ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναγέννηση-Απόλλωνας 0-1: Εφτά... «σβηστά»

Ο Μάγκλιτσα σημείωσε το «χρυσό» γκολ

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Παίζοντας σε «χαμηλές» στροφές κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο δεν φόρτσαρε καθόλου, ο Απόλλωνας επικράτησε με 1-0 σε βάρος της ουραγού Αναγέννησης στο «Τάσος Μάρκου» για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος και συνέχισε τη νικηφόρα πορεία που χαράσσει με τον Σορφώνη Αυγουστή στον πάγκο.

Ο Μάγκλιτσα σημείωσε το νικητήριο τέρμα των «γαλάζιων», που έφτασαν τις εφτά σερί επιτυχίες και συνεχίζουν χωρίς την παραμική βαθμολογική απώλεια από τότε που γύρισαν σελίδα στην τεχνική τους ηγεσία.

Στους έξι βαθμούς και τον πάτο της βαθμολογίας παρέμεινε η ομάδα της Δερύνειας, στο πρώτο της παιχνίδι υπό την καθοδήγηση του Ζουβάνη Ζουβάνη.

Το παιχνίδι
Ο Απόλλωνας μπήκε δυνατά και έδειξε την πρόθεσή του να επιβάλει τον δικό του ρυθμό από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ανεβάζοντας πολλούς παίκτες στο επιθετικό του τρίτο και με διαρκείς προωθήσεις των ακραίων αμυντικών του, προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα στην πολυπρόσωπη άμυνα του αντιπάλου τόσο από τις πτέρυγες, όσο και από τον άξονα. Με τη συμπλήρωση τριών λεπτών στο ματς είχε βρει ήδη τις δύο πρώτες του ευκαιρίες με τους Μάγκλιτσα και Παπουλή (ο Μάστρου εξουδετέρωσε τα πλασέ τους) και αφού απειλήθηκε για μία και μοναδική φορά στο πρώτο 45λεπτο από τον Γουέσλεμ, κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 17’ με τον Κροάτη φορ. Η υπεροχή των φιλοξενουμένων διατηρήθηκε και μετά το γκολ τους και σε διάστημα τριών λεπτών (33’-35’) βρήκαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να ισχυροποιήσουν το προβάδισμά τους με τους Σαρδινέρο και Μάγκλιτσα, χωρίς όμως να μπορέσουν να το πράξουν πριν την ανάπαυλα.

Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν πιο απαιτητικοί στο δεύτερο μέρος και κατάφεραν να πάρουν μέτρα στο γήπεδο, αλλά και να κρατήσουν περισσότερο τη μπάλα στην κατοχή τους σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο. Η εικόνα του αγώνα, ωστόσο, χειροτέρεψε ποιοτικά, αφού το παιχνίδι κυλούσε σε χαμηλό τέμπο, ενώ μετά από ένακαλό μακρινό σουτ του Ντα Σίλβα στο 46’, χρειάστηκε να περάσει πολύς χρόνος για να καταγραφεί νέα ευκαιρία. Αυτή σημειώθηκε στο 89’ με τον Ρίβας που πλάσαρε πάνω στον Βάλε από καλή θέση, με αποτέλεσμα το 1-0 να παραμείνει αναλλοίωτο.

Στάδιο: Τάσος Μάρκου

Συνθέσεις
Αναγέννηση (Ζ. Ζουβάνη): Μάστρου, Ευθυμίου, Ισάγκα,Αναστασίου (89’ Ιωάννου), Φωτίου, Χριστοδούλου (81’ Νατσιόπουλος), Βλασόπουλος, Μπριζίντο, Γουέσλεμ, Σωτηρίου (86’ Θεράποντος), Ρίβας.
Απόλλωνας (Σ. Αυγουστή): Βάλε, Πέδρο, Βινίσιους, Ρομπέρζ, Γκόμες (74’ Βασιλείου), Σατσέτι, Κυριάκου (59’ Σεμέδο), Ντα Σίλβα, Σαρδινέρο, Παπουλής (84’ Πίεχ), Μάγκλιτσα.

Σκόρερ: Μάγκλιτσα (17’)

Κίτρινες: Ρομπέρζ (6η)

Διαιτητής: Νικόλας Νεοκλέους
Βοηθοί: Μιχάλης Μαρίνου, Κυριάκος Κυριάκου
Τέταρτος: Κωνσταντίνος Φωτίου
Παρατηρητής: Κώστας Καπιτανής

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X