ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΕΛ: Με Ντόσσα ή χωρίς... νίκη

Η ΑΕΛ πρέπει να πάρει την νίκη έστω και αν δεν αγωνιστεί ο Ντόσσα Τζούνιορ.

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Η μεγάλη μέρα έφθασε η ΑΕΛ υποδέχεται την ΑΕΚ για τον μεγάλο αγώνα της 23ης αγωνιστικής και στόχος για τους «γαλαζοκίτρινους» είναι η νίκη. Η ατυχία κτύπησε για ακόμη μια φορά την ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου αφού ο Ντόσσα Τζούνιορ τραυματίστηκε στην τελευταία προπόνηση και η συμμετοχή του θα ξεκαθαρίσει την τελευταία στιγμή. Ωστόσο όποιος και αν αγωνιστεί πρέπει να αντλήσει δύναμη από τον κόσμο και να καταθέσει την ψυχή του στο γήπεδο για την νίκη.

Μετά την χθεσινή νίκη του ΑΠΟΕΛ η πίεση για την νίκη φυσιολογικά αυξάνεται αφού η διαφορά αυτή τη στιγμή είναι στο -6, ωστόσο στην ΑΕΛ σκέφτονται μόνο το πώς θα πάρουν τους τρείς βαθμούς σήμερα μπροστά στο κοινό τους. Αν η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου πάρει σήμερα την νίκη ουσιαστικά βγάζει εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος την ΑΕΚ. Η ΑΕΛ τα πήγε περίφημα φέτος στα ντέρμπι στην έδρα της και θέλει να συνεχίσει έτσι. Βέβαια για να το καταφέρει πρέπει οι ποδοσφαιριστές της ομάδα να παρουσιαστούν για ενενήντα λεπτά συγκεντρωμένοι. Τα λάθη πρέπει να περιοριστούν στο ελάχιστο ενώ η άμυνα πρέπει να είναι απροσπέλαστο τοίχος για ακόμη ένα παιχνίδι. Επίσης το πάθος πρέπει να ξεχειλίζει και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ να είναι αποφασισμένοι για την νίκη. Σε αυτό σημαντικό ρόλο θα παίξει και η έντονη παρουσία των «Λεόντων» που αναμένεται να δώσουν βροντερό παρών.

Όσο αφορά τα αγωνιστικά δεδομένα αυτά είναι γνωστά με ερωτηματικό την χρησιμοποίηση του Ντόσσα Τζούνιορ που όπως είπαμε θα ξεκαθαρίσει την τελευταία στιγμή. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Ρομό ενώ στην τετράδα της άμυνας θα βρίσκεται δεξιά ο Αϊρόσα στα στόπερ ο Λαφράνς μαζί με τον Μιτρέα αν τελικά δεν είναι έτοιμος ο Ντόσσα και αριστερά θα επιστρέψει ο Φορτούνα παρά την καλή εμφάνιση του Κυριάκου. Όσο αφορά το κέντρο τα δεδομένα είναι λίγο συγχυσμένα. Ο Μάρκο Σοάρες έχει επιστρέψει και διεκδικεί με αξιώσεις φανέλα βασικού, ωστόσο ο Νικολάου έκανε εξαιρετική εμφάνιση στον αγώνα απέναντι στην ΑΕΖ. Έτσι πιθανότατα αυτοί να αποτελέσουν και τους δύο κόφτες για την ομάδα της ΑΕΛ. Όσο αφορά τα φτερά η εμφάνιση του Μπλάνκο την προηγούμενη αγωνιστική τον καθιστά σήμερα βασικό μαζί με τον Μεσκά. Επιθετικός αναμένεται να είναι ο Αρουαμπαρένα με τον Πίτι να κινείται λίγο πιο πίσω του.

Αυτά είναι λοιπόν τα δεδομένα στο γαλαζοκίτρινο στρατόπεδο λίγες ώρες πριν από τον κρίσιμο αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ. Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ πρέπει να παρουσιαστούν παθιασμένοι αλλά με καθαρό μυαλό για την νίκη. Αν τελικά αυτή έρθει τότε θα πάρουν μια γερή ένεση ψυχολογίας για την συνέχεια.

Ανδρέας Παφίτης

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση