ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΕΛ: Φτιαγμένη γι’ άλλα

Η ομάδα βρήκε τη χημεία της

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Τι γίνεται πάλι ρε; Πάλι τα ίδια. Έχουμε και οικογένειες να ξέρετε. Άμα είναι να κερδίζεις ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια σε μια εβδομάδα να μας το πουν να το έχουμε υπόψη. Πάλι θα τρελαθεί ο κόσμος. Και γιατί όχι δηλαδή; Παίζεις με τον ΑΠΟΕΛ και κάνουν δύο φάσεις στο πρώτο δεκάλεπτο. Παίζεις με την Ομόνοια, μια ομάδα πέρα για πέρα επιθετική και τους αφήνεις χωρίς γκολ για πρώτη φορά στη σεζόν τους.

Και έρχεται πάλι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς που διαθέτει η ομάδα και σκοράρει. Τώρα που το σκέφτομαι, έφυγε ο Αγκουινάλδο ας πάει ο Λαφράνς μπροστά και ας πάρουμε στόπερ. Γράφουμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα. Τρία παιγνίδια ο Αϊτινός δύο γκολ. Ούτε ο Ουέλλιγκτον τέτοια στατιστικά.

Λοιπόν η ομάδα μπαίνει μέσα το πρώτο δεκάλεπτο και νόμιζες ότι έπαθε «Ζακάκι». Δεν ξέρω μας έμειναν ψυχολογικά από τον καιρό που έπαιξες τα «κουνούπια». Φοβάσαι μην ξαναδείς αυτό το πράγμα.

Περνάει το πρώτο δεκάλεπτο και μετά η ομάδα παίρνει τα πάνω της. Δένουν οι γραμμές και κυρίως βάζουν τη μπάλα κάτω. Αυτή άλλωστε είναι η διαφορά της ομάδας σε σχέση με τα προηγούμενα παιγνίδια.  Η μπάλα παίζεται κάτω. Τέλος οι γιόμες, τέλος να ψάχνεις τον επιθετικό από τα σαράντα μέτρα, τέλος να μην έχεις τους παίκτες να σου κάνουν το παιγνίδι, είτε από τα πλάγια, είτε από τον άξονα.

Η ομάδα βρήκε τη χημεία της. Γιατί διαθέτει δύο ή τρεις στόπερ που είναι καλοί με τα πόδια. Γιατί έχει στη μηχανή της δύο μπακ που δύσκολα μπορείς να βρεις σε άλλες ομάδες. Ο δε αριστερός (Φορτούνα)  είναι μάλλον ο καλύτερος στο νησί.

Μιλώντας για τους καλύτερους η ομάδα έχει στις τάξεις ίσως το πιο top δίδυμο χαφ στο νησί. Και σε σχέση με το γιατί η μπάλα πάει κάτω, έχει να κάνει με τις επιλογές του Πάμπου που είναι πέρα για πέρα σωστές. Σοάρες, Λούκας στον άξονα και μπροστά τους ο Μπουένο. Πάει και τελείωσε. Βάλε και τον εξτρέμ που ήρθε τις τελευταίες εβδομάδες στην ομάδα (βλέπε Γεωργιάδης)….  η ομάδα έγινε μια κούκλα. Μέχρι και ο Ρόμο που όλοι φοβήθηκαν στις αρχές, έχει μετατραπεί από ένα «ξεροκάλαμο» σε «πύργο». Η εξέλιξη όλων είναι σπουδαία.

Περισσότερο απ’ όλους ίσως ο ίδιος ο Πάμπος. Ο οποίος όχι απλά βρήκε τη φόρμουλα που ταιριάζει στην ομάδα, της άλλαξε κιόλας την ταυτότητα. Με τη  μπάλα κάτω. Το πρέσινγκ, πρέσινγκ και άντε να τους πιάσεις μετά.

Δεν ξέρω αλλά έχω την εντύπωση ότι η Ομόνοια ίσως να είναι η καλύτερη ομάδα που έπαιξε φέτος η ΑΕΛ. Η νίκη παίρνει μεγαλύτερη αξία αν υπολογίσεις ότι την προηγούμενη εβδομάδα έμοιαζε με νοσοκομείο. Ο Ντόσα εκτός, ο Αρουαμπαρένα έκανε επέμβαση στο χέρι, ο Λούκας επίσης πρόβλημα, ο Αϊρόσα σφίξιμο, ο Γεωργιάδης έπαιξε με ένεση, ο Σαβανέ δεν τα κατάφερε τελικά… και πάει λέγοντας. Γι’ αυτό ίσως στην αρχή να μην μπορούσαν να πιάσουν ρυθμό.

Από κει και πέρα όμως έκλεισαν οι διάδρομοι. Με εξαίρεση τη δεξιά μεριά που μάλλον το νου της τον είχε αλλού παρά στο αγωνιστικό κομμάτι. Αδικαιολόγητοι τόσο ο Αϊρόσα όσο και ο Μέσκα. Και να πεις ο δεύτερος είναι κάπως μικρός, ο Αϊρόσα δεν δικαιολογείται ούτε στο ελάχιστο. Γιατί άμα το «κοράκι» την έβλεπε διαφορετικά, τότε θα τρέχαμε με δέκα. Τέτοιες μαλακίες αλλού, και όχι στη φετινή ομάδα. Άμα ήταν πέρσι να σου πω οκ.

Τώρα απομένει να δούμε τι θα γίνει με τους μικρούς. Εκεί δηλαδή που έχει πρόβλημα η ομάδα. Έχω όμως την εντύπωση ότι με την ομάδα έτσι όπως είναι, ο βαθμός δυσκολίας θα είναι μικρότερος. Γιατί στις αρχές του πρωταθλήματος, υπήρχαν όλα αυτά τα προβλήματα συν του ότι ο Πάμπος ψαχνόταν. Τώρα όμως τα πράγματα έχουν καθαρίσει κάπως. Μέχρι και τον Σάρκι που αυτοί που βλέπουν την ομάδα, λένε τα καλύτερα.

Θα δείξει το πράγμα με τους «μικρούς». Η ομάδα πάντως φτιάχτηκε. Μαζί και ο κόσμος της. Ο οποίος μπορεί να μην ήταν μεγάλος σε όγκο (οι καναπεδάκηδες ζουν και βασιλεύουν) αλλά από ενθουσιασμό άλλο τίποτα. Η ομάδα δικαίως μπορεί να νιώθει περήφανη γι’ αυτά που έκανε μέχρι στιγμής. Ακόμη και τους σκληρότερους επικριτές της, τους έχει κερδίσει.

Θέλει όμως δουλειά και σοβαρότητα. Το γράφαμε άλλωστε από καιρό. Αν αυτή η ομάδα κάνει τα αυτονόητα, τότε δεν είναι απλά για μια εξάδα. Είναι για πολύ περισσότερα πράγματα. Και κάποιοι μάλιστα μας κατηγόρησαν ότι φτιάχνουμε τεχνητή πίεση μιλώντας για το πρωτάθλημα. Λες και είμαστε των μυστικών υπηρεσιών.

Λοιπόν εμείς το ξανά λέμε. Αν η ομάδα είναι σοβαρή και δουλέψει σκληρά, τότε είναι γι’ άλλα.  Και ας μη το λένε οι ίδιοι, εμείς το λέγαμε και θα το λέμε….

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση