ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άρης-ΑΕΚ 1-1: Χαμένες οι αλλαγές, χαμένοι κι οι βαθμοί

Μεγάλη ατυχία για τον Ιδιάκεθ που ξόδεψε και τις τρεις αλλαγές του λόγω τραυματισμών

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Σε ένα παιχνίδι που ο προπονητής της δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό από τον πάγκο για να αλλάξει τον ρου του αγώνα, εξαιτίας των τριών αναγκαστικών αλλαγών στις οποίες υποχρεώθηκε να προχωρήσει μέχρι το 61’, η ΑΕΚ έμεινε στο 1-1 στο Τσίρειο απέναντι στον Άρη για την 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο Ιβάν Τριτσκόφσκι συνέχισε το βιολί του σκοράροντας για έκτο διαδοχικό παιχνίδι πρωταθλήματος (το γκολ του πάντως ήταν αντικανονικό αφού σημειώθηκε με το χέρι, σε μια, ομολογουμένως, πάρα πολύ δύσκολη για να γίνει αντιληπτή χωρίς τηλεοπτικό ριπλέι φάση) και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, που διέκοψε ένα νικηφόρο σερί δύο αγωνιστικών για τους «κιτρινοπράσινους».

Ο Ροζέριο Μάρτινς είχε ανοίξει το σκορ για την «ελαφρά ταξιαρχία», που απέσπασε βαθμολογικό όφελος για δεύτερο σερί ματς από τα τελευταία τρία στα οποία κάθεται στον πάγκο του ο Νικόλας Μαρτίδης.

Το παιχνίδι
Η ΑΕΚ είχε σαφή υπεροχή στον τομέα της κατοχής της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, όμως για 45 λεπτά αυτός που έπαιρνε άριστο βαθμό για το τακτικό του στήσιμο στον αγωνιστικό χώρο ήταν ο Άρης. Η «ελαφρά ταξιαρχία» ευτύχησε να προηγηθεί στο 11’ με τον Μάρτινς, εκμεταλλευόμενη ένα από τα πολλά λάθη στα οποία υπέπεσε η «κιτρινοπράσινη» οπισθοφυλακή και μέχρι τα πρώτα δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμά της, μη επιτρέποντας στην ομάδα του Ιδιάκεθ να την απειλήσει σε κανένα σημείο και βρίσκοντας άλλες δύο καλές στιγμές για να σκοράρει για δεύτερη φορά με τον Σκούρτη. Στις καθυστερήσεις, ωστόσο, ένας συνδυασμός τύχης και διαιτητικού σφάλματος (σε μια, ομολογουμένως, πάρα πολύ δύσκολη για να γίνει αντιληπτή χωρίς τηλεοπτικό ριπλέι φάση) επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να ισοφαρίσουν, όταν το εκτός περιοχής σουτ του Μαλόκου εξωστρακίστηκε στο χέρι του Τριτσκόφσκι και κατέληξε στα δίχτυα του αιφνιδιασμένου Γιαννακόπουλου.

Η εικόνα δεν διαφοροποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ συνέχισε να κρατά περισσότερο τη μπάλα στην κατοχή της όμως αντιμετώπισε τεράστιες δυσκολίες στο να διασπάσει την άμυνα του Άρη, ο οποίος συνέχισε να ρίχνει μεγαλύτερο βάρος στην ανασταλτική του λειτουργία αδυνατώντας να βρει προϋποθέσεις για να απειλήσει ξανά μέσω κάποιας αντεπίθεσης. Όσο περνούσε η ώρα οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να ασκήσουν πίεση στην αντίπαλη άμυνα και στο 83’ βρήκαν την πρώτη ευκαιρία του δεύτερου 45λεπτου με τον Εγγλέζου, τον οποίο σταμάτησε ο Γιαννακόπουλος, ενώ στις καθυστερήσεις έκανε φτερά και η δεύτερη μεγάλη φάση που βρήκαν οι «κιτρινοπράσινοι» με τον Χαραλάμπους, με αποτέλεσμα το 1-1 να παραμείνει αναλλοίωτο.
 
Στάδιο: Τσίρειο

Συνθέσεις
Άρης (Ν. Μαρτίδης): Γιαννακόπουλος, Σιόστεντ, Άλβαρεθ, Ευσταθίου, Ράντου, Παχίπης, Αουρέλιο, Μάρτινς, Αντωνίου (86’ Βέλνα), Παύλου (66’ Φράγκος), Σκούρτης (66’ Πούλπο).
ΑΕΚ (Ι. Ιδιάκεθ): Μίνιο, Τρουγιόλς (61’ Χαραλάμπους), Μόισοφ, Καταλά (46’ Ακοράν), Ορτίθ, Γκαρίδο, Λαμπάν (41’ Μπόλιεβιτς), Λαρένα, Εγγλέζου, Μαλόκου, Τριτσκόφσκι.

Σκόρερ: Μάρτινς (11’) / Τριτσκόφσκι (45+1’)

Κίτρινες: Ευσταθίου, Αουρέλιο, Παχίπης (4η), Ράντου / Εγγλέζου, Λαρένα

Διαιτητής: Αβραάμ Τσούκκας
Βοηθοί: Χαράλαμπος Γεωργίου, Νίκος Εγγλέζου
Τέταρτος: Κώστας Ψευδιώτης
Παρατηρητής: Πανίκος Καΐλης

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X