ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΕΚ - ΑΕΖ 1-1: Νέο κάζο πριν το ντέρμπι

Απώλειες εκτός προγράμματος για την ΑΕΚ

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Μια εβδομάδα πριν πάει στο ΓΣΠ για το ντέρμπι κορυφής με τον ΑΠΟΕΛ, η ΑΕΚ παρεχώρησε νέα οδυνειρή ισοπαλία που την κρατά πλέον σε απόσταση μεγαλύτερη των τριών βαθμών από το ρετιρέ. Η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιακέθ είχε συντριπτική κατοχή της μπάλας αλλά βρήκε απέναντί της έναν εξαιρετικό Σοφρωνίου ο οποίος πραγματοποίησε σειρά αποκρούσεων με αποκορύφωμα αυτή του 94ου λεπτού στο πέναλτι του Τρισκόφσκι. Η ομάδα του Ζακακίο πήρε το προβάδισμα στο 20ο λεπτό με σουτ του Σεμέδο, ενώ η ΑΕΚ ισοφάρισε στο 84ο με τον Ακοράν. Μάλιστα στην τελευταία φάση του αγώνα έφτασε μια ανάσα μετά από ένα μεγάλο διπλό όταν ο Ανδρέου πλάσαρε εκτός σε κενή εστία.

Πρώτο ημίχρονο

Με επιθετικές τάσεις ξεκίνησε την αναμέτρηση η ΑΕΚ με την πρώτη καλή φάση να έρχεται στο 8ο λεπτό όταν ο Ακοράν κέρδισε την μονομαχία με τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του. Η ΑΕΖ επιχείρησε να κτυπήσει δις στην αντεπίθεση με δράστες τους Σεμέδο και Ανδρέου μετά το πρώτο δεκάλεπτο, με την ΑΕΚ να απειλεί ξανά με τον Ακοράν στο 18ο λεπτό με εξ επαφές κεφαλιά. Στο 19ο λεπτό ο Λαρένα δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής αλλά ο Σοφρωνίου απομάκρυνε με γροθιές, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ήρθε η ψυχρολουσία για τους γηπεδούχους με τον Σεμέδο να νικά τον Μίνιο από απόσταση και να κάνει το 0-1. Στο 24ο λεπτό ο Τρισκόφσκι προσπάθησε ανεπιτυχώς να ισοφαρίσει με απευθειας εκτέλεση φάουλ, με την ΑΕΖ να φλερτάρει με δεύτερο γκολ με σουτ του Μποσίνκοβιτς από πλάγια θέση εννιά λεπτά αργότερα. Τελευταία φάση άξια αναφοράς στο πρώτο ημίχρονο ήταν μια εξ επαφής κεφαλιά του Μαλόκου στο 41ο λεπτό που βρήκε ξανά σε ετοιμότητα τον Σοφρωνίου.

Δεύτερο ημίχρονο

Με τον Χαραλαμπίδη αντί του Μαλόκου ξεκίνησε την προσπάθεια στην επανάληψη η ΑΕΚ, με τον Τρισκόφσκι στο 47ο λεπτό να βλέπει τον Μαμμίδη να κάνει την προβολή σε προσπάθειά του και να παραχωρεί κόρνερ. Στο 55ο λεπτό ο Χαραλαμπίδης έκανε την κίνηση στο δεύτερο δοκάρι με τον Μπόλιεβιτς να τον σημαδεύει ωστόσο ο Κύπριος διεθνής αν και ανενόχλητος ήταν απελπιστικά άστοχος. Δεκατέσσερα περίπου λεπτά αργότερα και ενώ η ΑΕΚ περιόρισε την ΑΕΖ σε παθητικό ρόλο, ο Μόισοφ ο οποίος προωθήθηκε σε ρόλο κεντρικού επιθετικού με γυριστή κεφαλιά έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση ωστόσο ήταν άστοχος για ελάχιστα εκατοστά. Στο 79ο λεπτό ο Τρισκόφσκι με σουτ από την περιοχή είδε τον Σοφρωνίου να κερδίζει άλλη μια μονομαχία, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, νέα κεφαλιά του Μόισοφ πέρασε μόλις έξω. Ο Εγγλέζου πέρασε στον αγώνα στο 83ο λεπτό και αμέσως επιχείρησε να απειλήσει με σουτ που βρήκε τον Σοφρωνίου σε ετοιμότητα, ενώ το ζητούμενο ήρθε στο 87ο λεπτό με δυνατό σουτ του Ακοράν που έφερε το 1-1. Ένα λεπτό πριν το φινάλε ο Χαραλαμπίδης σημάδεψε τον Τρισκόφσκι που δεν μπόρεσε να σκοράρει από το ύψος της μικρής περιοχής, ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τέτε κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Χρίστου. Ο Τρισκόφσκι έστησε τη μπάλα στα έντεκα βήματα ωστόσο ο εξαιρετικός Σοφρωνίου απέκρουσε και κράτησε το βαθμό της ισοπαλίας. Μάλιστα στο τελευταίο λεπτό του αγώνα ο Ανδρέου βρέθηκε σε θέση βολής με τον Μίνιο εξουδετερωμένο αλλά αστόχησε σε κενή εστία.

ΑΕΚ: Μίνιο, Ορτίθ, Χαραλάμπους, Μοισόφ, Μουρίγιο, Μπόλιεβιτς (83' Εγγλέζου), Λαρένα, Ακοράν, Τέτε, Τρισκόφσκι, Μαλόκου (46' Χαραλαμπίδης)

ΑΕΖ: Σοφρωνίου, Χρίστου, Στυλιανού, Παρασκευά, Σεμέδο, Μαμμίδης, Κατσής, Φελισιέν, Παναγιώτου (64' Ντίμα), Ποσίνκοβιτς (85' Σκόπλιακ), Ανδρέου

Κίτρινες κάρτες: Χρίστου, Σοφρωνίου

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση

Καλπάζει από την εξωτερική η ΑΕΚ, η οποία μείωσε την απόσταση στο -2 και στο -6 από την δεύτερη και πρώτη θέση αντίστοιχα ...
24sports.com.cy
 |  ΑΕΚ
X