ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΕΚ - Εθνικός 1-0: Επάνοδος στα τρίποντα

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Βρίσκοντας δίκτυα μετά από δύο αγωνιστικές και κρατώντας συνάμα την εστία της ανέπαφη, η ΑΕΚ εγκαταστάθηκε εκ νέου στο ρετιρέ της βαθμολογίας έχοντας πλέον δύο βαθμούς απόσταση από τον πρώτο διώκτη της. Οι Λαρνακείς δεν έθελξαν με την απόδοσή τους, ωστόσο το γκολ του Άντρε Άλβες στο 31ο λεπτό έφτανε και περίσσευε προκειμένου να εισέλθουν σε μια απαιτητική σειρά αγώνων με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν με αξιοπρέπεια στο πρώτο μισάωρο, ωστόσο μετά το γκολ έδειξαν να μην έχουν το καθαρό μυαλό προκειμένου να φτάσουν σε κάποιο γκολ.

Πρώτο ημίχρονο

Με την γνωστή επιδίωξη κατοχής της μπάλας ξεκίνησε την αναμέτρηση η ΑΕΚ, χάνοντας την πρώτη σπουδαία ευκαιρία στο 8ο λεπτό όταν η σέντρα του Ορτίθ κατέληξε στο κεφάλι του Ιάκομπ ο οποίος στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα, την έστειλε στο δοκάρι. Λαρένα και Άλβες δοκίμασαν το πόδι τους χωρίς επιτυχία στο 12ο και 13ο λεπτό αντίστοιχα, με τον Εθνικό να ξεθαρρεύει και να χάνει τη δική του ευκαιρία ένα λεπτό αργότερα όταν η κεφαλιά του Έβερτον σε κενή εστία δε βρήκε στόχο. Το ζητούμενο για τους γηπεδούχους ήρθε στο 31ο λεπτό όταν ο Τέτε έκανε μπαλιά-ξυράφι από αριστερά με τον Άλβες να νικά κατά κράτος το αντίπαλο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, σημειώνοντας το 1-0 με το 13ο φετινό του γκολ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Βραζιλιάνος συμμετείχε σε φάση διαρκείας στην αντίπαλη περιοχή, με τη μπάλα να καταλήγει στον Κυπριανού, το σουτ του οποίου απέφερε ένα κόρνερ.

Δεύτερο ημίχρονο

Με ευκαιρία για τους φιλοξενούμενος ξεκίνησε η επανάληψη όταν ο Παγιές στο 50ο λεπτό ξέφυγε από την επιτήρηση του Ορτίθ και πραγματοποίησε μπαλιά από αριστερά, με τον Χαραλάμπους να ενεργεί σωτήρια παραχωρώντας κόρνερ. Η ΑΕΚ δραστηριοποιήθηκε με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα όταν ο Λαρένα βρήκε τον Κυπριανού σε πλάγια θέση, ο οποίος έκανε το σουτ το οποίο εξουδετέρωσε ο Μπογκατίνοφ. Στο 66ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ιβάν Τρισκόφσκι ντεμπούταρε με τη φανέλα των γηπεδούχων, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Άλβες από πλεονεκτική θέση δε μπόρεσε να διπλασιάσει τα προσωπικά του γκολ αλλά και της ομάδας του. Στο 76ο λεπτό ο Εθνικός έψαξε το γκολ στην αντεπίθεση, αλλά το σουτ του Ντε Βρίσε δεν ανησύχησε τον Ραμίρες, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τομάς δε μπόρεσε να σκοράρει από το ύψος της μικρής περιοχής. Ο Εθνικός δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις όποιες προϋποθέσεις προσπάθησε να δημιουργήσει κυρίως από στημένα, γνωρίζοντας μοιραία την ήττα με το στενό 1-0.

ΑΕΚ: Ραμίρες, Μόισοφ, Νίνου, Ορτίθ, Χαραλάμπους, Λαρένα, Μπόλιεβιτς, Τομάς, Κυπριανού (66' Τρισκόφσκι), Τέτε (88' Ρόσα), Άλβες (82' Μυτίδης)

Εθνικός Άχνας: Μπογκατίνοφ, Ατάντα, Κυριάκου, Έβερτον, Ιάκομπ, Πιντσέλι (63' Ηλία), Πράκερ, Παγιές, Πουτζιουρής, Ντε Βρίσε (83' Μπαραπάτζε), Χατζηβασίλης (63' Γκριγκαλασβίλι)

Κίτρινες κάρτες: Χαραλάμπους/Ιάκομπ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση