ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέα Σαλαμίνα-ΑΕΖ 2-0: Έτσι πας εξάδα

Μόνη στην έκτη θέση με 26 βαθμούς πλέον η ομάδα του Βεργέτη

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Νίκη που την έφερε για πρώτη φορά στην τρέχουσα περίοδο εντός στόχου (βλέπε εξάδα), πέτυχε η Νέα Σαλαμίνα το βράδι της Δευτέρας (9/01), κερδίζοντας 2-0 την ΑΕΖ εντός έδρας, σε ένα παιχνίδι που παρότι απειλήθηκε κράτησε το μηδέν πίσω. Μακρίεβ και Μάτσι οι σκόρερ για τους «ερυθρόλευκους», που ανέβηκε μόνη στην 6η θέση με 26 βαθμούς.

Με τη Νέα Σαλαμίνα να κρατάει μπάλα και την ΑΕΖ να θέλει να «χτυπήσει» στην κόντρα ξεκίνησε, και στην ουσία ολοκληρώθηκε το Α’ μέρος στο Dimco Αμμόχωστος / Επιστροφή.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι με την κεφαλιά του Γκράσι, για να «απαντήσει» ο Ντο Σάντος με πλασέ εντός περιοχής, στο 17’ και 19’ αντίστοιχα. Τα επόμενα λεπτά κύλησαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, μέχρι το 36’, όταν ο Μακρίεβ πλάσαρε ψύχραιμα από κοντά μετά από σέντρα του Τσαμπούρη και έκανε το 1-0. Η ΑΕΖ προσπάθησε να αντιδράσει, έχοντας δύο καλές φάσεις όμως το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το ημίχρονο.

Το Β’ μέρος ξεκίνησε με την ΑΕΖ να είναι καλύτερη και να πιέζει για την ισοφάριση. Ο Μακρίεβ ήταν αυτός ωστόσο που απείλησε πρώτος με ένα σουτ από πλάγια εντός περιοχής στο 56’. Ακολούθησε ένα σουτ του Σάσι, με τον Βεσελόφσκι να απομακρύνει.  Κάπου εκεί η μικρή υπεροχή των φιλοξενούμενων έπαψε να ισχύει, με τους γηπεδούχους να απειλούν δις, αρχικά με τον Κολοκούδια και στη συνέχεια με τον Μακρίεβ που είδε το πλασέ του να σταματάει στο δοκάρι, στο 64’.

Είκοσι λεπτά μετά και χωρίς κάτι το ιδιαίτερο μπροστά στις δύο εστίες, πλην μίας φάσης με τον Τσίνα ένα λεπτό νωρίτερα, ήταν η στιγμή του Μάτσι που πήρε την μπάλα μόνος μετά από τραγικό λάθος και ασυνεννοησία της άμυνας της ΑΕΖ και έκανε το 2-0, μετά από μακρινή σέντρα του Τσούρτζουριτς. Μια καλή φάση του Σεμέδο ακολούθησε όμως και πάλι ο Βεσελόφσκι είπε «όχι». Ο Μακρίεβ έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 3-0 σε τετ α τετ με τον Σοφρωνίου, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΖ απέκρουσε με τα πόδια.

Κάρτες: -/Μαμμίδης, Κυριάκου, Ντο Σάντος

Σκόρερ:  Μακρίεβ 36', Μάτσι 84'

Οι συνθέσεις:

Νέα Σαλαμίνα (Σ. Βεργέτης): Βεσελόφσκι, Τσαμπούρης, Τσίνα, Γκράσι, Κούσουλος, Σκοπελίτης, Τσούρτζουριτς, Αβελάιρας (75’ Α. Κωνσταντίνου), Κολοκούδιας (66’ Νεάγκου), Μάτσι (89’ Φούσκο), Μακρίεβ

ΑΕΖ (Δ. Δημητρίου): Σοφρωνίου, Σάσι, Στυλιανού (81’ Παναγιώτου), Σεμέδο, Κυριάκου, Μαμμίδης (75’ Κατσής), Οζίας, Φελισιέν, Ντος Σάντος, Ανδρέου, Σκόπλιακ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση