ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΕΚ-Σλόβαν 0-1: Έπεσε στην παγίδα

Με δέκα από το 65' η ΑΕΚ λόγω αποβολής του Ορτίθ

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Μετά από ένα αγώνα με πολλή ένταση που είχε ως αποτέλεσμα έξι κίτρινες κάρτες και μια αποβολή, η ΑΕΚ υποχρεώθηκε σε εντός έδρας ήττα από την Σλόβαν Λίμπερετς, έχοντας δύσκολο έργο στον επαναληπτικό στην Τσεχία. Η ομάδα της Λάρνακα υστέρησε σε σχέση με προηγούμενες εμφανίσεις έχοντας ως αδύναμο κρίκο τον Τρουγιόλς που δεν έκανε και το καλύτερο δυνατό ντεμπούτο, πέφτοντας στην παγίδα των Τσέχων που επιστράτευσαν δυνατό έως αντιαθλητικό παιχνίδι. Η ανεκτικότητα του Γάλλου διαιτητή επηρέασε την συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ με αποκορύφωμα την αποβολή του Ορτίθ στο 65ο λεπτό, όντας αναγκασμένη να ψάξει άλλο ένα μεγάλο διπλό αν θέλει να προκριθεί στους ομίλους της διοργάνωσης.

Πρώτο ημίχρονο

Με τους Τσέχους να επιστρατεύουν δύναμη στα όρια της αθλητοπρέπειας ξεκίνησε η αναμέτρηση, με τον Ιμανόλ Ιντιακέθ να επιλέγει σύστημα 3-5-2 με τον Τρουγιόλς στην αμυντική τριάδα. Στο 9ο λεπτό η ΑΕΚ φλέρταρε με το γκολ όταν ο Τρισκόφσκι έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας ωστόσο το πλασέ του εξουδετερώθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Η Σλόβαν απάντησε με σουτ του Φολπρέχτ που πέρασε πάνω από τα δοκάρια 3 λεπτά αργότερα, ενώ στο 18ο λεπτό ο Τομάς μπήκε στην αντίπαλη περιοχή αλλά άφησε ημιτελής την προσπάθεια του μετά από κόψιμο του Χοβόρκα. Το λάθος του Μπόλιεβιτς στο 27ο λεπτό έμεινε ατιμώρητο από τον Σίκορα ωστόσο δύο λεπτά αργότερα και μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Κουφάλ με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το 0-1 Η ΑΕΚ προπάθησε να να αντιδράσει άμεσα αλλά το γύρισμα του Τρουγιόλς στο επόμενο λεπτό δεν είχε παραλήπτη μέσα στην περιοχή, ενώ σπουδαία ευκαιρία χάθηκε στο 41ο λεπτό όταν ο Άλβες πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του αλλά το πλασέ του αποκρούστηκε από τον Ντουμπράβκα. Η Σλόβαν είχε την τελευταία λέξη στο πρώτο ημίχρονο όταν ο Βουχ στο 44ο λεπτό σημάδεψε το δοκάρι μέσα από την μικρή περιοχή.

Δεύτερο ημίχρονο

Με αρκετά νεύρα ξεκίνησε και η επανάληψη με τρεις ποδοσφαιριστές να αντικρίζουν την κίτρινη κάρτα στο πρώτο πεντάλεπτο. Στο 52ο λεπτό ο Τρισκόφσκι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή ωστόσο αντί να τελειώσει τη φάση προσπάθησε να εκμαιεύσει ανεπιτυχώς πέναλτι ενώ 4 λεπτά αργότερα η συρτή μπαλιά του Ορτίθ αποκρούστηκε την υστάτη από τον Μπάρτοσακ. Στο 58ο λεπτό ο Άλβες έκανε τη μπαλιά από δεξιά με τον Τομάς να πιάνει την κεφαλιά που έφυγε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 65ο λεπτό ο Ορτίθ προσπάθησε να ανακόψει με φάουλ αντεπίθεση των Τσέχων και ορθά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στην εξέλιξη της φάσης. Δύο λεπτά αργότερα ο Σίκορα φλέρταρε με το γκολ ωστόσο το δυνατό του σουτ αποκρούστηκε από τον Μίνιο, ενώ το στο 78ο η ΑΕΚ διεκδίκησε πέναλτι σε κράτημα σε βάρος του Μόισοφ μέσα στην περιοχή. Στο 80ο λεπτό η ένταση κορυφώθηκε με τον προπονητή της Σλόβαν να κτυπά τον Τομάς και να αποβάλλεται, ενώ 5 λεπτά αργότερα ο Λαρένα με μακρινό σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι των Τσέχων. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπόλιεβιτς ενήργησε σωτήρια ανακόπτοντας τον Σούκενικ που έφευγε μόνος απέναντι στον Μίνιο, με τον ίδιο ποδοσφαιριστή να σημαδεύει το δοκάρι δύο λεπτά αργότερα.

ΑΕΚ: Μίνιο, Μόισοφ, Μουρίγιο, Ορτίθ, Τρουγιόλς (34' Χαραλάμπους), Λαρένα, Άλβες (74' Χαραλαμπίδης), Τομάς, Τέτε (82' Ακοράν), Τρισκόφσκι, Μπόλιεβιτς

Σλόβαν Λίμπερετς: Ντουμπράβκα, Μπρέιτ, Κουφάλ, Σίκορα, Φολπρέχτ, Χοβόρκα, Κομλιτσένκο, Βουχ (60' Ναβρατίλ), Μπαρτλ, Μπάρτοσακ (70' Σούκενικ), Ποκόρνι

Κίτρινες κάρτες: Τρισκόφσκι, Μπόλιεβιτς/Βουχ, Σίκορα, Χοβόρκα,Κομλιτσένκο

Κόκκινη κάρτα: Ορτίθ (2η κίτρινη)

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση