον εκτελεστή. Στο 75’ ο Στάθης έβγαλε παράλληλη συρτή μπαλιά στον Πιέρο Σωτηρίου που με σουτ στην κίνηση έκανε το 2-0 χαρίζοντας στον συμπαίκτη του ένα πολύ θερμό χειροκρότημα. Όπως ήταν φυσικό ο αγώνας έχασε το ενδιαφέρον του αλλά ο ΑΠΟΕΛ δεν σταμάτησε να πιέζει και λίγο έλειψε να κάνει σε δύο περιπτώσεις το 3-0 με τον Μπρεσάν. Αρχικά ο Βραζιλιάνος μετά από εκτέλεση φάουλ στο 83’ σημάδεψε το δοκάρι ενώ δύο λεπτά αργότερα δεν έδωσε στον Εφραίμ που ήταν μόνος τελειώνοντας αυτός άστοχα την φάση. Έτσι ο ΑΠΟΕΛ πήρε ακόμη μία νίκη και πάει με την καλύτερη ψυχολογία στο ντέρμπι κορυφής απέναντι στην ΑΕΚ.

Οι εντεκάδες:

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Αλεξάνδρου, Μερκής, Αστίθ, Μιλάνοφ, Αρτυματάς, Βινίσιους, Μπερτόλιο (60' Μπρεσάν), Αλωνεύτης, Γιαννιώτας (60' Εφραίμ), Πιέρος (80' Ντε Καμάργκο)

Εθνικός Άχνας: Πρόσεκ, Στόιτσεφ, Πιντσέλ, Κιπιάνι, Κατσιαράβα, Ιλουρίτζε, Κυπριανού, Φιλίποφ, Κρατσιούνοφ, Ντόβνια, Ζελάγια

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση