ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανόρθωση-Εθνικός 4-2: Με χατ τρικ, εξάδα

Με ανατροπή, η Ανόρθωση πέτυχε την τέταρτη σερί νίκη της

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Πέραν από φόρμα έχει και… χαρακτήρα η Ανόρθωση που έκανε μεγάλη ανατροπή απέναντι στον Εθνικό για να επικρατήσει με 4-2 και να αγκαλιάσει την είσοδό της στην εξάδα. Χατ τρικ από τον Άλβες, ο Βίκτορ το άλλο γκολ. Ζελάγια και αυτογκόλ του Σάντος αυτά του Εθνικού που υπέστη άλλη μια ανατροπή.

Η Ανόρθωση είχε τις ευκαιρίες, ο Εθνικός τα γκολ στο πρώτο ημίχρονο με αποτέλεσμα η ομάδα του Ιβανάουσκας να πάρει προβάδισμα με 2-1 στα αποδυτήρια. Αυτό ήταν αποτέλεσμα των ελάχιστων επισκέψεων στην εστία του Κόπριβετς, αλλά κάθε φορά που έφτανε εκεί ήταν άκρως επικίνδυνος.

Οι πρώτες φάσεις ήρθαν με Ράγιος και Ερέρο για την Ανόρθωση, με το δεύτερο να χάνει σημαντική ευκαιρία στο 14’ όταν από κοντά με προβολή αστόχησε. Στο 23’ ξεκίνησε ένα εκρηκτικό διάστημα του αγώνα, όταν μετά από κόρνερ ο Ζελάγια πήρε ασσίστ από Πιτσέλι με κεφαλιά και με μια δική του προσπάθεια με το κεφάλι σκόραρε. Η Ανόρθωση απάντησε άμεσα, με τον Αντρέ Άλβες να κάνει ένα σουτ στη κλειστή γωνιά του Μπογκατίνοφ στο 26’, αλλά δεν το χάρηκε πολύ. Μια λάθος προσπάθεια απομάκρυνσης της μπάλας με το κεφάλι του Σάντος στο 28’ έφερε αυτογκόλ και τον Εθνικό ξανά μπροστά. Στο υπόλοιπο η Ανόρθωση προσπάθησε να αντιδράσει, με πιο καλή στιγμή της μια κεφαλιά του Ράγιος στο 44’ που έφυγε άουτ.

Η… συνηθισμένη αλλαγή έγινε από το Λέβι στην επανάληψη, με τον Ολιβέϊρα να παίρνει τη θέση του Οικονομίδη και την Ανόρθωση στα πρώτα λεπτά να πιέζει για το γκολ αλλά να μένει σε χαμένες ευκαιρίες. Ο Εθνικός δεν απειλούσε και ο Ιβανάουσκας απέσυρε και τον Κατσαράβα αφού είχε το μυαλό του περισσότερο στο να κρατήσει το αποτέλεσμα.

Ο Λέβι έριξε και τον Καμπρέρα μέσα, άρχισαν να χάνονται τα μαρκαρίσματα στην άμυνα του Εθνικού και η πίεση εντάθηκε. Οι δυο αλλαγές του Λέβι έφτιαξαν την ισοφάριση, με τον Καμπρέρα να κάνει το τακουνάκι για τον Ολιβέιρα και αυτός να γυρίζει στον Άλβες που από κοντά σκόραρε στο 70’.

Πήρε και την ψυχολογία η «Μεγάλη Κυρία», έβαλε παραπάνω τον κόσμος στο παιχνίδι και τελικά σε ένα εντυπωσιακό τρίλεπτο ήρθε η ανατροπή. Αρχικά μίλησε ο αρχηγός Βίκτορ με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μίτροβιτς στο 82’, ενώ ο ίδιος παίκτης σέρβιρε και στον Άλβες με κάθετη πάσα το 4-2 στο 85’.

Γκολ που μετέφερε το ενδιαφέρον στο… χειροκρότημα και στο κύπελλο που ζήτησε για άλλη μια φορά ο κόσμος από την ομάδα.

Ανόρθωση(Λέβι): Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Σάντος, Καλδερόν, Ερέρο, Βίκτορ, Μίτροβιτς, Οικονομίδης(46’ Ολιβέϊρα), Ράγιο, Καλό(57’ Καμπρέρα), Άλβες(87’ Αγκιλάρ)

Άχνα(Ιβανάουσκας): Μπογκατίνοφ, Χρίστοφ, Πιντσέλι, Αράμπαλ(85’ Παπαγεωργίου), Κιπιάνι, Κατσαράβα(58’ Γκαβρίλα/ 76’ Ιλουρίτζε), Χατζηβασίλης, Ενέσκου, Κυπριανού, Φιλίποφ, Ζελάγια

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση