ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΕΚ - Σπαρτάκ Μόσχας 1-1: Όσο ζει, ελπίζει

Το γκολ του Αντρέ Άλβες δίνει ελπίδες πρόκρισης στην ομάδα της Λάρνακας

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ κατάφερε να ανατρέψει εν μέρει τα εις βάρος της δεδομένα, αποσπώντας ισοπαλία με σκορ 1-1. Ο Άντρε Άλβες ήταν ο ποδοσφαιριστής που με κεφαλιά στο 65ο λεπτό έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα της Λάρνακας να παλέψει για το εισιτήριο της επόμενης φάσης στη Ρωσία σε μια εβδομάδα. Βάση της εικόνας του αγώνα, οι δευτεραθλητές θα μπορούσαν για κάτι καλύτερο αν δεν υπερεκτιμούσαν τον αντίπαλο ο οποίος φρόντισε απλά να εκμεταλλευτεί το αργό κεντρικό δίδυμο της ΑΕΚ και να διαφυλάξει τα μετόπισθεν όσο μπορούσε.

Πρώτο ημίχρονο

Ενθαρρυντικό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα για την ΑΕΚ μιας και μόλις στο 2ο λεπτό ο Τρισκόφσκι σέντραρε από δεξιά ωστόσο ο Άλβες δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στο αντίπαλο πλεκτό. Ένα λεπτό αργότερα οι Ρώσοι αμυντικοί φλέρταραν με το αυτογκόλ όταν το γύρισμα του Κομπάροβ βρήκε τον Ρεμπόρβ εκτός εστίας, ωστόσο η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Η απάντηση της Σπαρτάκ ήρθε στο 8ο λεπτό όταν το σουτ του Ποπόβ από το ύψος της περιοχής κατέληξε κόρνερ μετά από επέμβαση του Μίνιο, με τον Τρισκόφσκι 5 λεπτά αργότερα να προσπαθεί κάτι φιλόδοξο με σουτ από τη μεσαία γραμμή που ήταν άστοχο.

Στο 19ο λεπτό ο Ορτίθ σε μια από τις προωθήσεις του ξέφυγε από τον προσωπικό του αντίπαλο ωστόσο το σουτ μέσα από την περιοχή κόντραρε σε αμυντικό, με τους Ρώσους να απειλούν 4 λεπτά αργότερα με σουτ του Ζομπνίν στην κίνηση. Μια προσπάθεια του Τρισκόφσκι στο 26ο λεπτό κατέληξε στην αγκαλιά του Ρεμπρόβ, ενώ 7 λεπτά αργότερα ο Τέτε ζήτησε πέναλτι που δεν πήρε μετά από πέσιμο στην περιοχή. Αν και οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν καλύτεροι, ήταν αυτή που έφτασαν στο ζητούμενο στο 37ο λεπτό όταν ο Ανανίντζε πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, πλασάροντας ανενόχλητος για το 0-1. Μάλιστα η Ρωσική ομάδα φλέρταρε σε χρόνους καθυστερήσεων με δεύτερο γκολ, ωστόσο το πλασέ του Πρόμες έφυγε μόλις έξω.

Δεύτερο ημίχρονο

Μουδιασμένο ήταν το ξεκίνημα της επανάληψης για την ΑΕΚ η οποία δημιούργησε υποψία φάσης στο 48ο λεπτό με την κεφαλιά του Τομάς να είναι άστοχη. Στ 51ο λεπτό ο Ζομπνίν έφυγε στην πλάτη της άμυνας των «κιτρινοπράσινων» ωστόσο ο Μίνιο του έκλεισε το οπτικό πεδίο, αναγκάζοντάς τον να πλασάρει έξω. Ο Τέτε ήταν πρωταγωνιστής στη φάση του 55ου λεπτού όταν με σουτ στην κίνηση δε μπόρεσε να σημαδέψει εστία, με τον Μίνιο να λειτουργεί εκ νέου θετικά στο 58ο λεπτό σε δυνατό σουτ του Ζε Λουίς.

Το ζητούμενο για την ΑΕΚ ήρθε στο 65ο λεπτό όταν ο Τέτε με περιστροφική κίνηση απαλλάχτηκε από τον προσωπικό του αντίπαλο και με σέντρα ακριβείας έδωσε το δικαίωμα στον Άλβες να γράψει το 1-1 με εξ επαφής κεφαλιά. Μετά το γκολ οι δύο ομάδες φάνηκαν να εφησυχάζονται έχοντας να διαχειριστούν και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καταλήγοντας σε μια μάχη ως επί το πλείστον στη μεσαία γραμμή. Η είσοδος του έμπειρου Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη δε μπόρεσε να προσδώσει το κάτι παραπάνω και πέραν ενός μακρινού σουτ του Λαρένα στο 79ο λεπτό, η ΑΕΚ δε μπόρεσε να φτάσει σε γκολ της νίκης΄.

ΑΕΚ (Ιντιάκεθ): Μίνιο, Μοΐσοφ, Καταλά, Ορτίθ, Χαραλάμπους (83' Ιωάννου), Λαρένα, Μπόλιεβιτς, Τομάς, Τρισκόφσκι, Τέτε (75΄Χαραλαμπίδης), Άλβες

Σπάρτακ (Αλενίτσεβ): Ρεμπρόβ, Ανανίντζε (72΄Μελκάντζε), Γκλουσιάκοβ, Ζε Λούις, Πρόμες, Μποτσέτι, Κουτεπόβ, Κομπάροβ, Εσιένκο, Ζομπνίν, Πόποβ (59' Ζούεβ)

Κίτρινες κάρτες: Καταλά, Τομάς (2η)/Ζομπνίν, Κομπάροβ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση

Καλπάζει από την εξωτερική η ΑΕΚ, η οποία μείωσε την απόσταση στο -2 και στο -6 από την δεύτερη και πρώτη θέση αντίστοιχα ...
24sports.com.cy
 |  ΑΕΚ
X