ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Πάμε όλοι μαζί για το EURO»

Ο Κωνσταντίνος Λαϊφης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM Κύπρου 95,0

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

O διεθνής μεσοαμυντικός μας Κωνσταντίνος Λαίφης μίλησε στην εκπομπή «Pressing» με τον Ανδρέα Βιολάρη στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και τόνισε πως θα δώσουν τα πάντα για να μπορέσει η Κύπρος να περάσει σε μια τελική φάση διοργάνωσης, όπως το Euro 2020. Αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν στην Εθνική ομάδα αλλά και τον εαυτό του.

Αναλυτικά όσα λέει:

Για την ήττα στο 93’ της Νέων: «Το έχουμε αυτό δυστυχώς πάντα να το τρώμε στο τέλος. Κάνουμε προσπάθεια και δεν είμαστε τόσο προσεκτικοί στα τελευταία λεπτά και την πατάμε».

Για τον αγώνα με Καζακστάν: «Κάναμε αρκετά λάθη, παιδαριώδη θα έλεγα, στο πρώτο μέρος όμως ανακάμψαμε στην επανάληψη και μπορέσαμε να κερδίσουμε».

Για το Φάνο Κατελάρη: «Δεν ξέρω να σας πω ποια θέση παίζει τελικά! (γέλια). Τον έβλεπα σαν μέσο, αλλά χθες έπαιξε σαν στόπερ και είναι εξαιρετικός».

Για την ποιότητα της ομάδας: «Είναι κρίμα που κάποιοι θα κοπούν κάποιοι. Είμαστε όλοι πολύ καλοί παίκτες και με χαροποιεί ιδιαίτερα».

Για τη θέση που του ταιριάζει: «Αποφάσισα πως πρέπει να μείνω πίσω σαν στόπερ».

Για το αν νιώθει μεγαλύτερη ευθύνη: «Επειδή είμαι στο εξωτερικό με κάνει να νιώθω πως πρέπει να είμαι από τους διακριθέντες και με βοηθά να γίνομαι καλύτερος. Να δείχνω στους μικρούς πως με σκληρή δουλειά πως μπορούν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους».

Για τα παιδιά που θέλουν να πάνε έξω: «Αν βρουν την ευκαιρία να πάνε έξω, να μην το σκεφτούνε. Να πάνε να δουλέψουν και να ψηθούν και όσο πιο πολλά χρόνια μπορούν να μείνουν έξω. Έτσι, όταν επιστρέψουν Κύπρο θα είναι πιο έτοιμοι».

Για το αν ανοίγουν δρόμο σε άλλους να πάνε έξω: «Μαθαίνω πως έρχονται και βλέπουν Κύπριους. Πήγαμε αρκετοί έξω και τραβήσαμε την προσοχή. Ελπίζουμε να πάνε κι άλλοι για να ανέβει το επίπεδο κι άλλο».

Αν βελτιώθηκε από τότε που πήγε έξω: «Είναι μια καλή σεζόν, αν και τελευταία η ομάδα δεν πάει καλά τελευταία. Βελτίωσα τις αδυναμίες μου. Έχω στόχο σε κάθε παιχνίδι να γίνομαι καλύτερος».

Για τη φουρνιά που φεύγει και το μέλλον: «Ευτυχώς έχουμε πολλούς νέους με ποιότητα που έρχονται. Θα μας βοηθήσουν. Σίγουρα θέλεις και εμπειρία όπως τον Δημήτρη, τον Εφραίμ, τον Αλωνεύτη, τον Μερκή. Πρέπει να χτίσουμε για το ευρωπαϊκό που έρχεται για να πάμε στα τελικά. Αυτός είναι ο στόχος μας».

Για τον αγώνα με Εσθονία: «Δεν είναι εύκολο, αλλά αυτό είναι στο μυαλό μας: η νίκη. Ειδικά απέναντι σε ομάδες που είναι του χεριού μας. Θέλουμε όσους πιο πολλούς βαθμούς μπορούμε. Είναι δύσκολο να περάσουμε αλλά θα παλέψουμε όλα τα παιχνίδια».

Για το αν σκέφτονται τα προκριματικά του Euro: «Δεν το συζητήσαμε, αλλά είμαι σίγουρος πως ο καθένας το σκέφτεται στο μυαλό του. Όσο περνά ο καιρός και πλησιάζουν τα παιχνίδια, θα είμαστε πιο καλά προετοιμασμένοι. Θα τα βάλουμε κάτω και θα πάμε για το βήμα παραπάνω».

Για τον κόσμο: «Τον θέλουμε δίπλα μας. Είναι ένας επιπλέον παίκτης. Όταν παίζουμε στην Κύπρο είναι σημαντικό να είναι γεμάτο το γήπεδο. Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει και έρχονται καλύτερες μέρες. Με τον κόσμο δίπλα μας θα πάμε όλοι μαζί για την πρόκριση στην επόμενη φάση».

Για το γεγονός πως δεν έχει παίκτη η Ανόρθωση στην Εθνική: «Δεν είναι και πολύ ευχάριστο. Πέρσι ήμασταν 4-5 και φέτος δεν έχει κανένα. Έχει προβλήματα η Ανόρθωση όμως πιστεύω πως του χρόνου θα δούμε περισσότερους Κύπριους στην ομάδα».

Για το αν θα επιστρέψει στον Πειραιά: «Κανείς δεν ξέρει. Να τελειώσουμε το πρωτάθλημα στο Βέλγιο και θα δούμε».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση