ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΕΛ: Από τον καιρό του Πέτεφ

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Η βελτίωση της ΑΕΛ από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική της ηγεσία ο Πάμπος Χριστοδούλου έχει επισημανθεί πολλάκις. Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ότι η μεγαλύτερη πρόοδος αφορά την παραγωγικότητα της ομάδας, τομέα που στο προηγούμενο διάστημα της σεζόν αποτελούσε τη μεγαλύτερή της αδυναμία.

Το γεγονός πως με τον πρώην προπονητή της Εθνικής στο «τιμόνι», οι γαλαζοκίτρινοι κατάφεραν να σκοράρουν σε εφτά ματς πέντε γκολ περισσότερα απ’ όσα είχαν σημειώσει σε 22 παιχνίδια, αυξάνοντας κατά δύο τον μέσο όρο τερμάτων τους σε σχέση με το προηγούμενο κομμάτι της σεζόν (2.6 γκολ ανά παιχνίδι έναντι 0.6 στην προ Πάμπου εποχή), αρκεί από μόνο του να καταδείξει πόσο άλλαξαν τα πράγματα. Εντούτοις, υπάρχει ένα ακόμη στοιχείο που δίνει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στη βελτίωση που επήλθε, αφού επεκτείνεται πέραν της φετινής περιόδου.

Κατά τη διάρκεια του Μάρτη, η ΑΕΛ έχασε με 4-2 από την Ομόνοια, επικράτησε με 5-2 και 1-2 σε βάρος των Εθνικού και Δόξας αντίστοιχα και εξήλθε ισόπαλη με 2-2 απέναντι στον Άρη. Βρήκε, δηλαδή, τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα τουλάχιστον δύο φορές σε τέσσερις διαδοχικές αναμετρήσεις, κάτι το οποίο είχε πράξει για τελευταία φορά κάτι περισσότερο από δύο χρόνια προηγουμένως.

Επί των ημερών του Ιβάιλο Πέτεφ στην τεχνική τους ηγεσία, οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν καταφέρει να πετύχουν τουλάχιστον δύο γκολ σε πέντε συνεχόμενους αγώνες. Το σερί τους άρχισε τον Γενάρη του ‘14 και επεκτάθηκε μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου, όταν εξήλθαν ισόπαλοι με τον ΑΠΟΕΛ (2-2) προτού καταγράψουν τέσσερις διαδοχικές νίκες επί των ΕΝΠ (4-1), Ομόνοιας (3-1), ΑΕΚ (1-2) και Νέας Σαλαμίνας (2-0), με τον Άρη να αποτελεί, τότε, τον τερματικό σταθμό τόσο του νικηφόρου, όσο και του σερί παραγωγικότητάς τους, κρατώντας τους στην ισοπαλία με 1-1.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X