ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δεν (Χ)αρηκε κανείς

Ισόπαλο το ντέρμπι στο Τσίρειο

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Τεράστιο παιχνίδι ανάμεσα σε ΑΕΛ και ΑΕΚ στο Τσίρειο στάδιο. Οι δυο ομάδες πάλεψαν όμως έμειναν στο 1-1. Η ομάδα της Λάρνακας άνοιξε από το πρώτο ημίχρονο το σκορ όμως δεν κατάφερε να το κρατήσει. Την απάντηση είχε ο Αρουαμπαρένα στο 90+2. Εξαιρετικός για ακόμη μια φορά ο Τρισκόφσκι ο οποίος πέτυχε το 7 τέρμα του στα τελευταία 9 ματς του πρωταθλήματος. Από την άλλη η ΑΕΛ αν και υστέρησε στην τελική πάσα κατάφερε να σώσει τον βαθμό με τον εξαιρετικό Αρουαμπαρένα.

Α’ ημίχρονο

Δυνατά ξεκίνησαν το παιχνίδι οι δυο ομάδες. Οι ποδοσφαιριστές προσπάθησαν με αρκετές πάσες να ξεκλειδώσουν τις αντίπαλες άμυνες όμως οι χώροι ήταν καλά κλειστεί προς τις δυο εστίες. Η ΑΕΛ ήταν η ομάδα που έδειχνε να μπαίνει πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Όμως η ΑΕΚ ήταν αυτή που έχασε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα όταν στο 8’ λεπτό το σουτ του Τρισκόφσκι απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ρομό. Μετά από αυτή την φάση η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μάλιστα στο 13’ μετά από εκτέλεση φάουλ ο Τρισκόφσκι άνοιξε το σκορ με κεφαλιά. Η ΑΕΛ έψαξε τη γρήγορη αντίδραση. Στο 18’ ο Πίτι εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα πέρασε όμως έξω. Επόμενη φάση καταγράφηκε στο 27’ όταν ο Τρισκόφσκι εκτέλεσε απευθείας φάουλ, από καλό σημείο, με τον Ρομό να μαζεύει με δεύτερη προσπάθεια. Στο 36’ η ΑΕΛ έχασε την μεγαλύτερη φάση του αγώνα, όταν ο Πίτι βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή, έκανε το σουτ όμως έστειλε την μπάλα στα χέρια του Γιωργαλλίδη. Η πίεση της ΑΕΛ αυξήθηκε και η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου ήθελε την ισοφάριση. Μάλιστα στο 39’ ο Τζούνιορ έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Γιωργαλλίδη. Στο 41’ ο Φορτούνα έκανε το δυνατό σουτ, όμως και πάλι ο Γιωργαλλίδης είπε όχι καθώς απομάκρυνε με γροθιές. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Β’ ημίχρονο

Δυνατά μπήκε η ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο. Μάλιστα στο 48’ ο Λαφράνς δοκίμασε να νικήσει με το γόνατο τον Γιωργαλλίδη, όμως η μπάλα έφυγε έξω. Στο επόμενο λεπτό η ΑΕΛ κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τζούνιορ, ο οποίος έστειλε τη μπάλα έξω. Στο 55’ ήρθε η απάντηση από την ΑΕΚ όταν ο Τρισκόφσκι έκανε το δυνατό σουτ, όμως η μπάλα πέρασε έξω. Στο 58’ η ΑΕΛ έχασε νέα ευκαιρία, όταν ο Τζούνιορ έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε έξω από την εστία της ΑΕΚ. Στο 63’ η ΑΕΛ έχασε νέα μεγάλη φάση με τον Σάσι να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στη αντεπίθεση ο Τρισκόφσκι έκανε το σουτ, όμως ο Ρομό είπε όχι.

Στο 68’ ο Φλοριάν έχασε τεράστια ευκαιρία όταν βρέθηκε απέναντι από τον Ρομό, με τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ να λέει όχι. Όσο περνούσε ο χρόνος η ΑΕΛ πίεζε όμως δεν είχε καθαρό μυαλό. Στο 73’ τα αριθμητικά δεδομένα άλλαξαν όταν ο Μοϊσόφ είδε δεύτερη κίτρινη και πέρασε εκτός αγώνα. Η ΑΕΛ θέλησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα και στο 74’ έχασε καλή ευκαιρία με νέα κεφαλιά του Τζούνιορ. Η ΑΕΛ συνέχισε να πιέζει για την ισοφάριση, ενώ η ΑΕΚ έβρισκε κενούς χώρους σε γρήγορες αντεπιθέσεις. Στο 85’ ο Γεωργιάδης έπιασε το δυνατό σουτ, έσωσε ο Γιωργαλλίδης. Όμως στο 92’ η ΑΕΛ κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Ήταν ο Αρουαμπαρένα που έπιασε την κεφαλιά και κατάφερε να κερδίσει τον Γιωργαλλίδη.

Δίκαιο το αποτέλεσμα με τις δυο ομάδες να παλεύουν για τη νίκη. Τελικά οι δυο ομάδες μοιράστικαν από ένα βάθμο.

Οι εντεκάδες

ΑΕΛ: Ρομό, Τζούνιορ (78΄ Μπλάνκο), Νικολάου (70΄ Σαβανέ), Λαφράνς, Μέσκα, Αϊρόσα, Σάσι, Φορτούνα, Σοάρες (84΄ Γεωργιάδης), Πίτι, Αρουαμπαρένα

ΑΕΚ: Γιωργαλλίδης, Μοϊσόφ, Καταλά, Λαρένα, Ακοράν (79΄ Τρουγιόλς), Τρισκόφσκι (90΄ Μαλόκου), Μπόλιεβιτς, Μουρίγιο, Γκαρίδο, Λαμπάν, Φλοριάν (86΄ Μυτίδης)

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση