ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΕΛ: Να «σπάσει» την παράδοση

Μοναδικό ζητούμενο την επιστροφή στις νίκες

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Με μοναδικό ζητούμενο την επιστροφή στις νίκες, η ΑΕΛ πάει ξανά στο ΓΣΠ σήμερα για να αντιμετωπίσει την Ομόνοια.

Στην ομάδα της Λεμεσού, αφενός θέλουν τη νίκη για να αποκτήσουν ξανά την κατάλληλη ψυχολογία για την συνέχεια και αφετέρου, για να «σπάσουν» και την κακή παράδοση στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Η ΑΕΛ πέτυχε την τελευταία της νίκη επί της σημερινής της αντιπάλου στις 10 Μαϊου 2014 με επική ανατροπή από 2-0 σε 2-3 με προπονητή τον Ιβάϊλο Πέτεφ. Επί του ΑΠΟΕΛ, η τελευταία της νίκη ήταν το 2011 με σκορ 0-1 με «δράστη» τότε τον Χόρχε Μοντέιρο. Είναι προφανές ότι η ΑΕΛ δυσκολεύεται να πάρει αποτέλεσμα στη Λευκωσία, όποιος και να είναι ο αντίπαλος της…

Ο Κύπριος τεχνικός των «γαλαζοκίτρινων» της Λεμεσού αντιμετωπίζει και σ’ αυτό το πολύ κρίσιμο παιχνίδι αγωνιστικά προβλήματα στο πλάνο του. Αυτή η κατάσταση έχει γίνει συνήθεια πλέον για την ομάδα της Λεμεσού, αφού πάει καιρός να εμφανιστεί πλήρης για κάποιο αγώνα.

Το σημαντικότερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο Πάμπος Χριστοδούλου είναι στη θέση του τερματοφύλακα. Ο Ραφαέλ Ρομό θα απουσιάσει από αγώνα της ΑΕΛ για πρώτη φορά φέτος, λόγω του χτυπήματος στο κεφάλι που δέχθηκε στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Ως εκ τούτου, ο Κύπριος τερματοφύλακας της ΑΕΛ Ανδρέας Κίττος ετοιμάζεται για ντεμπούτο τη φετινή σεζόν με την «γαλαζοκίτρινη» φανέλα. Ήδη, ο προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας Ανδρέας Μαυρής τον ετοίμασε αγωνιστικά και ψυχολογικά τις προηγούμενες μέρες για το σημερινό ντέρμπι.

Επίσης, ο Ντόσα Τζούνιορ βρίσκεται εκτός αποστολής, αφού δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Η αναπλήρωση του κενού στο κέντρο της άμυνας θα γίνει πιθανότατα με τον Ρουμάνο Μπογκντάν Μιτρέα. Ο Ρουμάνος κεντρικός αμυντικός θα είναι ο παρτενέρ του Κέβιν Λαφράνς, με τον Μάρκο Σοάρες να μετακινείται στον άξονα της μεσαίας γραμμής μαζί με τον Μάριο Νικολάου. Μεσοεπιθετικά, οι Γιώργος Γεωργιάδης και Ισμαήλ Σάσι διεκδικούν επί ίσοις όροις θέση στα επιθετικά φτερά της ομάδας.

Οι υπόλοιποι γνωστοί. Αϊρόσα και Φορτούνα στα άκρα της άμυνας, Μέσκα στη μία θέση  για τα επιθετικά «φτερά», Πίτι σε ρόλο επιτελικού και Αρουαμπαρένα στην κορυφή της επίθεσης.

Το σίγουρο είναι πως η ΑΕΛ θέλει να επιστρέψει άμεσα στις επιτυχίες και να δείξει αντίδραση στο γήπεδο της Λευκωσίας, για να μην χαθεί και άλλο πολύτιμο έδαφος…

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

X