ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέα Σαλαμίνα-ΑΠΟΕΛ 1-2: Άλμα πρόκρισης

Πέρασαν με δεύτερη νίκη με το ίδιο σκορ οι «γαλαζοκίτρινοι»

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Πιο εύκολα απ' ότι μαρτυρά το τελικό σκορ και έχοντας ως σκόρερ τους Σωτηρίου και Αλωνεύτη, ο ΑΠΟΕΛ επαλήθευσε τα προγνωστικά και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του κυπέλλου. Η ομάδα της Λευκωσίας επιβλήθηκε της Νέας Σαλαμίνας η οποία δεν κατάφερε να κυκλοφορήσει ορθολογικά τη μπάλα, μένοντας πίσω από την εμφάνιση της προηγούμενης εβδομάδας στο ΓΣΠ. Σε καλή βραδιά βρέθηκε ο Βεσελόφσκι που κράτησε το δείκτη του σκορ σε χαμηλά επίπεδα, ενώ στον ΑΠΟΕΛ θα αξιολογήσουν τον τραυματισμό του Μπαράλ ο οποίος δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την αναμέτρηση.

Πρώτο ημίχρονο

Με τον ΑΠΟΕΛ να εξασκεί πίεση στα όρια της αντίπαλης περιοχής ξεκίνησε η αναμέτρηση και τον Βινίσιους στο πρώτο λεπτό να κάνει το πλασέ που σταμάτησε στο σώμα του Άντονιτς και κατέληξε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα ο Μπαράλ με σουτ εκτός περιοχής δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Βεσελόφσκι, με το ζητούμενο να έρχεται στο 9ο λεπτό όταν ο Σωτηρίου με κεφαλιά διαμόρφωσε το 0-1. Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν σταδιακά το ποσοστό κατοχής της μπάλας, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία στο 22ο λεπτό όταν ο Κολοκούδιας πλάσαρε στο σώμα του Μοράις, με τον Πάρντο εξουδετερωμένο. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού ένα σουτ του Γιαννιώτα κατέληξε στην αγκαλιά του Βεσελόφσκι, ενώ δέκα λεπτά αργότερα παρατηρήθηκαν αψιμαχίες μετά από μαρκάρισμα του Αμπελάιρας στον Γιαννιώτα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μπαράλ ανατράπηκε από τον Σκοπελίτη μέσα στην περιοχή, με τον Γιάννη Αναστασίου να δείχνει την άσπρη βούλα, από την οποίαν ο Εφραίμ προσπάθησε να φτάσει στο δεύτερο γκολ αλλά ο Βεσελόφσκι βγήκε νικητής.

Δεύτερο ημίχρονο

Με τη Νέα Σαλαμίνα να φλερτάρει με την ισοφάριση στο 47ο λεπτό ξεκίνησε η επανάληψη, όταν ο Πάρντο αντέδρασε θετικά σε σουτ του Μπεμπέ. Η ένταση του πρώτου ημιχρόνου μεταφέρθηκε και στις κερκίδες με ένα αντικείμενο από την κερκίδα των γηπεδούχων να σημαδεύει τον Ιωάννου στο 57ο λεπτό με τρίλεπτη διακοπή να ακολουθεί. Στο 66ο λεπτό ο Άντονιτς επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής που σταμάτησε στο σώμα του Ντε Καμάργκο, ενώ αμέσως μετά ο Εφραίμ έκλεψε από τον Βεσελόφσκι ωστόσο το σουτ από πλάγια θέση κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 70ο λεπτό ο Αλωνεύτης διένυσε το τελευταίο τρίτο του γηπέδου και με ψυχραιμία πέρασε τη μπάλα πάνω από το σώμα του Βεσελόφσκι για να κάνει το 0-2 και να κλειδώσει την υπόθεση πρόκριση. Μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπεμπέ στο 77ο λεπτό κατέληξε στην αγκαλιά του Πάρντο, ενώ στο 81ο ο Μακρίεφ με ατομική ενέργεια και σουτ από το ύψος της περιοχής, μείωσε σε 1-2. Ακόμα και η πεντάλεπτη καθυστέρηση δεν φάνταζε ικανή να ανατρέψει τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν, με τον ΑΠΟΕΛ να πανηγυρίσει την πρόκριση με δεύτερη νίκη.

Νέα Σαλαμίνα (Σ. Βεργέτης): Βεσελόφσκι, Τσαμπούρης, Άντονιτς, Γκράσι, Φούσκο, Σκοπελίτης (74' Ντουντού), Μπεμπέ, Νεάγκου (46' Μάτσι), Αμπελάιρας, Κολοκούδιας (85' Σιαθάς), Μακρίεφ

ΑΠΟΕΛ (Τ. Κρίστιανσεν): Πάρντο, Αρτυματάς, Εφραίμ (76' Παπαφώτης), Βινίσιους, Μπαράλ (65' Αλωνεύτης), Σωτηρίου (53' Ντε Καμάργκο), Αστίθ, Μοράις, Μερκής, Ιωάννου, Γιαννιώτας

Κίτρινες κάρτες: Φούσκο, Μπεμπέ, Αμπελάιρας, Σκοπελίτης/Γιαννιώτας, Ντε Καμάργκο

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση