ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άρης-Νέα Σαλαμίνα 1-2: Ερυθρόλευκο ποδαρικό

Επέστρεψε στις νίκες και ανέβηκε στην έκτη θέση η ομάδα του Βεργέτη

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ιδανικά άρχισε τις υποχρεώσεις της μέσα στο 2017 η Νέα Σαλαμίνα, που επικράτησε με 2-1 σε βάρος του Άρη στο Τσίρειο για τη 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο Τσαμπούρης με πανέμορφο σουτ με εξωτερικό φάλτσο και ο Μακρίεφ σημείωσαν τα γκολ των «ερυθρολεύκων», που επέστρεψαν στις νίκες και ανέβηκαν στην έκτη θέση και τους 23 βαθμούς (ο Ερμής που έχει 22 παίζει αύριο κόντρα στη Δόξα).

Ο Μηνάς Αντωνίου με φοβερό σουτ από πολύ μακρινή απόσταση ισοφάρισε προσωρινά για την «ελαφρά ταξιαρχία», που δέχτηκε τρίτη διαδοχική ήττα και έμεινε στους 11 βαθμούς.

Το παιχνίδι
Το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό από πλευράς ρυθμού στο πρώτο του μέρος, είχε ευκαιρίες και σημαδεύτηκε από δύο υπέροχα γκολ. Η Νέα Σαλαμίνα ήταν πιο επικίνδυνη στο πρώτο μισό του ημιχρόνου και αφού απείλησε για πρώτη φορά στο 2’ με τον Αμπελάιρας, έφτασε στο γκολ δύο λεπτά αργότερα με ένα πανέμορφο σουτ του Τσαμπούρη με εξωτερικό φάλτσο. Μακρίεφ και Τσούριουριτς στο 20’ δεν κατάφεραν να ισχυροποιήσουν το προβάδισμά της και μετά το 25’ ο Άρης βελτιώθηκε, έφτασε στην ισοφάριση με ένα τρομερό σουτ του Αντωνίου από πολύ μακρινή απόσταση στο 30’ και «άγγιξε» την ανατροπή έξι λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 45’ με Αντωνίου και Πούλπο, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να σκοράρει για δεύτερη φορά στο πρώτο μέρος.

Παρότι άρχισε με καλούς οιωνούς, αφού η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε δύο λεπτά μετά την έναρξη (με μια κεφαλιά του Μάατσι που έφυγε λίγο έξω), το δεύτερο μέρος κύλησε σε πιο κοντρολαρισμένο τέμπο. Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν πιο προσεκτικές και έπαιξαν σε πιο χαμηλό ρυθμό σε σχέση με το πρώτο μέρος, κάτι που επηρέασε και τη συχνότητα με την οποία δημιουργούνταν αξιόλογες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Στο τελευταίο τέταρτο, ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν πρόθεση να ανεβάσουν στροφές και αφού έφτιαξαν δύο καλές στιγμές, έφτασαν στο γκολ που τους ξανάδωσε το προβάδισμα και, εν τέλει, τη νίκη στο 77’ με τον Μακρίεφ.

Στάδιο: Τσίρειο

Συνθέσεις
Άρης (Φ. Βάντερμπιστ): Γκοτ, Κυριάκου (87’ Σκούρτης), Βέλνα, Άλβαρεθ, Ράντου, Παχίπης (81’ Φράγκος), Παναγή, Μάρτινς, Αντωνίου, Μαραγκουδάκης, Πούλπο.
Νέα Σαλαμίνα (Σ. Βεργέτης): Βεσελόφσκι, Τσαμπούρης, Άντονιτς, Γκράσσι, Τσίνα, Σκοπελίτης, Τσούριουριτς (80’ Νεάγκου), Αμπελάιρας, Μάατσι (70’ Κωνσταντίνου), Κολοκούδιας (57’ Μπεμπέ), Μακρίεφ.

Σκόρερ: Αντωνίου (30’) / Τσαμπούρης (4’), Μακρίεφ (77’)

Κίτρινες: Παχίπης / Μάατσι

Διαιτητής: Λεόντιος Τράττου
Βοηθοί: Σωτήρης Βίκτωρος, Χρίστος Ε. Χρίστου
Τέταρτος: Ανδρέας Ορθοδόξου
Παρατηρητής: Μιχάλης Παπαβαρνάβας

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση