ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΕΛ: Φάκελος Ντόσα

Τα δεδομένα στην προσπάθεια των «γαλαζοκιτρίνων» να πάρουν τον δυναμικό αμυντικό

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Αρχικά θεωρούσα ότι είναι απ’ αυτές τις μαλακίες που λέγονται τούτη την εποχή. Λέγονται πολλές τέτοιες το καλοκαίρι, μια όμως εξ αυτών κρατά για καιρό, έτσι για να έχουμε να λέμε.

Όσο όμως περνούσε ο καιρός και η ομάδα έπαιρνε σάρκα και οστά, εύκολα μπορούσε κανείς ν’ αντιληφθεί την απουσία ενός στόπερ κλάσης. Σου υπενθυμίζω ότι μέχρι στιγμής, συμπεριλαμβανομένου και του τερματοφύλακα έχουν συμπληρωθεί ένδεκα θέσεις ξένων. Έχουν απομείνει τέσσερις δηλαδή θέσεις μια εξ αυτών του στόπερ, δίπλα από το Μπογιόν. Άμα κιόλας λάβεις υπόψη τη σημασία που δίνει ο Πάμπος στους στόπερ του, αρχίζουν και μπαίνουν ψύλλοι στ’ αυτιά σου.

Προχθές που λες και ενώ βρισκόμασταν κάπου μες στη Λεμεσό, άτομο που βρίσκεται κοντά στη διοίκηση μας ανέφερε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ότι μιλούν με Ντόσα Τζούνιορ. Και κάπου ξεκίνησε η δουλειά. Πάρε τηλέφωνο από δω, πάρε τηλέφωνο από κει… εξασφαλίσαμε τα πιο κάτω δεδομένα:

Η διοίκηση όντως επιθυμεί Ντόσα. Επί τούτου μιλούν σχεδόν καθημερινά μαζί του ενώ οι επαφές έφτασαν μέχρι και τη διοίκηση της Κόνιασπορ, της ομάδας δηλαδή έχει τα δικαιώματα του. Εξ όσων έχουμε μάθει οι Τούρκοι δεν έχουν πρόβλημα να τον παραχωρήσουν φτάνει κατά κάποιο τρόπο να καλυφθεί το συμβόλαιο του.

Και δεν είναι κανά συμβόλαιο για να το υποτιμάς με βάση τουλάχιστον τα κυπριακά δεδομένα. Συγκεκριμένα ο Ντόσα εκεί στην Τουρκία αμείβεται με 480 χιλιάδες δολάρια ετησίως.  

Η διοίκηση από τη μεριά της προκειμένου να κάνει το μπαμ έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση η οποία θα καθιστά τον «κύπριο» αμυντικό ως τον πιο καλοπληρωμένο του ρόστερ. Ακόμη και έτσι όμως, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλυφτεί το συμβόλαιο του. Οι Τούρκοι προκειμένου ν’ απαλλαγούν από τον παίκτη είναι και αυτοί διατεθειμένοι να καλύψουν τα μισά, φτάνει ο παίκτης να χαρίσει ένα ποσό.

Κάπου σ’ αυτό το σημείο βρίσκεται και το ζουμί. Ο «πεζοναύτης» ναι μεν δηλώνει Αελίστας, παραμένει όμως επαγγελματίας. Πέραν του ότι κάνει σκέψεις να χαρίσει κάποια λεφτά, έχει και κάποιες άλλες προτάσεις από ομάδες που ενδιαφέρονται για την αφεντιά του, που δύσκολα μπορεί να τις αγνοήσει. Στη λίστα αυτή βρίσκεται η Παρτιζάν όπως ισχυρίζονται τα σέρβικα ΜΜΕ αλλά και ομάδες από την Ελλάδα, μεγαλομεσαίες ως επί το πλείστον.

Η ΑΕΛ φαίνεται να μην πτοείται και επιμένει για τον ερχομό του παίκτη. Στο κόλπο μπήκε φυσικά και ο Πάμπος Χριστοδούλου ο οποίος έχει τις τελευταίες ημέρες επικοινωνία με τον 29χρονο στόπερ. Προς το παρόν το θέμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ωστόσο απ’ ότι προκύπτει το θέμα εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τον παίκτη. Αυτός δηλαδή θα κάνει τις επιλογές για το μέλλον του.

Αυτό είναι το ρεπορτάζ. Όσον αφορά την άποψη μας, νομίζω ότι η ΑΕΛ δικαίως προσπαθεί να φέρει τον παίκτη. Γιατί άμα με το καλό τα καταφέρει, τότε θα έχει πολλαπλό κέρδος. Τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και στο επικοινωνιακό.

Από την άλλη θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Η ιστοσελίδα μας είχε συμβάλει κατά κάποιο τρόπο στην επιστροφή του Ντεγκρά και είδαμε τι έγινε. Είναι ωραίο το συναίσθημα, είναι ωραία η νοσταλγία και η αγάπη για τους παίκτες που πρόσφεραν δυστυχώς όμως αυτό που προέχει είναι η πραγματικότητα.

Και η πραγματικότητα δεν είναι και η πιο ιδανική για την ΑΕΛ. Υπάρχουν δυσκολίες στο οικονομικό κομμάτι πρώτον και δεύτερο η όποια επιστροφή δεν εξασφαλίζει κάτι όπως τουλάχιστον διδαχθήκαμε πρόσφατα από την περίπτωση του Ντεγκρά. Ήρθε ο «άγιος» και έγιναν τρία περισσότερα σίζον. Δεν ξέρω και δεν μπορώ να εκτιμήσω τι θα γίνει αν έρθει ο Ντόσα, αλλά με λίγα λόγια κανείς Ντόσα, κανείς Ντεγκρά δεν είναι πάνω από την ΑΕΛ.

Και άμα είναι να κάνεις σίζον γιατί θα έρθει ο Ντόσα ή ο κάθε Ντόσα, μείνε σπίτι σου και άφησε τους υπόλοιπους να μείνουν και να στηρίξουν την ομάδα.

Εν ολίγοις ο Ντόσα είναι τόσο κοντά όσο και μακριά. Άμα όμως ο ίδιος θέλει να έρθει, τότε καλώς να ορίσει. Η πρόταση είναι ενώπιον του. Η επιθυμία του προπονητή γι’ αυτόν είναι δεδομένη. Και ο κόσμος τον αγαπά και το νοιάζεται.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση